|
Login:
Heslo:
Prihlásenie
 
|Nová registrácia|Zabudli ste heslo?
Layouty
HP7/2
Mlok Scamander
Halloween
Vianoce
STRÁNKA
  Denný Prorok
  História stránky
  O nás
  Kontakt
  Naša pesnička
  Credits
  FAQ
  Dekréty
     Veľká Sieň
     Severná Veža
     Zakázaný Les
     Tajomná Komnata
     Astronomická Veža
     Núdzová Miestnosť
     Galéria
     Rokfortský Cintorín
     Sieň Slávy
     Azkaban
     Stretnutia
     Rozvrhy súťaží
  Privacy Policy
  Archív noviniek
  Archív ankiet
  Výpomoc stránke
  Autorský zákon
KNIHY
  HP: Kniha 1
  HP: Kniha 2
  HP: Kniha 3
  HP: Kniha 4
  HP: Kniha 5
  HP: Kniha 6
  HP: Kniha 7
  Obrázky z kapitol
  Venovania
  Ďalšie knihy
  Comic Relief
FILMY
  HP1: Kameň mudrcov
  HP2: Tajomná komnata
  HP3: Väzeň z Azkabanu
  HP4: Ohnivá čaša
  HP5: Fénixov rád
  HP6: Polovičný Princ
  HP7: Dary Smrti I
  HP7: Dary Smrti II
  Biografie hercov
  Adresy hercov
  EmmaWatson.com
  DanRadcliffe.com
  RupertGrint.net
J. K. ROWLING
  Biografia
  Kontakt
  Publikácie
  JKRowling.com
INFORMÁCIE
  Rokfort
  Zoznam postáv
  Význam mien
  Slovník pojmov
  Záškodníci
  Kniha kúziel
  Príručka elixírov
  Učebnica herbológie
  Metlobal
  Ministerstvo mágie
  Fénixov rád
  Rod Blackovcov
  Dekréty o vzdelávaní
  Zázračné predmety
  Zázračné zvery
  Škriatkovia
  Predzvesti smrti
  Podobnosti
  Články z novín
ZÁBAVA
  Fan Fiction
  HP testy
  Ako...
  Komiksy
  Čarodejnícke recepty
  Vyber si prútik
  HP vtipy
  Piškvorky
  Puzzle
  Download
     Fonty
     Zvonenia

BIOGRAFIE HERCOV

Harry Potter / Daniel Jacob Radcliffe

Harry Potter je najneobyčajnejší chlapec dnešných čias, ktorý zdedil po svojich rodičoch čarodejnícke schopnosti. A hoci sa ešte v útlom veku stal sirotou, spoznal napokon v pravý čas, že existuje aj svet čarodejníkov, kam sám patrí a v ktorom prežíva tie najneuveriteľnejšie dobrodružstvá a spoznáva tých najlepších priateľov, svoju novú rodinu.

Daniel Radcliffe  nar. 23.7.1989
Fulham, Londýn, Anglicko, Veľká Británia
ICM
76 Oxford Street
London, United Kingdom
W1N JHN
e-mail: VoyagerUK1@aol.com
Sue Lattimer, ARG
4 Great Portland Street
London, United Kingdom
W1W 8PA

Biografia:
   Daniel sa chcel stať hercom už od piatich rokov, ale jeho rodičia nechceli pripustiť, že by ním mohol byť. Napriek tomu sa mu však rodičov podarilo presvedčiť, aby poslali jeho fotku do spoločnosti BBC, ktorá vyberala potencionálnych uchádzačov o úlohu mladého Davida Copperfielda (nejde o toho kúzelníka, ale o adaptáciu románu Charlesa Dickensa - podľa tejto postavy si dal meno práve spomínaný kúzelník...). Daniel musel prejsť piatimi kastingami než sa mu túto úlohu podarilo dostať a popri hviezdnom obsadení sa mu podarilo vo filme priam zažiariť.
   Čoskoro na to sa Daniel objavil po boku "Jamesa Bonda" - Pierca Brosnana v akčnom thrillery Agent z Panamy (The Tailor of Panama - 2001), nakrúteného podľa bestsellera Johnna Le Carré. Jeho najväčší úspech mu však priniesla úloha Harryho Pottera v prvej časti Harry Potter a Kameň Mudrcov. Jeho život sa od základov zmenil po tom, čo si ho režisér Chris Columbus po mesiacoch vybral z viac ako tisíc uchádzačov. Daniel v tejto úlohe zažiaril ešte viac ako v úlohe mladého Davida Copperfielda a zo všetkých strán sa naňho valila iba pozitívna kritika. Náhle sa z neho stala filmová hviezda (dúfajme) do konca života.

Zaujímavosti:
- Rád si strieľa z ľudí - raz zobral predstaviteľovi Hagrida mobil a zmenil všetky správy tak, že boli po turecky.
- Má dvoch psov - Binka a Nugget.
- Pokúšal sa čítať prvý diel Harryho Pottera keď mal osem rokov, no nedokázal ho dočítať. Podarilo sa mu to až vtedy, keď ho obsadili do úlohy Harryho Pottera.
- Najprv sa mu knihy o Harrym Potterovi vôbec nepáčili.
- Nikdy vlastne nevidel film Agent z Panamy, v ktorom hral.
- Obľúbeným dielom zo série je tretí diel - Harry Potter a Väzeň z Azkabanu.
- Miluje hudbu a hrá na basgitaru. Má rád napr. U2, REM, Stereophonics, Blur, Sex Pistols, RHChP.
- Jeho obľúbeným filmom je čiernobiely 12 Angry Men z roku 1957. Bol to vraj aj prvý film, ktorý videl.
- Je druhý najbohatší britský teenager, hneď za princom Harrym.
- Dokáže otočiť rukou v 360 stupňovom uhle.
- Je fanúšikom Fulhamského futbalového klubu.
- Povedal, že nečítal žiaden článok o sebe alebo o filmoch, v ktorých hral.


Filmografia:
2011 » Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2010 » Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
2009 » Harry Potter and the Half-Blood Prince
2007 » My Boy Jack
2007 » Equus (Div. hra)
2007 » December Boys
2007 » Harry Potter and the Order of the Phoenix
2005 » Harry Potter and the Goblet of Fire
2004 » Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
2002 » Harry Potter and the Chamber of Secrets
2001 » Harry Potter: Behind the Magic (TV)
2001 » Harry Potter and the Philosopher's Stone
2001 » Comic Relief: Say Pants to Poverty (TV)
2001 » Comic Relief Short Pants (TV)
2001 » The Tailor of Panama
1999 » David Copperfield (TV)



Ron Weasley / Rupert Alexander Grint

Ron Weasley - Harryho spolužiak na Rokforte, najlepší kamarát a nerozlučný spoločník pri takmer všetkých dobrodružstvách. Pochádza z významnej čarodejníckej rodiny, na peniaze možno chudobnejšej, zato však všetci jej členovia dokážu obstáť v každej situácii vždy so cťou a srdce majú na pravom mieste.

Rupert Grint nar. 24.8.1988
Hertfordshire, Anglicko, Veľká Británia
Peter Fraser & Dunlop
Drury House
34-43 Russell St.
London WC2B 5HA
United Kingdoom

Biografia:
   Rupert je najstarší z trojice hlavných predstaviteľov. Vystupuje v predstaveniach malého divadelného spolku. Postava Rona mu bola blízka ešte v čase, keď ani len netušil, že by ho mohol niekedy hrať. Rád kreslí - v priebehu natáčania nakreslil "krásny" obrázok profesora Snapea, lepšie povedané, jeho predstaviteľa Alana Rickmana.

Zaujímavosti:
- Má tri sestry a brata.
- Na kazete, s ktorou sa uchádzal o úlohu Rona Weasleyho, rapoval vlastnú pieseň.
- Ako Ron, tak aj Rupert sa strašne bojí pavúkov.
- Hrá na gitare.
- Navštevuje chlapčenskú školu v jeho rodnom meste.
- Jeho obľúbeným predmetom je chémia, hercom Jim Carrey a športom futbal.
- Zabudol režisérovi Alfonsovi Cuaronovi napísať sloh o svojej postave, pretože "to isté by asi spravil aj Ron".
- Ovláda základy nemčiny - fakt iba základy...
- Bol obsadený do úlohy vo filme A Cinderella Story, ale v tom čase musel natáčať tretí diel Harryho Pottera.


Filmografia:
2011 » Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2010 » Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
2010 » Wild Target
2009 » Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009 » Cherrybomb
2007 » Harry Potter and the Order of the Phoenix
2006 » Driving Lessons
2005 » Harry Potter and the Goblet of Fire
2004 » Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
2002 » Harry Potter and the Chamber of Secrets
2002 » Thunderpants
2001 » Harry Potter and the Philosopher's Stone



Hermiona Grangerová / Emma Charlotte Duerre Watson

Hermiona Grangerová - Harryho a Ronova spolužiačka a najlepšia kamarátka, rovnako ako oni Chrabromilčanka. Má muklovský pôvod, svojou čestnosťou a úprimným priateľstvom však zatieni mnohých „čistých“ čarodejníkov. Hermiona, Harry a Ron sú na Rokforte trojica tých najlepších kamarátov.

Emma Watson  nar. 15.4.1990
Oxford, Anglicko, Veľká Británia
Leavesden Studios
P.O.Box 3000
Leavesden, Herfordshire
WD2 7LT
United Kingdom

Biografia:
   Filmová kariéra Emmy Watson začala úlohou Hermiony Grangerovej vo filmoch o Harrym Potterovi, aj keď zbierala skúsenosti v rôznych divadelných predstaveniach už od malička (keď mala sedem rokov vyhrala školskú súťaž v prednášaní poézie).
   So svojou filmovou postavou má spoločnú lásku k mačkám - doma ich má dve menom Bubbles a Domino. Jej obľúbenou postavou z knihy je Hagrid, ktorý aj navzdory svojej veľkosti a tomu, že je obor, dokáže byť veľmi citlivý.
   Veľmi rada hrá hokej, no najradšej zo všetkého rozpráva (asi môžeme povedať, že klebetí...). Aj keď je vo filme farba jej vlasov hnedá, je prirodzená blondínka. Jej rodičia, obaja právnici, sú rozvedení a Emma žije spolu s mamou a mladším bratom Alexom.

Zaujímavosti:
- Má o tri roky mladšieho brata Alexa.
- Obľúbenou knihou zo série je tretí diel.
- Už ako 13 ročná sa vo februári 2004 objavila na desiatom mieste v rebríčku najkrajších herečiek.
- Meno dostala po babičke, ktorá sa, už po svadbe volala Emma Charlotte Duerre Watson.
- Písalo sa, že si počas natáčania Väzňa z Azkabanu zlomila zápästie - to však vôbec nie je pravda.
- Hovorí po francúzsky, nemecky a taliansky.
- Je najmladšou herečkou, ktorá sa objavila v magazíne Teen Vogue.


Filmografia:
2011 » Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2010 » Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
2009 » Harry Potter and the Half-Blood Prince
2008 » The Tale of Despereaux
2007 » Ballet Shoes
2007 » Harry Potter and the Order of the Phoenix
2005 » Harry Potter and the Goblet of Fire
2004 » Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
2002 » Harry Potter and the Chamber of Secrets
2001 » Harry Potter and the Philosopher's Stone



Draco Malfoy / Thomas Andrew Felton

Draco Malfoy - Harryho večný súper a najväčší protivník spomedzi spolužiakov na Rokforte. Pochádza z významnej a bohatej čarodejníckej rodiny, ktorá si zakladá na svojom „čistom“ pôvode. Tak ako jeho rodina, i Draco nenávidí muklov a obdivuje čiernu mágiu.
Na Roforte ho vždy sprevádzajú jeho verní kumpáni Gregory Goyle a Vincent Crabbe.

Tom Felton  nar. 22.9.1987
Leavesden Studios
P.O. Box 3000
Leavesden, Herfordshire
WD2 7LT
United Kingdom

Biografia:
   Tom hral vo filmoch už od svojich ôsmych rokov. Do zábavného priemyslu sa dostal po odporúčaniach rodinného priateľa (tiež herca), ktorý rozpoznal Tomov talent. Tom sa stretol s agentom a po dvoch týždňoch už odišiel pracovať do zahraničia.
   Tom je nielen talentovaný herec, ale aj spevák. Začal spievať už ako sedemročný v kostolnom zbore, bol členom štyroch zborov v škole, a dokonca mu bolo ponúknuté miesto v Guildfordskom kostolnom zbore. Má veľmi rád futbal, korčuľovanie, basketbal, kriket, plávanie a tenis.

Zaujímavosti:
- Má troch starších bratov. Vďaka jednému z nich dokonca objavil krásu rybárčenia.
- Má rád rap a hip-hop.
- Pred tým, ako bol prijatý do úlohy Draca Malfoya nečítal ani jednu knihu o Harrym Potterovi.


Filmografia:
2011 » Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2011 » Rise of the Planet of the Apes
2010 » Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
2009 » Harry Potter and the Half-Blood Prince
2008 » The Disappeared
2007 » Harry Potter and the Order of the Phoenix
2005 » Harry Potter and the Goblet of Fire
2004 » Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
2002 » Harry Potter and the Chamber of Secrets
2001 » Harry Potter and the Philosopher's Stone
2000 » Second Sight: Hide and Seek (TV)
1999 » Anna and the King
1999 » Second Sight (TV)
1999 » The Borrowers


© Copyright 2004-17 by Priori-Incantatem.sk. Powered by PI team.
Optimalizované pre Firefox 20.0, rozlíšenie: 1024x600 a vyššie.
Pri iných prehliadačoch môžu nastať chyby v zobrazení.

Priori-Incantatem.sk nie je majiteľom autorských práv Harryho Pottera, je iba
sprostredkovateľom informácií ohľadom Harryho Pottera pre fanúšikov.
Tento dokument však nesmie byť kopírovaný, či
už v častiach alebo celý, bez súhlasu Priori-Incantatem.sk.

RSS Feed | Optimalizácia PageRank.cz


ANKETA
Prečítali ste už niektorú z detektívok J. K. Rowlingovej, napísaných pod pseudonymom Robert Galbraith?

Áno, všetky, a strašne sa mi páčili - neviem sa dočkať ďalších dielov!
10% (10)

Áno, a celkom sa mi páčili, hoci Harry bude vždy mojou srdcovkou.
18% (19)

Jednu či dve, ale radšej si pozriem seriál.
5% (5)

Nie, ani sa nechystám, detektívky nečítam.
67% (70)

Hlasovalo: 104 ľudí
TOP NOVINKA

Volanie Kukučky na BBC
Ako to už v Británii býva, skvelé knižky sa stávajú predmetom (zvyčajne) skvelých adaptácií. Aj preto sa verejnoprávna televízia BBC rozhodla prvé tri romány J.K. Rowlingovej, napísané pod pseudonymom Robert Galbraith, sfilmovať. Televízny seriál s názvom "Strike" (podľa priezviska hlavného hrdinu) bude mať dohromady 7 dielov, pričom na prvý sa môžeme tešiť už v nedeľu, 27. augusta o 22:00 nášho času. Kedy prídu ďalšie? To sa dočítate v pokračovaní. AKTUALIZOVANÉ o dva klipy z prvého di...

[» celý článok «]
FAKULTY
Počet žiakov:
Chrabromil 67
Bystrohlav 67
Bifľomor 67
Slizolin 69
Spolu: 270
FAKTY
Dursleyovci predstierajú, že Harry chodí do 'Nápravného centra svätého Brutusa pre nenapraviteľných mladistvých delikventov'.
CITÁTY
Skoro neverím... je to fakticky veľký človek ten Dumbledore...

Hagrid
HP3: Väzeň z Azkabanu
(kap. 5, str. 98)
STRÁNKY
Ocenenia:


Partneri:
Kiklop's Dynamic

Spriatelené stránky:
Fantasy-svet.net
Potterweb.cz
Simpsonovci.com
Martin Užák - editor a ghostwriter