Všetko najlepšie!
Poslal(a): Albus-Severus 31.7.2011, 23:07:13; komentáre (14)


Hoci to bolo už pred piatimi dňami, chceli by sme dodatočne zablahoželať Davidovi Heymanovi k jeho nádherným, 50. narodeninám!

Áno, presne tak! David Heyman, zakladateľ spoločnosti Heyday Films, oslávil v utorok pol storočia svojho života!

A odkiaľ by ste ho mali poznať? Nuž, je to jednoducho človek, ktorý v jeden významný deň v roku 1999 kúpil filmové práva na Harryho Pottera a spríjemnil nám tak viac než desať rokov života. Je jedným z ľudí, ktorí boli s Potterovkami od samého začiatku až do úplného konca (myslíme, samozrejme, do konca natáčania, Potterománia predsa pokračuje ďalej!) a za to mu patrí obrovská vďaka!

Tak teda všetko najlepšie k Vašim narodeninám, pán Heyman, nech sa vám i naďalej darí tak ako doteraz!

Emmina výsledná práca pre Lancôme
Poslal(a): Richio 31.7.2011, 21:44:20; komentáre (4)


V marci sme vás informovali, že Emma Watson sa stáva novou tvárou značky Lancôme, konkrétne ich kampane pre vôňu Trésor Midnight Rose, čo je podľa Emmy veľmi ľahký a hravý parfum. Paradoxom je, že Emma sa ešte pred fotením vyjadrila, že nemá rada parfumy, skôr preferuje prirodzené vône.

Dnes sú nám známe úplne nové fotografie, ktoré pred pár dňami uverejnili Lancôme. Nájdete ich na Emminej oficiálnej stránke, presnejšie na -tu-.

O Emmu sa zaujíma aj náš bulvár. Článok z internetového portálu Čas nájdete na -tomto linku-. Scan z Nového času -tu-.

Zdroj: Emma-Watson.net & Cas.sk

Tip poslali Harry Potter (+2 body) a Lucy Bellatrix (+5 bodov).

Tom si zahral golfistu
Poslal(a): Richio 31.7.2011, 17:54:28; komentáre (4)


Len po nedávnej premiére Zrodenia planéty opíc, o ktorej sme vás informovali, si môže Tom Felton do svojej filmografie pripísať ďalší film. Tento raz stvárni v športovej dráme From the Rough mladíka Edwarda, ktorý sa stane súčasťou mužského golfového tímu. Produkčná spoločnosť Gyre Entertainment zverejnila nové trailery, kde predstavuje dialógy a zábery z filmu, ktorého premiéra je naplánovaná už na jeseň tohto roku. Videá nájdete v pokračovaní.

Film From the Rough je nakrútený podľa skutočného príbehu Catany Starksovej, bývalej trénerky plávania na Štátnej univerzite v Tennessee, ktorá sa stala prvou ženou, čo kedy trénovala mužský golfový tím. S jej dobrými úmyslami, vášňou a odvahou si na plecia vzala neposlušných chlapcov z rôznych kútov sveta a zjednotila ich do spolupráce, aby tak pokorili rekord na PGA šampionáte National Collegiate Minority.

celý článok «]

Registrácia otvorená - hľadajte brko!
Poslal(a): Albus-Severus 31.7.2011, 10:59:50; komentáre (86)


Áno, presne tak! Registrácia na stránke pottermore je už otvorená pre prvých 1 000 000 užívateľov. Keďže je tam však veľký nával, stránka má problém s chodom a môžete zažiť nepríjemnú skúšku vašej trpezlivosti. Tak ako sa teda pripojiť k tímu na Pottermore?

Simply... follow the owl...

Ale nie, robím si srandu, proste si prečítajte celý článok :)

AKTUALIZOVANÉ O 13:30!

celý článok «]

Všetko najlepšie, Jo!
Poslal(a): Ocean Dream 31.7.2011, 05:43:26; komentáre (30)


Pamätáte sa, čo sme robili pred rokom?

Vlastne, neviem, čo ste robili vy, ale ja som takto pred rokom, 31. júla 2010 okolo desiatej doobeda, pobehovala po pošte s naším slávnym listom (link je najmä pre nováčikov, vy, čo viete, o čo ide, si nerobte vrásky). No a keďže sa vlani niesli oslavy v takom polooficiálnom duchu, dnes to urobíme trochu inak!

Takže, všetci viete, kto je JKR, hej? Fajn, ak by ste náááhodou nevedeli, dnes oslavuje narodeniny. 46., mimochodom, ale na tom až tak nezáleží. Samozrejme, všetci srdečne gratulujeme, happy birthday, a tak.

A teraz - pááártyyyy!!!

celý článok «]

Všetko najlepšie, Harry!
Poslal(a): Ocean Dream 31.7.2011, 00:34:11; komentáre (37)


Pred dvadsiatimi rokmi ležal malý chlapec na dlážke v polorozpadnutej chatke na malom ostrove uprostred búrkou rozbúreného mora a sledoval osvetlený displej bratrancových digitáliek, aby presne vedel, že je polnoc, a on bude môcť sám sebe zagratulovať k jedenástym narodeninám.

Nebolo to ani tak preto, že by sa tých svojich narodenín nevedel až tak dočkať. Vedel však, že nikto iný mu nezagratuluje. Svoje prvé narodeniny, keď ešte žili jeho rodičia, si nepamätal, nevedel ani to, že kdesi má krstného otca, ktorý mu na tie prvé narodeniny kúpil úplne nejúžasnejší darček, od ktorého ho vtedy nemohli odtrhnúť. Už takmer desať rokov žil s tetou a strýkom, a tí si veru na jeho narodeniny nepotrpeli. Oni si vlastne nepotrpeli na nič, z čoho by mohol mať nejakú radosť. Aj na tomto ostrove uprostred ničoho sa nachádzali len preto, že strýko nechcel, aby si prečítal niektorý z listov, ktoré mu ktosi začal posielať...

celý článok «]

OCENENIE P-I - výsledky nominačného kola
Poslal(a): Richio 31.7.2011, 00:00:00; komentáre (32)


Ako ste si mnohí z vás všimli, počas minulého týždňa začalo prebiehať hlasovanie v našej ankete s názvom OCENENIE P-I. Do hlasovania sa zapojilo presne 154 hlasujúcich. Štatistiky mi hovoria, že až 125 z celkového počtu hlasovalo registrovaných užívateľov na tejto stránke a zvyšní počet 29 patrí neregistrovaným. Tým bola za hlasovanie zaslaná pozvánka, preto sa budeme veľmi tešiť, ak ju využili a registrovali sa...

Po mojom osobnom zvážení a po porade s kompetentnými osobami som sa rozhodol, že do finále postupujú traja s najväčším počtom hlasov v jednotlivých kategóriách. Ak ste zvedaví, ako to celé dopadlo, pozrite si pokračovanie...

celý článok «]

Freddie v Popoluške
Poslal(a): Richio 30.7.2011, 22:09:25; komentáre (3)


Po skončení nakrúcania celej potterovskej série mladí-dospelí herci nezúfajú a ďalej sa objavujú v nových, aj keď menej známych filmoch. Minulý rok herec Freddie Stroma, ktorý je nám známy ako arogantný chrabromilský študent Cormac McLaggen, prijal ponuku na rolu Luka v televíznom muzikáli Popoluška: Bola raz jedna pieseň. DVD tejto modernej rozprávky vychádza už 6. septembra tohto roku a Warner Bros. uverejnili strih z filmu s názvom Knockin, kde Freddie spieva jednu z filmových piesní. Video nájdete v pokračovaní.

celý článok «]

Všetko najlepšie, Frances a Richard!
Poslal(a): Ocean Dream 30.7.2011, 21:06:32; komentáre (5)


Ako je známe, na sklonku júla oslavujú aj dvaja muklovia úzko spojení s potterovkami:

Frances de la Tourová (riaditeľka Beauxbatonskej akadémie madam Olympe Maxime) sa narodila 30. júla 1944 a dnes oslavuje svoje 67. narodeniny.

Richard Griffith (strýko Vernon Dursley) sa narodil 31. júla 1947 a zajtra oslávi svoje 64. narodeniny.

Obidvom srdečne gratulujeme - many happy returns, Frances and Richard!

Všetko najlepšie, Neville!
Poslal(a): Ocean Dream 30.7.2011, 14:42:51; komentáre (18)


Stačilo jedno rozhodnutie pred vyše tridsiatimi rokmi, a všetko mohlo byť inak. Jedno proroctvo predpovedalo, že na sklonku júla 1980 sa narodí chlapec, ktorý bude schopný poraziť jedného zlého uja. Chlapci sa narodili dvaja a zlý ujo sa dlho rozhodoval, o kom vlastne to proroctvo bolo. A dnešného oslávenca si nevybral.

Neville Longbottom sa narodil 30. júla 1980 aurorom Frankovi a Alice Longbottomovcom. Jeho rodičia síce v osudnú halloweensku noc nezahynuli, no po mučení kliatbou cruciatus skončili s permanentným poškodením v doživotnej nemocničnej opatere. Malého Nevilla sa ujala stará mama Augusta, ktorá ho vychovávala s láskou, no prísne a úzkostlivo, prevažne v spoločnosti svojich rovesníkov.

celý článok «]

Z redaktorskej pošty
Poslal(a): Ocean Dream 29.7.2011, 21:44:47; komentáre (11)


V priebehu júla do mojej sovej pošty niekoľko ľudí poslalo tipy na novinky, ktoré ma zaujali, ale buď na ne jednoducho nedošlo, alebo tú novinku pridal niektorý iný redaktor (z iného zdroja). Títo ľudia odo mňa dnes dostali malú odmenu v podobe dvoch bodov.
(je to síce nepatrné, ale už viete, za čo vám pribudli)

Z tipov, na ktoré nedošlo, odporúčam dva linky:
- Tom Felton hip-hopperom (poslala cuca)
- Emma Watsonová u Lettermana (poslal Chorp)

Prečítať si môžete aj článok v minulotýždňovej prílohe sobotňajšieho Nového času, na ktorý nás upozornila Lucy Bellatrix, jeho kvalita je však diskutabilná už aj preto, že z Davida Yatesa urobili producenta...

Nová ukážka zo Ženy v čiernom
Poslal(a): Ocean Dream 29.7.2011, 16:32:57; komentáre (6)


Oficiálna stránka Danielovho nového filmu Žena v čiernom priniesla krátky teaser v podobe 43-sekundovej ukážky z filmu. V ukážke (viac-menej) vidíme Daniela v role Arthura Kippsa, ako prichádza na voze cez močiar do Eel Marsh House (voľne preložené ako Dom v Úhorovom močiari). Po celý čas síce nezaznie ani jedno slovo, avšak scéna vystihuje temné prostredie hororového príbehu, ktorý sa má do kín dostať vo februári budúceho roka.

Oficiálny teaser-trailer si môžete pozrieť tu, dnešnú ukážku nájdete v pokračovaní.

celý článok «]

Premiéra Zrodenia planéty opíc
Poslal(a): Ocean Dream 29.7.2011, 16:06:15; komentáre (4)


V kalifornskom Los Angeles sa včera konala slávnostná premiéra filmu Zrodenie planéty opíc. Okrem hlavných hviezd filmu - Freidy Pintovej, Jamesa Franca a Andyho Serkisa - nemohol na červenom koberci chýbať ani Tom Felton, ktorého okrem priateľky Jade prišiel na západné pobrežie USA podporiť aj Rupert Grint.

Viac fotiek z premiéry si môžete popozerať tu, tu, tu alebo tu.

celý článok «]

Magazín Pravdy o fenoméne HP
Poslal(a): Ocean Dream 29.7.2011, 00:44:37; komentáre (11)


Prílohe včerajšieho vydania denníka Pravda s príznačným názvom magazín Pravdy sa pomerne široko venuje fenoménu Harryho Pottera.

Na obálke nemôže chýbať hlavné trio, od knižných potteroviek sa odráža editoriál Martina Kellenberga a dve malé školáčky hovoria o tom, ako by malo vyzerať ôsme pokračovanie.

celý článok «]

Tom u Conana O'Briana
Poslal(a): Ocean Dream 28.7.2011, 19:47:52; komentáre (4)


Ešte stále v rámci propagácie filmu Harry Potter a Dary Smrti II bol v utorok Tom Felton hosťom v jednej z najpopulárnejších amerických talkshow, ktorej moderátorom je Conan O'Brian.

Od postrehov o tom, aký je Tom v skutočnosti milý (a ako to desí deti), sa dostali v fanúšikovskej základni. Najprv konštatovali, že niektorí fanúšikovia sa dosť vyžívajú v dvojzmyselných narážkach rôzneho typu, potom pospomínali na doby, keď si istý fanúšik chcel Toma adoptovať, a skončili až pri rôznych formách fan fiction a fan art-u. Tom neskrýval svoje znepokojenie najmä nad skupinou "Drarry"-priaznivcov a ich výtvarnými (fotošopovými) výtvormi. Na záver si diváci mohli pozrieť krátku ukážku z Darov Smrti II (stretnutie Harryho a Draca v Núdzovej miestnosti).

Video s rozhovorom si môžete pozrieť v pokračovaní. (Upozorňujeme, že obsahovo sa neodporúča osobám mladším ako 18 rokov.)

celý článok «]

50 najlepších momentov z potteroviek
Poslal(a): Fleur Tera Granger 28.7.2011, 16:59:24; komentáre (8)


Vo včerajšom večernom vysielaní britská televízna stanica ITV1 odvysielala dokument s názvom 50 najlepších momentov Harryho Pottera. Celým programom sprevádzal divákov Robbie Coltrane (filmový Hagrid) v podobe rozprávača a tiež všetkých 50 momentov dokreslili herci a fanúšikovia v doposiaľ neuverejnených rozhovoroch. Jednotlivé zábery sa vzťahujú na všetky filmy okrem posledného, ktorý v dobe nakrúcania ešte neuzrel tmu kinových sál.

Videá o celkovej dĺžke okolo 95 minút a s komentárom J. K. Rowlingovej, Daniela Radcliffa, Ruperta Grinta, Emmy Watsonovej, Ralpha Fiennesa, Julie Waltersovej, Jamesa a Olivera Phelpsovcov, Bonnie Wrightovej, Toma Feltona, Metthewa Lewisa, Jasona Isaacsa a mnohých ďalších nájdete v pokračovaní spolu s kompletným zoznamom jednotlivých nezabudnuteľných momentov.

celý článok «]

Trio sa lúči s japonskými fanúšikmi
Poslal(a): Albus-Severus 28.7.2011, 12:19:58; komentáre (7)


Oficiálna japonská stránka spoločnosti Warner Bros zverejnila krátke video, v ktorom Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson ďakujú fanúšikom z krajiny vychádzajúceho slnka a lúčia sa s nimi. Video aj s prekladom si môžete pozrieť v pokračovaní.

celý článok «]

Nové plagáty a fakty z natáčania
Poslal(a): micho 28.7.2011, 11:26:04; komentáre (9)


Vo francúzskych uliciach sa v týchto dňoch objavila nová dvojica plagátov k druhým Darom Smrti, ktoré sa práve teraz premietajú v kinách po celom svete. Ide o plagáty s krátkym pozitívnym výrokom hodnotiacim film. Na prvom nájdete Harryho s bazovým a Dracovým prútikom na moste uprostred trosiek zničených kamenných ochrancov Rokfortu, na druhom je Hermiona s Ronom uprostred trosiek zničeného hradu. V elektronickej podobe sa na internete zatiaľ neobjavili. Všetky plagáty k poslednému filmu si môžete pozrieť v našej galérii.

AKTUALIZOVANÉ » Plagáty sa už objavili aj v elektronickej podobe:
Harry .:. Hermiona a Ron


Ďalej tu máme pre vás pokračovanie faktov z natáčania najúspešnejšej filmovej série všetkých čias, o ktorých možno neviete. Čítajte ďalej.

celý článok «]

Dary Smrti II najúspešnejším filmom roka v SR
Poslal(a): micho 28.7.2011, 00:48:05; komentáre (8)


Posledná potterovka sa už po druhom víkende od uvedenia do našich kín stala svojimi tržbami najúspešnejším filmom tohto roka! Slováci nechali po 12 dňoch v kinách obdivuhodných 1 170 106 dolárov (čo je vyše 814 tisíc €). Hoci sa z Darov Smrti II už teraz stal na Slovensku zároveň aj naziskovejší diel Harryho Pottera, na to aby sa stal aj najziskovejším filmom uvedeným do našich kín v celej histórii, potrebuje predbehnúť úspešný Avatar, ktorého slovenské zisky sú takmer 3 milióny dolárov.

Tržby zo Slovenska sú navyše konečne započítané medzi celosvetové zisky Darov Smrti II, ktoré sa k 26. júlu pohybujú na úrovni 882 miliónov dolárov. Za posledné dni sa im teda podarilo predbehnúť ďalšieho staršieho súrodenca, tentoraz Tajomnú komnatu z roku 2002, ktorá zarobila rovných 879 miliónov dolárov.

AKTUALIZOVANÉ: Zisky poslednej potterovky pokorili k 27. 7. hranicu 900 miliónov dolárov (konkrétne ich má vyše 906). Stalo sa tak v rekordne krátkom čase 13-tich dní! Miliarda je už teda na dosah, kedy si Dary Smrti II pripíšu na svoje konto desaťmiestne číslo je otázkou blízkej budúcnosti. Zároveň si môžu už teraz pripísať predbehnutie Ohnivej čaše v rebríčku najziskovejších filmov všetkých čias.

Zdroj: Box Office Mojo

Ako vznikal posledný soundtrack?
Poslal(a): micho 27.7.2011, 15:40:06; komentáre (12)


Príbeh posledného filmu potterovskej série - Harry Potter a Dary Smrti II - dokresľuje hudba, ktorú zložil francúzsky skladateľ Alexandre Desplat. Proces výroby filmového soundtracku sa snažil Desplat priblížiť v jednom z nedávno poskytnutých rozhovorov, z ktorého sa dozviete napríklad to, ktorú časť filmovej hudby napísal ako úplne prvú, koľko mu trvalo vytvorenie celého soundtracku, skladateľ tiež prezradil, ako sa hudobne vysporiadal s témou smrti a prečo sa rozhodol v poslednom filme využiť Hedviginu tému od Johna Williamsa.

Preklad rozhovoru nájdete v pokračovaní spolu s videom, prostredníctvom ktorého sa môžete pozrieť, ako pod Desplatovou taktovkou vznikal v londýnskom nahrávacom štúdiu Abbey Road posledný potterovský soundtrack.

celý článok «]

Výhercovia súťaže s Darmi Smrti II
Poslal(a): micho 26.7.2011, 23:01:17; komentáre (5)


Do minulého týždňa ste mali možnosť pozrieť si film Harry Potter a Dary Smrti II v digitálnej 3D kvalite v lučeneckom kine Apollo a zároveň sa tým zapojiť do súťaže o potterovské tričko s motívom Darov Smrti. Pred pár dňami bola táto súťaž ukončená a spomedzi divákov boli vyžrebovaní traja výhercovia... vlastne tri výherkyne, ktorých mená nájdete v pokračovaní.

Záverečná potterovka však Lučencu ešte nedáva definitívne zbohom. Pre veľký záujem (viac ako 1000 divákov) si ju môžete pozrieť v kine Apollo 3D ešte aj
2. a 3. augusta o 17:00 a 20:00 hod., vstupné na 3D zostáva nezmenené, teda 6 €. Okrem toho sa 17. augusta vráti do miestneho letného kina v 2D verzii so slovenským dabingom. Premieta sa od 21:00, vstupné je 2,50 €.

celý článok «]

834 miliónov $ za 10 dní
Poslal(a): micho 26.7.2011, 11:42:51; komentáre (15)


Najnovší potterovský film s podtitulom Dary Smrti II pokračuje v rýchlom raste tržieb aj po druhom víkende od uvedenia do desiatok tisíc kín po celom svete. Americké kiná do nedele vybrali na vstupnom už 273,5 milióna dolárov, čím sa posledný Harry Potter zaradil medzi najrýchlejšie zarábajúce filmy v Spojených štátoch a Kanade. Nezaostáva ani zvyšok sveta. Mimoamerické kiná hlásia tržby na úrovni 560 miliónov dolárov (nie sú v nich započítané tržby zo Slovenska).

Celkové zisky Darov Smrti II k 24. júlu sú teda 834 miliónov amerických dolárov. Pre porovnanie, Darom Smrti I sa podarilo získať takéto tržby až po mesiaci a pol od uvedenia do kín. V rebríčku najziskovejších filmov všetkých čias tak poskočili na 27. miesto, pričom len za 10 dní sa im podarilo prekročiť celkové zisky Väzňa z Azkabanu (796,7 milióna $). Filmy o Harrym Potterovi si zároveň upevnili prvú priečku najziskovejších filmových sérii v histórii filmu: Všetkých osem filmov doposiaľ celosvetovo zarobilo spolu 7,2 miliardy dolárov. A to ani zďaleka nie je definitívna suma.

Po aktuálnom týždni sa s istotou očakáva prekročenie hranice 900 miliónov. Tie najoptimistickejšie výhľady dokonca naznačujú, že posledná potterovka by mohla nasledovať príklad absolútneho rekordéra - Avatara a po 17 dňoch pokoriť rovnú miliardu.

Warner Bros. má teda dobrý dôvod na vydanie ďalších dvoch štvrť-minútových televíznych upútaviek. Čakajú vás v pokračovaní.

celý článok «]

Dokument Bitka o Rokfort
Poslal(a): Ocean Dream 25.7.2011, 14:52:08; komentáre (16)


Fanúšikovská základňa Harryho Pottera prišla v uplynulých rokoch s mnohými formami sprítomnenia obľúbených hrdinov a príbehov. Či už išlo o fan fiction, fan art, wrock, muzikály, recepty, kostýmy, stretávky rôzneho rozsahu a stupňa oficiálnosti. Tesne pred uvedením posledného filmu prišla skupina fanúšikov na čele s Nicholasom Acostom s unikátnym fan dokumentárnym filmom, ktorému dali príznačný názov Bitka o Rokfort.

Bitka o Rokfort je 5-dielnym dokumentom mapujúcim okamihy rozhodujúcej bitky protivoldemortského odboja a osudy niektorých ľudí, ktorí sa na nej zúčastnili. Bol natočený pri príležitosti 20. výročia bitky, prevažne v Rokville a okolí Rokfortu (do ktorého filmári počas školského roka nemali prístup).

V pokračovaní nájdete linky na jednotlivé epizódy dokumentu aj so stručným opisom, o čom každý diel pojednáva. Dokument stojí za pozretie aj napriek tomu, že je po anglicky. Príjemné sledovanie!

celý článok «]

Pozrite sa do zákulisia
Poslal(a): Ocean Dream 24.7.2011, 23:12:19; komentáre (9)


Na toto nepekné upršané počasie, ktoré nás postihlo uprostred leta, tu pre vás máme niečo na skrátenie dlhej chvíľky: vďaka časopisu Entertainment Weekly máme jedinečnú príležitosť nazrieť prostredníctvom dvoch sérií fotografií do zákulisia výroby potteroviek.

V prvej sérii nájdete 19 retrospktívnych záberov z natáčnia, či už hercov v pauzách medzi zábermi alebo v príprave na ďalší záber. Hoci sme už väčšinu z nich niekedy videli, práve ich usporiadanie od najnovších po najstaršie nám v tomto období lúčenia sa s obľúbenou ságou pomôže zaspomínať a uvedomiť si napríklad aj to, ako veľmi sa najmä mladší herci zmenili počas uplynulého desaťročia. Tieto fotografie nájdete .:TU:.

celý článok «]

Čo je nové s Pottermore?
Poslal(a): Marty 23.7.2011, 17:42:21; komentáre (14)


Pripravovaný internetového portál Pottermore, ktorý propaguje samotná JK Rowlingová, už dávno vzbudzuje veľký záujem - či už medzi čarodejníkmi, muklami, či sovami.

Ak ešte stále celkom nerozumiete, aký je účel tohto projektu, Pottermore tím vám to objasní. Pomocou oficiálneho blogu vyspovedal všetky hlavné základne fanúšikov a zistil tak, čo fanúšikov najviac zaujíma. Členovia tímu pochopiteľne odmietajú všetko prezradiť, no dali nám tak aspoň odpovede na všetky základné otázky.

Zároveň sa objavili novinky o prepojení Google služieb s Pottermore. Klikajte na pokračovanie.

celý článok «]

Alternatívny koniec Darov Smrti?
Poslal(a): Ocean Dream 23.7.2011, 14:59:41; komentáre (56)


Britský žurnalista Greg Palast spôsobil mierny rozruch v svete HP fanúšikov, keď detailne rozpísal „alternatívny koniec“ celého príbehu, ktorý mu údajne dopodrobna porozprávala samotná J.K. Rowlingová.

Palast, sám spisovateľ, na svojej stránke tvrdí, že každý autor má viac možných zakončení príbehu a keď sa Rowlingovej (s ktorou sú podľa jeho slov priatelia) zveril, že nie je nadšený koncom Darov Smrti (lebo sa podľa neho príliš nechala uniesť tým, ako to celé bude vyzerať na filmovom plátne), ona mu prezradila niekoľko iných koncov, ktoré zvažovala. Nepoužila však čarovnú formulku mimo záznam, a tak kamarát Palast nemá žiadne rozpaky, a niekoľko rokov po onom rozhovore nám prináša ten alternatívny koniec, ktorý ho najviac zaujal, v podobe, ako si ho zapamätal...

celý článok «]

Danielov nástupca
Poslal(a): Ocean Dream 23.7.2011, 01:44:42; komentáre (6)


Stránka hypable.com (dcérska odnož MuggleNetu) priniesla včera zaujímavú informáciu o tom, že v januári 2012, keď Daniel Radcliffe ukončí účinkovanie v muzikáli Ako uspieť..., samotný muzikál bude ešte pokračovať minimálne po dobu troch týždňov. Počas týchto troch týždňov by mal Daniela nahradiť nikto iný, než Darren Criss.

Pre tých, komu pri tejto správe hneď nezapadli do seba príslušné kolieska, asi musíme vysvetliť, že Darren Criss je fanúšik Harryho Pottera, ktorý má -spolu so svojimi kamarátmi - na svedomí fanúšikovský Harry Potter muzikál, ako aj jeho pokračovanie. Jednotlivé epizódy muzikálu sa na internete stretli s takým ohlasom, že Darren sa dostal do pozornosti producentov seriálu Glee, v ktorom sa napokon zaradil medzi hlavné hviezdy (a mimochodom, mohli sme ho vidieť aj na červenom koberci počas londýnskej premiéry Darov Smrti II).

Producent seriálu Glee už udelil svoje požehnanie (ak Darrenova účasť na muzikáli vyjde, „vymešká“ len jeden diel seriálu), takže v súčasnosti prebiehajú rokovania medzi Darrenom a producentmi muzikálu.

Ak rokovania dopadnú úspešne, tak sa Darren prakticky v priebehu jedného roka vypracuje z fanúšika HP a hviezdy youtube, cez hviezdu momentálne najpopulárnejšieho muzikálového seriálu až na Broadway. Čo sa dá na to povedať? Snáď len... awsome!

Zdroj: hypable

Pokračovanie Filmových čarov
Poslal(a): Ocean Dream 23.7.2011, 01:08:20; komentáre (15)


Ani nie pred rokom sme vás po prvýkrát informovali o novej sprievodnej knihe k filmovej sérii potteroviek. Medzi tým sa kniha Harry Potter: Filmové čary dostala aj na pulty slovenských kníhkupectiev, samozrejme preložená do slovenčiny, a na naše HP poličky. Pre veľký úspech a nemalé zisky sa jej tvorcovia rozhodli prísť s pokračovaním.

Druhý diel, ktorý sa bude volať Harry Potter Page to Screen (Harry Potter: Zo strany na plátno, voľný preklad), vyjde 25. októbra tohto roku. Autori sľubujú, že nám poskytne hĺbkový pohľad na celý proces sfilmovania potteroviek od Kameňa Mudrcov až po Dary Smrti II. V knihe nájdeme aj vtipné príhody zo zákulisia, nové rozhovory s hercami a štábom, ako aj stovky nových, doposiaľ nevidených fotografií a umeleckých nákresov.

Predpokladaná cena v USA je 75$ (čo by vychádzalo na približne 52€), jej rozsah je s 540 stranami oproti Filmovým čarom takmer štvornásobný.

Tak čo, pridáte si ju na vianočný zoznam?

Všetko najlepšie, Dan!
Poslal(a): Ocean Dream 23.7.2011, 00:01:12; komentáre (16)


Neviem, ako vy, ale mne sa nechce veriť, že už uplynul rok od vtedy, čo sme naposledy gratulovali Danielovi Radcliffovi k narodeninám. Ale je to tak, a preto sa dnes stáva skutočnosťou, že najbližší rok bude Dana jeho životopisom sprevádzať číslo 22.

Za uplynulý rok Daniel
  • získal niekoľko cien (Portal Awards, The Trevor Hero Award)
  • natočil film Žena v čiernom
  • pózoval pre niekoľko sérií fotografií
  • učinil zaujímavé priznanie
  • účinkoval vo vianočnom špeciálnom vydaní relácie Q.I. Stephena Frya
  • spôsobil hromadný pád sánok svojim brilantným výkonom v muzikáli Ako uspieť...
  • poskytol hodinový rozhovor Katie Couricovej
  • no a samozrejme, dotočením epilógu a premiérami obidvoch častí Darov Smrti sa rozlúčil so svojou hlavnou životnou úlohou

Okrem toho sa rozhodol vzdať alkoholu a už osem mesiacov je šťastný vo vzťahu s priateľkou, o ktorej prezradil len toľko, že sa spoznali na nakrúcaní Harryho Pottera a dlho boli priateľmi, až sa raz ocitli v štádiu, keď boli obaja bez partnera a uvedomili si, že v ich vzájomnom vzťahu je toho viac (meno tej šťastnej dámy však naďalej zostáva tajomstvom).

celý článok «]

Čo nového, dievčatá?
Poslal(a): Ocean Dream 22.7.2011, 22:19:03; komentáre (8)


Dnes sa môžeme pozrieť na to, čo nové majú najobľúbenejšie potterovské herečky JK Rowlingovej. Kým začneme? Najmladšou? Super!

Evanna Lynchová sa minulý týždeň spolu so Scarlett Byrnovou (Pansy Parkinsová), Chrisom Rankinom (Percy Weasley) a detskými hercami so spomienok a epilógu zúčastnila na LeakyCone 2011 v americkom Orlande. Medzi samotnými aktivitami stretka bolo polnočné premietanie Darov Smrti II a následná návšteva Čarodejníckeho sveta Harryho Pottera, či rozlúčkový Vianočný ples, no Evanna si našla čas aj na iné veci. Okrem iného jej pribudlo nové tetovanie, ktoré jej bude navždy pripomínať jej najobľúbenejšiu postavu zo sveta HP. Evanna sa o svoju novú ozdobu podelila prostredníctvom twitteru, akurát vás prosí, aby ste sa o ňom nezmieňovali pred jej mamou. Pozrieť si ho môžete .:tu:.

celý článok «]

Fotky z filmu a spoza kamier
Poslal(a): micho 22.7.2011, 05:18:00; komentáre (4)


Pred uvedením Darov Smrti II do kín sme sa dočkali len minima oficiálnych fotiek z posledného filmu a jeho tvorby v štúdiách Leavedsen. O to viac ich bude pribúdať v nasledujúcich dňoch, mesiacoch, možnože sa pár nových objaví aj po rokoch. Začíname teda dnes pätnástimi zábermi z filmu, medzi ktorými nájdete Fleur s Billom v Lastúrovom domčeku, Freda s Georgom na ich poslednej spoločnej stráži, sklesnutých Malfoyovcov vo vlastnom dome, Kingleyho a Aberfortha, ktorí odrážajú útok dementorov a niektoré ďalšie. K dispozícii sú v našej galérii.

Okrem toho vám prinášame aj 20 fotiek z natáčania. K novým patrí najmä natáčanie vo Veľkej sieni, vrátane záberu na okamih smrti Bellatrix Lestrangovej, objavila sa napríklad aj prvá fotka z decembrového prerábania epilógu – scéna s nástupišťom 9 a ¾ (bez hercov). Niektoré z ďalších fotiek sme vám už síce predstavili v minulosti, no vo vyššej kvalite sa dostali do galérie až dnes, za všetky spomeňme funny foto s Danom a Helenou. Viac v tomto albume (od Aberfortha).

Zdroj: Hogwartsite / Oclumencia

Nové spoty venované úspešnému štartu HP7 II
Poslal(a): micho 21.7.2011, 19:48:09; komentáre (5)


Viete čo sa robilo vo Warner. Bros tento pondelok? No predsa oslavovalo! Harry Potter a Dary Smrti II sú totiž filmom s komerčne najúspešnejším uvedením do kín v celej histórii, pričom titul kinohit roka získali už za jednu noc - z večera do rána. Táto skutočnosť dokonca viedla k vytvoreniu ďalšej kolekcie televíznych upútaviek k veľkolepému potterovskému finále, v ktorej sa opäť nešetrí chválou a využíva sa možnosť pochváliť sa prvými úspechmi.

Pre tých z vás, ktorí film zatiaľ nevideli je to zároveň príležitosť uvidieť niekoľko nových záberov, napríklad Dumbledora na stanici Kings Cross, útočiaceho Severusa Snapa, primiestnenie Voldemorta a zrútenie stropu vo Vstupnej hale.

celý článok «]

Nový Harry Potter už tradične aj v ABC
Poslal(a): micho 21.7.2011, 18:21:05; komentáre (6)


Do slovenských novinových stánkov sa včera dostalo nové číslo českého časopisu abc (15/2011). Ako už býva jeho dlhoročným dobrým zvykom, aj tentoraz v ňom nájdete článok k uvedeniu filmového dobrodružstva Harryho Pottera do kín a spolu s ním aj veľký obojstranný oficiálny plagát k filmu Harry Potter a Dary Smrti II. Na jednej strane je Harry, Ron, Hermiona a obrancovia Rokfortu, na druhej Voldemort s Bellatrix, Luciusom a ďalšími smrťožrútmi (rozmer A2).

Sága o mladom čarodejníkovi je najpredávanejšou knižnou sériou všetkých čias. Takáto sláva nenechá nikoho chladným - okrem priaznivcov si Harry našiel i odporcov. Na pultoch kníhkupectiev si vybojoval možno viac, ako tvárou v tvár Voldemortovi,“ píše sa v úvode článku.

Časopis si môžete kúpiť v každom dobrom novinovom stánku alebo obchode s časopismi za 2,09 €. Keď už kvôli ničomu inému, možno kvôli tým plagátom.

celý článok «]

Potterovské... hm, bábiky
Poslal(a): Ocean Dream 21.7.2011, 13:59:48; komentáre (29)


Ak patríte k vášnivým zberateľom čohokoľvek súvisiaceho so svetom Harryho Pottera, prípadne sa ešte stále hrávate s bábikami, prípadne máte v rodine niekoho, koho by ste chceli... hm, potešiť - máme pre vás niekoľko obrázkov veľmi zaujímavých bábik.

Tracy Ann Listerová vyrába originálne bábiky s podobou novorodencov. Tieto bábiky sú do detailu prepracované, dodávané s certifikátmi (vrátane adopčných dokladov) a originálneho oblečenia. Predávajú sa na e-bay a ich cena v niektorých prípadoch presahuje 500 britských libier.

No a teraz si popozerajte obrázky a povedzte, či začínate šetriť, aby ste si mohli kúpiť malého Voldemorta (toto si pozrite na vlastné riziko, hrozia nočné mory), Dobbyho, Lupina či Snapa.

celý článok «]

Rozhovor so slovenským potterovským triom
Poslal(a): micho 21.7.2011, 11:57:42; komentáre (10)


Po prvý krát sa spolu stretli v roku 2001 vo vtedajšom dabingovom štúdiu Marlin. Od vtedy ich na desať rokov spojila práca na Harrym Potterovi. Reč je o triu slovenských dabingových hercov, ktorí prepožičali svoje hlasy Harrymu, Hermione a Ronovi v slovenskom znení. V pôvodnom zložení nimi boli Jozef Benedik (Harry), Táňa Pauhofová (Hermiona) a Adrián Gula (Ron). Odvtedy sa toho dosť veľa zmenilo. V roku 2004 prišlo k preobsadeniu hlavného hrdinu. Dôvodom bola skutočnosť, že Jozef je mladší ako Harry a svojim vtedy ešte stále detským hlasom nestíhal za originálnym znením dospievajúceho Daniela Radcliffa. Slovenským Harrym sa tak na ďalších sedem rokov stal Marek Fašiang. Nová zostava sa novinárom predstavila aj na slovenskej premiére Väzňa z Azkabanu. Vtedy vyzerali takto.

celý článok «]

Ocenenie PRIORI-INCANTATEM - nominácie
Poslal(a): Richio 21.7.2011, 00:00:00; komentáre (40)


Dnes štartujeme s nominačným kolom OCENENIA PRIORI-INCANTATEM, ktoré potrvá až do piatku, do 27.7.2011 (vrátane)! Prosíme všetkých, ktorí sa chcete zapojiť a zahlasovať v tejto ankete, aby ste si pozorne prečítali nasledovné:

Ak už chcete hlasovať, je nutné priradiť vášho favorita k úplne každej kategórii. Samozrejme, ku kategórii priradíte iba jedno meno, prípadne názov. Ak by ste mali nejasnosti ohľadom rozlíšenia postáv, či ak by ste nevedeli, kam koho priradiť, opýtajte sa buď do komentárov, alebo mi napíšte sovu. Čítajte pokračovanie!



Sponzorom tejto ankety je

celý článok «]

Posledný Harry Potter v Reflexe
Poslal(a): micho 20.7.2011, 22:05:17; komentáre (7)


Televízia Markíza dnes prostredníctvom relácie Reflex venovala chvíľu zo svojho vysielania príchodu poslednej potterovky do kín. Vo vyše dvojminútovej reportáži boli zhrnuté základné fakty o vzniku, vývoji a závere filmovej série, s ktorou vyrástla jedna generácia. Dopĺňajú ju zábery čítajúcej spisovateľky J. K. Rowlingovej z knižnej predlohy Darov Smrti, kúsok z propagačného fotenia tria pred premiérou k Ohnivej čaši z roku 2005, nechýbajú momentky z tohtoročnej nedávnej londýnskej premiéry ale i z finálneho traileru k Darom Smrti II a svoj (pozitívnejší) pohľad na filmového Harryho Pottera ponúkol aj Peter Konečný, filmový publicista a šéfredaktor portálu Kinema.sk.

Video si môžete pozrieť v pokračovaní.

celý článok «]

Videohra HP a Dary Smrti II od piatku aj v SR
Poslal(a): micho 20.7.2011, 16:49:53; komentáre (5)


Divízia EA Play spoločnosti Electronic Arts a spoločnosť Warner Bros. Interactive Entertainment v piatok 15. júla zahájili predaj videohry Harry Potter a Dary Smrti 2 na slovenskom a českom trhu (uvádza sa česká verzia s podtitulom Relikvie smrti - část 2). Premiéra novej videohry sa aj tentoraz niesla tak trochu v tieni filmovej premiéry. Aj na ňu sa však vzťahuje slogan Všetko sa končí, pričom ukončuje Harryho príbeh vo svete vo svete videohier. Aspoň teda čo sa týka série, ktorá vznikla na motíve filmov.

Cesta za hľadaním horcruxov a zničením Voldemorta sa v stručnosti začína hľadaním Bifľomorovej šálky, vedie cez Saranský oheň a vyúsťuje do rozhodujúceho súboja, ktorý sa ocitne vo vašich rukách.

celý článok «]

Štvrtý recenzný spot
Poslal(a): micho 19.7.2011, 20:17:40; komentáre (4)


Kolekciu troch nedávno zverejnených amerických televíznych upútaviek k uvedeniu Darov Smrti II do kín dnes doplnila ďalšia. V poradí štvrtý spot je opäť poňatý ako krátka recenzia toho najlepšieho, čo môžeme vidieť v potterovskom finále a nechýbajú ani dôvody, prečo by sme si ho určite nemali nechať ujsť. Ak ste film doposiaľ nevideli, čaká na vás zopár nových záberov, napríklad pohľad na draka, ktorý odlieta z Londýna ale aj spomalený záber na Kingsleyho brániaceho vežu pred smrťožrútom a Voldemorta na nádvorí.

celý článok «]

Dary Smrti II: Prvé čísla zo Slovenska
Poslal(a): micho 19.7.2011, 16:21:48; komentáre (6)


Dary Smrti II zlomili prvý slovenský rekord. Ale poďme pekne po poriadku... Posledná potterovka mala slávnostnú slovenskú VIP premiéru uplynulý utorok 12. júla v bratislavskom multikne v Auparku. Dostali sa ňu však len hostia s pozvánkou, novinári a výhercovia súťaží. Lístky sa ňu teda kúpiť nedali, premiéru zaplatil distribútor filmu, rovnako tomu bolo aj na zahraničných premiérach v iných štátoch, vrátane Lodnýna či New Yorku. Veď investované náklady sa po čase takmer určite mnohonásobne vrátia späť.

V poradí ôsmy filmový Harry Potter tak začal v našej vlasti zarábať prvé eurá minulú stredu 13. júla s príchodom špeciálnych (pred)premiér, ktoré sa uskutočnili v 15 slovenských kinách. V tento prvý deň si film pozrelo 3 356 divákov, medzi ktorými ste boli v hojnom počte aj vy, naši čitatelia. Pre zaujímavosť, v pokladniach ste nechali za vstupné spolu 23 330 €.

No a od štvrtku sa na Slovensku s bežnou oficiálnu distribúciou začal rekordný "potterovský kino-víkend".

celý článok «]

Ako sa vytvárali zvukové efekty pre HP7 II?
Poslal(a): micho 18.7.2011, 20:56:29; komentáre (5)


SoundWorks Collection a Colemanfilm Media Group zverejnili pri príležitosti uvedenia filmu Harry Potter a Dary Smrti II do kín krátky dokument o tvorbe zvukových efektov, ktoré v ňom môžeme počuť. Množstvo rôznych zvukov sa nahrávalo samostatne, nezávisle od natáčania filmu a bolo s tým určite viac roboty, ako sa možno na prvý pohľad zdá. Vyjadruje to najmä skutočnosť, že na nich takmer rok pracoval tím 30 ľudí. Vo videu nájdete porovnanie s hudbou k Darom Smrti I, uvidíte, ako tvorcovia rôznymi spôsobmi vytvárali efekty, ktoré boli vo filme použité ako zvuk padajúceho nábytku, Satanského ohňa a draka z Gringottbanky, ktorý šľahá plamene.

Video dopĺňajú nové zábery z natáčania posledného filmu, okrem iného je medzi nimi aj scéna, v ktorej Harry, Ron a Hermiona prichádzajú ku lodenici pred Snpeovou smrťou. To všetko na podklade tónov zo soundtracku od Alexandra Desplata.

celý článok «]

Rupert Grint: „Pôvodný epilóg bol dlhší.“
Poslal(a): micho 18.7.2011, 18:49:54; komentáre (17)


Epilóg k sérii o Harrym Potterovi sa natáčal posledný májový týždeň počas minulého roku na železničnej stanici King's Cross za jej plnej prevádzky. Priamy dôsledkom toho bolo, že sa táto informácia vzápätí rozletela do celého sveta a stanicu začali okupovať davy nadšených fanúšikov, ktorí natáčanie trochu skomplikovali. Režisér David Yates napokon po zhliadnutí natočeného materiálu nebol celkom spokojný a rozhodol sa epilóg prerobiť. Na natáčanie sa vrátili Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson a malí herci, ktorí stvárnili ich deti.

V čom sa líšil pôvodný epilóg od toho, ktorý sme videli vo filme? To sa pokúsime naznačiť v nasledujúcich riadkoch. Čosi prezradil aj Rupert Grint...

celý článok «]

Harry Potter mení históriu kinematografie
Poslal(a): micho 18.7.2011, 16:49:01; komentáre (6)


Záverečná potterovka Harry Potter a Dary Smrti II má za sebou tzv. otvárací víkend v kinách, teda prvý víkend po uvedení na strieborné plátna. A darí sa mu v skutku výborne. Po úspešnom prvom dni sa začali prepisovať aj historické rebríčky úspešnosti. Už v nedeľu poobede jeho zisky raketovo vyskočili takmer k pol miliarde amerických dolárov. V amerických kinách zarobil neuveriteľných
169 189 427 dolárov. To sa zatiaľ v celej histórii filmu nepodarilo žiadnej snímke. Doterajší rekord držal Temný rytier z roku 2008 so 158 miliónmi dolárov.

celý článok «]

LeakyCon 2011
Poslal(a): Albus-Severus 18.7.2011, 01:48:55; komentáre (5)


V dňoch od 14. do 17. júla sa v Orlande na Floride konal festival LeakyCon, na ktorom sa stretli mnohí skalní fanúšikovia Harryho Pottera nielen z Ameriky, ale aj z celého sveta! Čo všetko sa na ňom počas týchto dní udialo, koho ste tam mohli zahliadnuť a mnoho iného sa dozviete v pokračovaní!

celý článok «]

Premiéry Darov Smrti II vo svete
Poslal(a): Richio 17.7.2011, 22:16:37; komentáre (2)


Počnúc od 7. júla, kedy sa uskutočnila svetová premiéra Harryho Pottera a Darov Smrti II ubehlo ďalšie kvantum premiér, kedy fanúšikovia z rôznych krajín mohli vo svetových metropolách zazrieť hercov z potteroviek naživo! Aj keď na slovenskej premiére sa nezúčastnila ani len upratovačka štúdií, kde sa film nakrúcal, dovoľujeme si vám priniesť rebríček premiér, ktorých sme sa my poväčšine nemohli zúčastniť.

celý článok «]

Dvojičky na premiére v Číne
Poslal(a): Richio 17.7.2011, 20:44:02; komentáre (3)


Vo štvrtok sa dvojičky James a Oliver Phelpsovci zúčastnili slávnostnej čínskej premiéry Darov Smrti II. Tá sa konala v centre metropoly Hong Kong na Time Square, kde sa zišli tisíce fanúšikov Harryho Pottera. Námestie pred kinom dekoroval Rokfortský expres v skutočnej veľkosti, čím dopomohol k ozajstnej potterovskej nálade.

Fotky nájdete v -tejto- galérii.

Zdroj: SnitchSeeker.com

Fanúšikovská recenzia k Darom Smrti II
Poslal(a): micho 17.7.2011, 17:47:04; komentáre (17)


Po troch dňoch netrpezlivého očakávania a tichého závidenia tým, ktorí už záver potterovskej série videli, nadišiel včera deň H – Harryho deň – a potterovskú sériu som napokon dôstojne ukončil v jednom z bratislavských multikín. Všetkých 16 večerných prestavení v hlavnom meste bolo mimochodom dopredu vypredaných priemerne na 80 – 90 %. Viacerí z vás sa ma v posledných dňoch pýtali, či som už posledný film videl a čo si o ňom myslím. Verím, že nielen pre nich, vám v nasledujúcich riadkoch prinášam svoj pohľad na film Harry Potter a Dary Smrti II.

Hneď v úvode by som chcel upozorniť na to, že ide o názor fanúšika, ktorý potterovskou sériou rástol od prvého dielu a posledné roky takmer denne sledoval dianie okolo vývoja potterovskej série. Tým je recenzia trochu ovplyvnená. Tentoraz som sa trochu rozpísal, takže to bude dlhšie čítanie.

celý článok «]

Nové TV spoty a video o rozlúčke s HP v HD
Poslal(a): micho 17.7.2011, 17:22:25; komentáre (5)


V piatok 15. júla, teda v deň uvedenia Darov Smrti II do amerických a britských kín, predstavili Warneri zrejme poslednú kolekciu spotov, ktoré boli následne nasadené do vysielania v tamojších televíziách. Už tradične ide o upútavky, ktoré sú doplnené o výroky z novinárskych recenzii amerických médii. Pokiaľ ste ešte nevideli film, čaká na vás aj niekoľko nových záberov. Viac v pokračovaní.

Okrem toho stránka Trailers Apple zverejnila vo vysokej kvalite klip Všetko sa končí, v ktorom sa herci navzájom lúčia v štúdiách Leavedsen počas posledných dní natáčania Darov Smrti v júni minulého roku. Pozrite si TÚTO dnes aktualizovanú novinku, nájdete v nej video, preklad a aj odkaz na stiahnutie.

celý článok «]

Premiéra týždňa na Exprese, FM a v Novom čase
Poslal(a): micho 16.7.2011, 14:39:08; komentáre (17)


Celý tento týždeň sa v širokom muklovskom svete nesie v duchu záveru filmovej série Harry Potter, rovnako je tomu aj na Slovensku. Meno známeho čarodejníka sa v týchto dňoch skloňovalo v rádiách Expres a _FM, možnosť napísať článok k poslednej potterovke si nenechal ujsť ani Nový čas v dnešnej víkendovej prílohe Víkend, ktorý zároveň venuje Darom Smrti II aj svoju titulnú stranu. Ak si ho chcete kúpiť, vo veľkých nákupných centrách ho ešte určite zoženiete.

Pozitívnu recenziu z Expresu (doplnenú dialógmi z traileru), trochu negatívnu recenziu z rádia_FM a scany z časopisu na vás čakajú v pokračovaní.

celý článok «]

Dokumenty o Daroch Smrti II
Poslal(a): Richio 16.7.2011, 11:42:39; komentáre (10)


Počas dnešnej večernej relácie Behind the Magic odvysiela televízia ITV1 dokument o Daroch Smrti II. Zahŕňa množstvo nevidených záberov z nakrúcania poslednej časti o Harrym Potterovi, množstvo rozhovorov a zaujímavostí, ktoré nám neboli predstavené a takisto máme možnosť vidieť aj zábery z filmu.

Pred pár dňami začala na televízii chodiť upútavka na dnešný dokument o Daroch. Tú uverejnila oficiálna anglická facebookovská stránka Harryho Pottera a vy si ju samozrejme môžete pozrieť TU.

Okrem toho, nemecká televízia RTL odvysielala hodinu dlhý špeciál o tvorbe posledného filmu. Klipy zahŕňajú scény z nakrúcania v Gringottbanke a finálnej bitky o Rokfort. Vo videách sa nachádza množstvo rozhovorov - s Danom Radcliffom, Emmou Watson, Rupertom Grintom, Bonnie Wright, Mattom Lewisom, Tomom Feltonom, režisérom, producentmi a ďalšími. Vo videách navyše nájdete zábery z posledného dňa nakrúcania! Všetky videá nájdete v pokračovaní. Príjemné sledovanie!

celý článok «]

Tom na premiére v Brazílii
Poslal(a): Richio 16.7.2011, 11:20:23; komentáre (2)


Vo štvrtok večer sa konala premiéra Darov Smrti II v brazílskom Rio de Janeiro. Tú si nemohol nechať ujsť herec Tom Felton, ktorý si za ďalšiu zastávku premiér zvolil práve Brazíliu, ktorá ho privítala s veľkým oduševnením. Navyše, Tom stihol krátky príhovor a poskytol odpovede na otázky novinárov ešte pred premietaním.

Fotografie spred kinosály a s fanúšikmi nájdete na -tomto- linku.

Zdroj: SnitchSeeker.com

Interview s Arthurom - čo chcete vedieť? :)
Poslal(a): Albus-Severus 16.7.2011, 00:22:15; komentáre (19)


Arthur Bowen, 13-ročný herec, ktorého si určite mnohí pamätáte z kina ako Albusa Severusa Pottera, sľúbil, že nám poskytne odpovede na fanúšikovské otázky. A tak sa my pýtame vás, čo by ste o ňom chceli vedieť! :)

Svoje otázky píšte do komentárov k tejto novinke
, a aby sme sa neopakovali, niekoľko faktov o Arthurovi máte v pokračovaní :)

celý článok «]

Slovenský TV spot HP a Dary Smrti II
Poslal(a): micho 15.7.2011, 23:09:27; komentáre (9)


Dabingové štúdio Cinetype zverejnilo na internete oficiálnu slovenskú televíznu upútavku k čarodejníckemu finále Harry Potter a Dary Smrti II, ktorá bola nasadená do našich televízii v priebehu minulého týždňa. Slovenské znenie dostal úplne prvý pol minútový spot, ktorý uviedli Warner Bros. do virtuálneho sveta internetu v pôvodnom znení pred dvoma mesiacmi. Narozdiel od traileru, v upútavke sú titulky preložené do slovenčiny aj graficky a na záver nechýba slovenské logo filmu.

Pozrite pokračovanie :)

celý článok «]

Ocenenie PRIORI-INCANTATEM
Poslal(a): Richio 15.7.2011, 19:56:06; komentáre (24)


Vážení a milí!

Je to tak, určite ste to postrehli. Posledný film je na svete a viac ako polovica z vás už určite vie, ako to celé na filmovom plátne skončilo. Prešli sme si desaťročnou etapou nášho detstva. Čítali sme knihy a rok čo rok navštevovali kiná, aby sme sa mohli kochať ďalším potterovským filmovým spracovaním.

A teraz je to na nás! Kto a čo nás na Harrym Potterovi očarilo najviac? Kto a čo si zaslúži cenu PRIORI-INCANTATEM? Zvolme si to NAJ z Harryho Pottera!

celý článok «]

Dary Smrti II už lámu rekordy
Poslal(a): Ocean Dream 15.7.2011, 19:51:04; komentáre (9)


Posledná potterovka sa do lámania rekordov pustila razantne už pred začiatkom premietania. Len na samotnom predpredaji lístkov zarobil film 32 miliónov dolárov.

Včerajšie/dnešné polnočné premietania v USA zarobili 43,5 milióna dolárov, kým celosvetovo Dary Smrti II získali 82,5 milióna dolárov. Celkovo teda film doposiaľ zarobil 126 miliónov dolárov. A to má ešte pred sebou tzv. otvárací víkend.

celý článok «]

Posledný Harry je najlepším, čo sme natočili
Poslal(a): micho 15.7.2011, 12:58:08; komentáre (12)


V nedeľu večer sme vám priniesli rozsiahly preklad z tlačovej konferencie, ktorá sa konala 6. júla v Londýne pri príležitosti svetovej premiéry filmu Harry Potter a Dary Smrti II. Určite ste pri nej postrehli, že predstaviteľ hlavného hrdinu, Daniel Radcliffe, sa na nej pre pracovné povinnosti na Broadwayi nemohol zúčastniť. Slovo dostal prostredníctvom videorozhovoru, ktorý si môžete teraz pozrieť aj na našej stránke.

AKTUALIZOVANÉ » Doplnený slovenský preklad.

celý článok «]

Alexandre Desplat za rytiera!
Poslal(a): Albus-Severus 15.7.2011, 10:24:40; komentáre (5)


Ako je už zvykom, vždy 14. júla (pre menej zdatných v dejinách len poznačíme, že tento deň je výročím francúzskej revolúcie z roku 1789, kedy bola dobytá Bastila) Národná rada Čestnej légie Francúzskej republiky zverejnila na svojej internetovej stránke Elysee.fr niekoľko informácií, ktoré, tak ako pred dvoma rokmi, aj dnes majú pre fanúšikov heptalógie Harry Potter veľmi pozitívne správy.

Dozvedeli sme sa totiž, že Alexandre Desplat, skladateľ soundtrackov pre filmy Harry Potter a Dary Smrti I. časť a II. časť bol menovaný Rytierom Čestnej légie za dvadsaťštyri rokov služieb, a to osobne ministrom kultúry a komunikácie. Ak si ešte spomínate, J.K. Rowlingová získala rovnaké ocenenie pred dvomi rokmi a bolo jej odovzdané samotným Nicolasom Sarkozym osobne.

Zdroj: universHP

Pohľad späť: Potterovská séria v jednom videu
Poslal(a): micho 15.7.2011, 00:03:02; komentáre (7)


Posledných desať rokov sa medzi fanúšikmi viac – menej nieslo v očakávaní nového dielu filmovej série o Harrym Potterovi. Od včera je v slovenských kinách posledný film, ktorý dáva za potterovkami definitívnu bodku. Je teda celkom na mieste, aby sme sa v krátkosti obzreli za jednotlivými filmami. Ako sa začal vyvíjať príbeh malého čarodejníka, z ktorého sa rokmi stal bojovník za slobodu? Pripomeňte si kľúčové okamihy, ktoré viedli k epickému záveru.

celý článok «]

VEĽKOLEPÉ FINÁLE JE TU
Poslal(a): micho 14.7.2011, 23:59:59; komentáre (32)


Všetko sa to začalo pred jedenástimi rokmi prvou klapkou filmu Harry Potter a Kameň mudrcov, ktorá padla 29. septembra roku 2000 na železničnej stanici Goathland. Bol to vôbec prvý deň natáčania Harryho Pottera. Podľa scenára sa tu natáčala záverečná scéna z prvého filmu – Harryho rozlúčka s Hagridom a odchod na letné prázdniny po prvom roku plnom dobrodružstiev odohrávajúcich sa v Rokfortskej čarodejníckej škole.

Po vyše roku, v novembri 2001 sa filmová adaptácia knižnej predlohy s rovnomenným názvom od J. K. Rowlingovej, dostala na strieborné plátna a v zápätí očarila celý muklovský svet, v ktorom doslova vypukla pottermánia. Malý chlapec s okrúhlymi okuliarmi olepenými lepiacou páskou a jazvou v tvare blesku na čele, cítiaci, že nepatrí do sveta v ktorom vyrastal, si získal srdcia miliónov malých i veľkých fanúšikov. Veď kto z nás občas nezatúžil dosať list, ktorý by nejakým čarovným spôsobom zmenil náš život k lepšiemu...

Meno Harry Potter sa za posledných desať rokov stalo synonymom mágie, všetkého čarovného ale aj priateľstva, porozumenia a boja o lepší zajtrajšok. Stalo sa súčasťou modernej kultúry, slová ako mukel, metlobal, Rokfort či potterovka sa dostali aj do slovenskej slovnej zásoby. Filmy o Harrym Potterovi sa za poslednú dekádu stali najziskovejšou filmovou sériou všetkých čias od vzniku kinematografie, pričom patria k najnavšetovanejším snímkam v kinách po celom svete. Hoci skalní fanúšikovia im so železnou pravidelnosťou vyčítali odklon od knižnej predlohy, spisovateľka J. K. Rowlingová však odkazuje: „Od začiatku som bola stotožnená s tým, že cestou na plátno sa budú musieť na príbehoch udiať isté zmeny. No všetky scény, ktoré boli vo filme iné ako v knihe boli vždy verné jej duchu.“ Čítajte ďalej!
+30 bodov - micho, opäť raz skvelé zhrnutie! :) (Bc. Lukinčok)

celý článok «]

Aký je posledný Potter?
Poslal(a): peter394 14.7.2011, 18:01:07; komentáre (21)


Skvelý. A iné sa o hociktorej potterovke povedať ani nedá. Rozprávkový Kameň mudrcov a Tajomná komnata, temná tínedžerská dráma Väzňa z Azkabanu, dobrodružná Ohnivá čaša, psychologický Fénixov rád, "vatový" Polovičný princ, dramatické Dary smrti I a... akčné Dary smrti II. Aký je posledný film z pohľadu verného fanúšika?

celý článok «]

Noviny plné Darov Smrti II a prvé recenzie
Poslal(a): micho 14.7.2011, 15:17:49; komentáre (9)


Väčšina slovenských denníkov sa dnes na svojich stranách (minimálne k prílohe Kultúra) venuje príchodu záverečného dielu potterovskej série do našich kín. Spolu s článkami z tlače sa na filmových portáloch pomaly objavujú aj prvé recenzie. Slovenské médiá dávajú Darom Smrti II v prevažnej miere štyri hviezdičky z piatich, film označujú za dôstojný záver série a zhodujú sa v tom, že je podstatne lepší ako minuloročná Prvá časť posledného príbehu.

Prehľad článkov a recenzii prinášame v pokračovaní.

celý článok «]

Trio zažiarilo aj na americkej premiére
Poslal(a): micho 13.7.2011, 23:48:56; komentáre (2)


Uplynulý pondelok sa po New Yorku pohybovalo množstvo skupiniek fanúšikov Harryho Pottera. Všetci mali namierené k červenému kobercu v centre mesta, po ktorom mali prejsť hviezdy potterovského filmového neba. Dôvod bol jasný: Konala sa tu americká premiéra posledného dielu s podtitulom Dary Smrti II. Po červenom koberci sa z hercov prešli Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Tom Felton, Alan Rickman a Matthew Lewis, okrem nich boli prítomní aj "traja Davidovia" - režisér Yates s producentmi Heymanom a Barronom. Fotky z premiéry si môžete pozrieť v našej galérii.

Ak ste nestihli premiéru v prianose, ktorý vám sprostredkovalo aj Priori Incantatem, pripravili sme pre vás jeho neskrátenú reprízu. Čaká na vás spolu so zostrihom rozhovorov v pokračovaní.

celý článok «]

Ste pripravení?
Poslal(a): micho 13.7.2011, 13:23:00; komentáre (13)


Už dnes večer privítajú multikiná CineMAX, Palace Cinemas, Europa Cinemas a City Cinemas prvých fanúšikov, ktorí si nenechajú ujsť špeciálnu predpremiéru filmu Harry Potter a Dary Smrti II. Pre ostatných sa finále začne oficiálne zajtra. Ako sa na to pripraviť? Pozrite predposledný odpočítavací TV spot s názvom Zajtra a prečítajte si pokračovanie zaujímavostí z tvorby posledného filmu.

celý článok «]

Súťaž o potterovské tričko v Lučenci
Poslal(a): micho 13.7.2011, 10:53:49; komentáre (8)


Fanúšikovia z Lučenca, pozor! Každý z vás, kto si od štvrtka 14. júla príde pozrieť do lučeneckého kina Apollo 3D posledný potterovský diel - film Harry Potter a Dary Smrti II v 3D digitálnej verzii so slovenským dabingom, bude zaradený do súťaže o exkluzívny Potterovský darček, ktorý do súťaže venovala distribučná spoločnosť Continental Film: Traja šťastlivci vyhrajú tričko s motívom posledného filmu.

Ako sa zapojiť do súťaže? Stačí, ak po premietaní napíšete na zadnú stranu svojej vstupenky svoje kontaktné údaje (meno a priezvisko, adresu, prípadne telefonický kontakt) a takto vyplnenú vstupenku vhodíte do súťažnej urny, ktorá sa bude nachádzať pri východe zo sály. Výherca súťaže bude zverejnený po skončení premietania 3D filmu v Lučenci, čiže 21. júla 2011, a to v miestnych Mestských novinách a aj na našej stránke Priori-Incantatem.sk. Vstupné na posledného Harryho Pottera je v Lučenci 6 €. Viac informácii o časoch premietania nájdete na stránke kina Apollo 3D.

V každom väčšom kine na Slovensku bude Dary Smrti II propagovať veľký kartónový banner. Chcete vedieť, čo predchádza tomu, kým môže byť vystavený? Čítajte ďalej...

celý článok «]

Kto vyhral lístky na zajtrajšiu predpremiéru?
Poslal(a): peter394 12.7.2011, 20:43:22; komentáre (17)


Milí priatelia! Sme veľmi radi, že aj tentokrát sa vás do súťaže o lístky na predpremiéru filmu Harry Potter a Dary smrti II zapojili stovky. Po dva lístky však mohol vyhrať z každého mesta len jeden fanúšik, a tak sa spoločne pozrime na to, na koho sa šťastie usmialo tentoraz.

Po dva voľné lístky na predpremiéry filmu v príslušnom meste získavajú títo užívatelia portálov Fantasy-svet.net a Priori-incantatem.sk:

celý článok «]

Rup, Matt a Tom navštívili Dana
Poslal(a): Richio 12.7.2011, 12:20:04; komentáre (8)


Zatiaľ čo herci boli v uplynulých dňoch sústredený v New Yorku a zúčastňovali sa promo akcií a tlačových konferencií kvôli premiére Darov Smrti II, herci Rupert Grint, Matthew Lewis a Tom Felton jednou cestou navštívili aj Broadway a Danov muzikál Ako uspieť... Fotografie z Danovej šatne v zákulisí divadla a Ruperta s reklamným tričkom muzikálu nájdete na -tomto- linku (prvých osem fotiek).

Čo sa muzikálu týka, Matthew na tlačovej konferencii zodpovedal otázku ohľadom Danovho pôsobenia v muzikáli. Potvrdil, že pri sledovaní Dana sa nemohol prestať naňho usmievať, bol fantastický a priznal si, že on sám by nikdy nemohol hrať v muzikáli, pretože nevie ani spievať, ani tancovať.

Zdroj: SnitchSeeker.com

Už len 2 dni. Čo nás čaká a neminie?
Poslal(a): micho 12.7.2011, 12:17:26; komentáre (4)


Do oficiálneho príchodu filmu Harry Potter a Dary Smrti II do slovenských kín zostávajú skutočne už len dva dni. Pri tejto príležitosti vám prinášame ďalší zo série spotov, ktoré odpočítavajú začiatok konca. Spolu s ním si môžete prečítať ako sa filmoví tvorcovia a herci popasovali s knižnou predlohou a jej prenesením na strieborné plátna. Zvýraznené nadpisy sú citáty niektorých postáv zo slovenskej jazykovej verzie, ktorú uvidíte v našich kinách.

Na YouTube bola uverejnená ďalšia ukážka z filmu, tentoraz ide o cestu k trezorom vo vozíku. Pozrieť si ju môžete TU.

celý článok «]

Súťaž o lístky na predpremiéru Darov Smrti II
Poslal(a): peter394 12.7.2011, 12:00:00; komentáre (33)


Fantasy-svet.net a Priori-incantatem.sk vyhlasujú súťaž o vstupenky na predpremiéry filmu Harry Potter a Dary smrti II, ktoré sa uskutočnia 13. júla v jednotlivých CINEMAX-och!

Stačí len správne zodpovedať súťažnú otázku:
Aký typ draka vo filme HARRY POTTER A DARY SMRTI 2 stráži trezor Bellatrix Lestrangeovej v Gringottbanke?
a. Švédsky tuponosý
b. Čínsky ohnivák
c. Welský zelený
d. Uhorský chvostorožec

Tento obrázok by vám mohol napomôcť správne zodpovedať otázku.

celý článok «]

Súťažte s Expresom o vecné ceny!
Poslal(a): Fleur Tera Granger 11.7.2011, 23:14:36; komentáre (6)


S príchodom posledného filmu do kín už 14. júla sa rádio Expres rozhodlo pre malú súťaž, v ktorej môžu fanúšikovia jedinečnej série vyhrať exkluzívne filmové darčeky. Čo pre to musíte urobiť? Zodpovedať jednoduchú otázku, ktorú každý čitateľ ovláda:

Čo žiada Griphook vo filme Harry Potter a Dary Smrti II. za to, že pomôže Harrymu, Ronovi a Hermione dostať sa do Gringottbanky?

a) Chrabromilov meč
b) Diadém Brunhildy Bystrohlavovej
c) Zlato
d) Prútik

Zo všetkých správnych odpovedí bude vyžrebovaných 5 výhercov.

Neváhajte a odpovedajte TU.

Tip poslala Bellatrix Bella Black (plus 5 bodov)

NAŽIVO: Americká premiéra Darov Smrti II
Poslal(a): micho 11.7.2011, 23:05:26; komentáre (27)


New York dnes ožil americkou premiérou filmu Harry Potter a Dary Smrti II, ktorá sa konala za účasti hlavných hereckých predstaviteľov, producentov a režiséra. V takejto zostavesme ich videli spolu zrejme posledný krát. Na na Priori Incantatem ste mali jedinečnú možnosť naživo si pozrieť, čo sa dialo na červenom koberci prostredníctvom nasledujúceho streamu.

Repríza a fotky čoskoro...

celý článok «]

Dan rozprával o epilógu + fotky z premiéry!
Poslal(a): Albus-Severus 11.7.2011, 21:33:03; komentáre (3)


Áno, konečne sa niečoho dočkali aj fanúšikovia úplne poslednej kapitoly v sérii Potteroviek, O devätnásť rokov! Daniel Radliffe totiž v interview so spoločnosťou Total Film Indonesia odpovedal na otázky o spolupráci s jeho tromi filmovými deťmi, Albusom Severusom (Arthur Bowen), Jamesom Siriusom (Will Dunn) a Lily Lunou (Daphne de Beistegui).

Rozhovor aj s exkluzívnymi fotkami epilógových hercov zo štvrtkovej londýnskej premiéry nájdete v pokračovaní!

celý článok «]

Írska premiéra
Poslal(a): Richio 11.7.2011, 19:59:20; komentáre (1)


Už v sobotu mali írski fanúšikovia tú neskonale závistihodnú príležitosť zhliadnuť medzi prvými zo všetkých fanúšikov Harryho Pottera posledný film - Dary Smrti II. Premiéra sa konala 9. júla, teda už o štyri dni skôr ako v niektorých iných krajinách, kde je premiéra naplánovaná na 13. júla.

Premietania v Dubline sa zúčastnili Phelpsovci, Evanna Lynch a Domhnall Gleeson. Fotografie nájdete na -tomto- linku.

Zdroj: SnitchSeeker.com

Klipy, spoty a ukážka z posledného filmu
Poslal(a): micho 11.7.2011, 11:26:41; komentáre (6)


Potterovské udalosti tohto roka vyvrcholia nielen vo svete, ale aj u nás práve tento týždeň. Dnes v noci (nášho času) ožije New York americkou premiérou za účasti hereckých hviezd, zajtra Bratislava slovenskou VIP premiérou, ku ktorej sa v stredu pripojí desiatka ďalších slovenských miest a od štvrtku budú Dary Smrti II oficiálne v slovenských kinách.

V atmosfére netrpezlivého vyčkávania na záverečný súboj, ktorý rozhodne o osude čarodejníckeho sveta vám prinášame dva nové televízne spoty bez nových záberov, ďalej dva nové tematické klipy - Príbeh o Snapovi, v ktorom herci, Jo Rowling a tvorcovia diskutujú o tajomnosti tejto postavy, o tom, že do poslednej chvíle vlastne nie je jasné, na koho strane je, pričom ho dopĺňajú nové sekvencie z Rokvillu, z Veľkej siene (vrátane súboja s McGonagallovou) a rozhovor s Voldemortom v lodenici; druhým je Záverečný súboj, ktorý v skratke naznačuje, že duel medzi Harrym a Voldemortom sa bude odohrávať po celom Rokforte, pričom útočiť bude väčšinou Voldemort a Harry sa bude väčšinou len brániť. No a napokon je pre vás pripravená ešte takmer minútová ukážka z rozhovoru Dumbledorovho brata Aberfortha s triom.

A okrem toho nové fotky zo svetovej premiéry Darov Smrti II a afterparty, ktorá nasledovala po nej. Pozrite pokračovanie :)

celý článok «]

Londýnska tlačovka
Poslal(a): Ocean Dream 10.7.2011, 22:41:27; komentáre (13)


Deň pred svetovou premiérou poslednej potterovky sa zišiel celkom pekný výber jej tvorcov a hereckých predstaviteľov na tlačovke v Londýne. Za dlhým stolom sedeli Nick Moran, Warwick Davis, Natlia Tena, David Thewlis, producent David Barron, Evanna Lynchová, Jason Isaacs, Helen McCroryová, Tom Felton, producent David Heyman, Ralph Fiennes, Emma Watsonová, Rupert Grint, režisér David Yates, Julie Waltersová, Robbie Coltrane, Michael Gambon, Matt Lewis, Bonnie Wrightová, James Phelps, Oliver Phelps a Domnhall Gleeson. Keďže Daniel Radcliffe tou dobou ešte vystupoval na newyorskej Broadwayi, dostal slovo aspoň prostredníctvom videonahrávky.

250 vybratých zástupcov tlače a fanúšikovských stránok mali príležitosť opýtať sa svoje otázky, alebo prinajmenšom zaznamenať otázky svojich kolegov a najmä odpovede na ne. Celá tlačová konferencia, ktorá sa z bezpečnostných dôvodov konala na utajenom mieste naaranžovanom ako potterovsky vyzdobená železničná stanica, sa niesla v uvoľnenej atmosfére, v ktorej nechýbalo niekoľko vtipných momentov a humorných odpovedí. V pokračovaní nájdete video záznam celej tlačovky, ako aj jej prepis/preklad do slovenčiny.

(Varovanie: video a audio nie sú celkom zosynchronizované a text je strááášne dlhý)
+30 bodov - Tak tento preklad si určite prečítajte. Stojí za to! (micho)

celý článok «]

Polhodina ukážok z natáčania Darov Smrti II
Poslal(a): micho 10.7.2011, 20:43:45; komentáre (10)


Spoločnosť Warner Bros. Pictures tento týždeň zverejnila približne polhodinový zostrih záberov z natáčania Darov Smrti II. Jedná sa o momenty zo základného štádia tvorby filmy, bez akýchkoľvek efektov, často pred zeleným pozadím, ktoré sa následne digitálne dotvorilo v neskorších štádiách jeho vzniku.

Pozrite si, ako režisér David Yates viedol svoj filmový štáb a hercov, vrátane Daniela Radcliffa, Ruperta Grinta a Emmy Watson, priamo počas samotného natáčania od Lastúrového domčeka, cez príchod do Šikmej uličky, vlámanie do Gringottbanky, útek, pád do jazera, príchod do Rokvillu až po udalosti v Rokforte (v Tajomnej komnate, Núdzovej miestnosti, na schodoch, v lodenici, nádvorí aj v jeho okolí).

Videomateriál je rozdelený do siedmych častí, ktoré si môžete pozrieť v pokračovaní. Posledné obsahujú významnejšie spoilery.

celý článok «]

Predpremiéra napokon aj v City Cinemas
Poslal(a): micho 10.7.2011, 16:39:07; komentáre (10)


Najmladšia a najmenšia sieť slovenských multikín City Cinemas po prvý krát počas svojej existencie pripravuje špeciálnu predpremiéru Harryho Pottera, konkrétne jeho posledný diel s podtitulom Dary Smrti II. Predpremiéra sa uskutoční v multikinách v Košiciach - OC Galéria (sála 2) a v Žiline - OC Mirage (sála 1) v stredu 13. júla o 20:20 hod., teda skôr ako v konkurenčnom CineMAXe. Vstupné je 7 €, pričom premietať sa bude rovnako ako na celom Slovensku 3D verzia so slovenským dabingom. Lístky na všetky premietania sú v dispozícii aj v internetovom predpredaji, viac priamo na CityCinemas.sk.

Neprehliadnite tiež:
» predpremiéry v Bratislave
» predpremiéra v Banskej Bystrici
» predpremiéry v CineMAXoch (Košice, Žilina, Prešov, Poprad, Nitra, Trenčín, Trnava, Skalica a Dunajská streda) + súťaž o lístky na predpremiéru

Dary Smrti II v českom Brave
Poslal(a): micho 10.7.2011, 15:59:09; komentáre (5)


Záverečnému dielu potterovskej filmovej série sa vo svojom najnovšom čísle (14/11) venuje aj známy český časopis Bravo. Na dvojstránke prináša "fotostory" o príbehu druhej časti filmu Harry Potter a Dary Smrti, ktorý prichádza do našich kín už najbližší štvrtok.

Všetci fanúšikovia čarodejníckej ságy Harry Potter netrpezlivo odškrtávajú v kalendári dni, kedy do kín vstúpi pokračovanie siedmeho dielu, ktorý má názov Harry Potter a Dary Smrti... Skončí sa vojna medzi dobrom a zlom už raz a navždy?

Celý článok si môžete prečítať v Brave, ktoré kúpite v každom dobrom novinovom stánku aj na Slovensku. Alebo si ho ešte predtým môžete prečítať tu: Strana1 .:. Strana2

Fotky z posledného filmu a jeho natáčania
Poslal(a): micho 10.7.2011, 00:22:36; komentáre (3)


Počet dní zostávajúcich do uvedenia filmu Harry Potter a Dary Smrti II v slovenských kinách sa dá spočítať na prstoch jednej ruky. Tento čas si okrem iného môžete skrátiť aj tým, že si pozriete nové fotky z filmu, alebo aj z jeho natáčania.

Medzi novými fotkami z filmu nájdete Hermionu a Harryho, ktorý v ruke zviera práve získaný Bystrohlavovej diadém, Nevilla, ktorý z dreveného mosta vedúceho do Rokvillu pokrikuje po lapačoch a smrťožrútoch, jeden detail Hermioninej tváre a pohľad na Harryho verbálnu konforntáciu s profesorom Snapom v okamihu príchodu Fénixovho rádu. (Všetky fotky z filmu.)

celý článok «]

Tri nové zábery z filmu
Poslal(a): Richio 9.7.2011, 11:26:41; komentáre (24)


Pre nedočkavcov premiéry Darov Smrti II prinášame tri exkluzívne zábery z filmu, ktoré uverejnila televízia ABC Family počas svojho päťdňového Harry Potter víkendu. Jedná sa o útek tria z Gringottbanky na poloslepom ozrutnom drakovi, ďalej je to celkom vtipná a konečne pozitívne ladená scéna z Núdzovej miestnosti, kam Harry príde pozdraviť Dumbledorovu armádu a dá im úlohu nájsť horcrux. Časť z tretieho videa sme mali možnosť vidieť aj v traileri, tu je však scéna, kde Minerva oživuje sochy a posiela ich chrániť Rokfort o čosi dlhšia.

celý článok «]

Slovenský trailer Harry Potter a Dary Smrti 2
Poslal(a): micho 8.7.2011, 20:01:19; komentáre (37)


Filmový portál Movie Mania dnes krátko po 19. hodine uviedol v premiére na internete trailer k filmu Harry Potter a Dary Smrti II so slovenským dabingom. Ten pre nášho distribútora Continental Film minulý mesiac vyrobilo dabingové štúdio Cinetype, ktoré pripravilo aj samotný dabing k záverečnému filmu.

V slovenskom znení sa nám z dlho očakávaného traileru prihovárajú hlasy Mareka Fašianga (Harry), Adriána Gulu (Ron), Tomáša Maštalíra (Voldemort), Soni Ulickej (prof. McGonagallová), Mateja Landla (Snape), Silvie Došekovej (Ginny) a napokon aj Mariána Slováka (rozprávač), ktorý v záverečnom filme prepožičia hlas profesorovi Dumbledorovi.

Pohodlne sa teda usaďte a vychutnajte si skvelú filmovú upútavku na rozhodujúce potterovské finále v našom materinskom jazyku.

A viete čo? Keď už tak pohodlne sedíte, tak to hneď patrične využijeme: Predstavujeme vám aj oficiálny slovenský plagát k Darom Smrti II. Prinášame vám ho vďaka distribučnej spoločnosti Continental Film.

celý článok «]

Londýnska premiéra očami slovenských médii
Poslal(a): micho 8.7.2011, 19:03:25; komentáre (6)


Včerajšia svetová premiéra Darov Smrti II neušla ani pozornosti nepotterovských slovenských médii. Informovali o nej noviny, rádiá i televízie. Ich spoločné posolstvo sa dá zhrnúť do jednej vety: Bola to pompézna udalosť plná emócii. A s tým sa dá len plne súhlasiť.

Slovenskí redaktori si na premiére všimli predovšetkým skutočnosť, že ide o posledný film, ktorý završuje slávnu osemdielnu filmovú sériu, ale aj dojatých hercov, najmä Emmu Watson, či fanúšikov, ktorí stanovali na námestí niekoľko dní vopred a ktorým nebolo treba závidieť prudký lejak pred slnečným príchodom hercov.

Prehľad toho, čo napísali alebo odvysielali, vám prinášame v nasledujúcich riadkoch.

celý článok «]

Súťaž o lístky na slovenskú VIP premiéru
Poslal(a): Ocean Dream 8.7.2011, 17:42:54; komentáre (8)


Ak by ste náhodou budúci utorok nemali čo robiť, nevadilo by vám vidieť poslednú potterovku o čosi skôr ako väčšina iných smrteľníkov a neprekážal by vám ani pohľad na nejakú tú slovenskú celebritu, môžete sa zapojiť do súťaže o lístky na slovenskú V.I.P. premiéru filmu Harry Potter a Dary Smrti II, ktorá sa uskutoční v utorok, 12. júla, v Bratislave.

Všetky potrebné informácie o tom, ako sa môžete zapojiť, nájdete .:TU:.

Zdroj: MovieMania

Čo možno neviete o tvorbe potteroviek (2)
Poslal(a): micho 8.7.2011, 16:54:00; komentáre (5)


Slovenský distribútor Continental Film priniesol cez Facebook niekoľko ďalších zaujímavých perličiek z desaťročnej éry natáčania filmov o Harrym Potterovi, o ktorých ste možno doteraz (ne)tušili. A to je ten správny dôvod na to, aby sme vám priniesli pokračovanie témy Čo možno neviete o tvorbe potteroviek s číslom dva.

Všetkých osem zaujímavostí na vás čaká v pokračovaní.

celý článok «]

Fotky zo svetovej premiéry
Poslal(a): Richio 8.7.2011, 11:55:22; komentáre (8)


Máme za sebou vyčerpávajúcu, napínavú a dlhoočakávanú svetovú premiéru Darov Smrti II, ktorá sa včera, 7. 7. 2011, konala v Londýne. Na červenom koberci sa stretlo mnoho známych tvárí, koniec koncov, aj vy ste mali cez priamy prenos možnosť vidieť situáciu pred kinom, kde sa svetovo po prvýkrát premietal posledný film. Tak, ako sme vám umožnili sledovať dianie v Londýne aj na našej stránke, tak vám aj teraz prostredníctvom našej galérie ponúkame čerstvé zábery zo včerajška. Nájdete ich na -tomto linku-.

Zdroj: SnitchSeeker.com

DEMO: zahrajte si HP a Dary Smrti II
Poslal(a): Marty 8.7.2011, 11:23:10; komentáre (17)


Kým včera fanúšikovia na Trafalgarskom námestí (a cez online vysielanie aj z celého sveta) mohli zažiť neopakovateľný zážitok, na svoje si prišli aj fanúšikovia herného sveta Harryho Pottera.

Oficiálna stránka hry Harry Potter a Dary Smrti II nám darovala demo na počítač, ktoré obsahuje celé dva levely z hry.

„Naše akčné demo je skvelou šancou na prezretie vzrušujúcich nových súbojov, zaklínadiel a prostredia z novej hry,“ hovorí producent Pete Lake. „Je to aj prvá šanca na odskúšanie vašej novej schopnosti premiestňovania - pomôže vám rýchlo sa premiestniť smerom k najbližšiemu úkrytu, keď unikáte pred prudkou strelou z temnej strany.“

V pokračovaní nájdete všetko potrebné: linky na stiahnutie, video oboch levelov a aj požiadavky.

celý článok «]

Na premiére sa ďakovalo
Poslal(a): Ocean Dream 7.7.2011, 22:28:46; komentáre (8)


Ako pred chvíľou skonštatoval micho o novinku nižšie - je to tu, potterovské finále sa oficiálne a definitívne začína!

Začalo sa za nádherného slnečného popoludnia vo veľkolepých priestoroch Trafalgarského námestia. Niektorí z nás tam boli na živo, niektorí sme to pozerali v priamom prenose. Herci smerujúci na premiéru hlásili problémy s dopravou, čomu sa nemožno veľmi čudovať, už aj vzhľadom na to, že fanúšikovia, ktorí sa nedostali do oficiálnych priestorov, viac-menej blokovali hlavné ulice Londýna. Na sieti červených kobercov sme videli prehliadku módnych kreácií a svojich obľúbených hercov, niektorí z nich pózovali fotografom, niektorí sa podpisovali na všetko, čo sa podpísať dalo, ďalší poskytovali rozhovory prítomným novinárom. K vrcholným okamihom patrili príchody Daniela Radcliffa a J.K. Rowlingovej a ich vzájomné objatie.

To všetko sa zhruba podobalo na ostatné premiéry. Niečo však bolo iné, a nebol to len ten pocit, že toto je posledný raz.

celý článok «]

NAŽIVO: Svetová premiéra v Londýne
Poslal(a): micho 7.7.2011, 17:00:06; komentáre (524)


Priori Incantatem.sk vám sprostredkovalo takmer štvorhodinový priamy prenos z udalostí, ktoré predchádzali dnešnej svetovej premiére veľkofilmu Harry Potter a Dary Smrti II na Trafalgarskom námestí v Londýne a ktoré boli zároveň oficiálnou rozlúčkou s touto úžasnou filmovou sériou. Naživo ste mohli sledovať príchod hercov a J. K. Rowlingovej, ich reakcie, pocity a slávnostnú atmosféru na červenom koberci. Práve tu sa všetci dojímavo rozlúčili s Harrym Potterom a uzavreli veľkú kapitolu svojho života, na ktorú budú radi spomínať do konca života. Veríme, že ste s nami strávili príjemný podvečer.

A ak vám priamy prenos úplne poslednej svetovej premiéry Harryho Pottera náhodou ušiel, už čoskoro by ste mali nájsť v tejto novinke jeho záznam.
Tak, a je to tu. Potterovské finále sa oficiálne (definitívne) začína!

celý článok «]

Kto nebude chýbať na svetovej premiére?
Poslal(a): Richio 7.7.2011, 14:40:41; komentáre (14)


Ste pripravení pocestovať na premiéru? Jáj, vy už ste tam? Tak vás pozdravujeme! A posielame vám aj krátky odkaz: Na svetovej premiére Darov Smrti II nebudú chýbať ani herci, ktorých poznáme z plátna. A tí, ktorí sa na premiéru tešíte z pohodlia vášho počítača, nezúfajte! V pokračovaní vám ponúkame zoznam hercov a tvorcov, ktorí potvrdili svoju účasť na dnešnom vyvrcholení.

celý článok «]

Zábery z posledného filmu
Poslal(a): Richio 7.7.2011, 14:26:28; komentáre (5)


Warner Bros. uverejnili nemálo nových fotografií z posledného filmu - Dary Smrti II, ktorý už o pár dní zavíta aj do našich kín. Zábery zahŕňajú nevidené scény z Gringottbanky, Dumbledorovu armádu pri boji o Rokfortskú školu, početný Fénixov rád, ktorý sa prišiel postaviť na odpor voči temným silám a väčšina záberov ďalej patrí Rokfortu, aký sme ho doteraz nepoznali.

V našej galérii nájdete spolu 55 úplne nových fotografií z posledného filmu.
Nenechajte si ich ujsť.

Zdroj: SnitchSeeker.com

Dumbledore dostane (opäť) nový hlas
Poslal(a): Marty 7.7.2011, 13:32:18; komentáre (15)


Facebookovská Fan stránka slovenského dabingu nám často prináša novinky z prvej ruky o dabingových zostavách známych slovenských filmov a seriálov.

Dnes na svojej stránke informovali, že postave riaditeľa Albusa Dumbledora v poslednom filme Harry Potter a Dary Smrti II prepožičal svoj hlas Marián Slovák, čím sa stal v poradí už tretím hlasovým predstaviteľom Dumbledora.

Stránka ďalej oznamuje, že táto zmena bola nevyhnutná a nazatiaľ ju odmieta ďalej komentovať. Jedinou útechou je, že Dumbledore v tomto filme nemá až tak veľa textu, ako v predošlých filmoch.
Malo by ísť o jedinú veľkú zmenu v obsadení. Slovenský dabing nás okrem postavy Dumbledora informoval aj o profesorke McGonagallovej, ktorej dabing zostane nezmenený: Ako vo všetkých predošlých Potterovkách, aj v tej poslednej ju bude dabovať herečka Soňa Ulická.

Pripomínam, že prvým „slovenským Dumbledorom“ bol herec Elo Romančík v prvých troch Potterovkách 1-3, druhým herec Leopold Haverl v ďalších troch Potterovkách 4-6. Do poslednej Potterovky Dary Smrti II sa k nim pripája Marián Slovák, kde všade ste ho mohli počuť sa dozviete v pokračovaní.

celý článok «]

AKTUALIZOVANÉ: Dary Smrti II v Bratislave
Poslal(a): micho 6.7.2011, 21:29:06; komentáre (28)


Predpremiéra najočakávanejšieho filmového finále tohto roka neobíde ani naše hlavné mesto. Na potvrdenie definitívnych informácii o predpremiérach filmu Harry Potter a Dary Smrti II vo všetkých troch multikinách Palace Cinemas si síce budeme musieť ešte nejaký ten deň počkať, no už dnes sme rozhodli sprostredkovať vám aspoň to, čo sa nám podarilo zistiť. Skutočnosť, že to zo strany Palace Cinemas išlo ako z chlpatej deky alebo ako v lete na saniach, radšej nechajme hneď úvodom bokom.

celý článok «]

A ďalšie videá
Poslal(a): Fleur Tera Granger 6.7.2011, 21:16:21; komentáre (8)


Ak by vám na dnes nových filmových ukážok ešte nestačilo, máme pre vás ďalšie dve, ktoré sú tentokrát venované triu. Preto neváhajte a prejdite do pokračovania, kde si spoločne s nami vychutnajte zábery po odchode z Gringottbanky a po návrate na Rokfort v núdzovej miestnosti.

celý článok «]

Zberateľské edície Harry Potter 5-6 v SR
Poslal(a): micho 6.7.2011, 18:32:54; komentáre (7)


Distribučná spoločnosť Magic Box Slovakia dnes tak trochu v tieni zajtrajšej svetovej premiéry Darov Smrti II a budúcotýždňovej tuzemskej predpremiéry, uvádza na slovenský trh nové zberateľské 3 DVD edície, ktoré pokračujú dielmi Harry Potter a Fénixov rád / Harry Potter a Polovičný Princ. Obe edície obsahujú všetok materiál z už skôr uvedených dvojdiskových edícii, ktorý je navyše rozšírený o novú kolekciu dokumentov zo série Vytváranie magického sveta Harryho Pottera s podtitulmi Evolúcia a Kúzelné efekty.

Pokračovanie 3 DVD série prichádza s možnosťou voľby dabovanej zvukovej verzie filmu a slovenských titulkov v pôvodných bonusoch. Štandardná uvádzacia cena je 9,99 €, pričom internetové obchody ich ponúkajú s niekoľko percentnými zľavami. Prehľad edícii a ich obaly (do predaja prichádza slovenská verzia) nájdete v pokračovaní.

celý článok «]

Štyri nové ukážky
Poslal(a): Fleur Tera Granger 6.7.2011, 18:02:26; komentáre (13)


Zajtrajšia londýnska premiéra sa blíži priam míľovými krokmi a Yahoo! spolu s Warner Bros. sa rozhodli opäť skrátiť čakanie fanúšikov na vytúženú udalosť. Medzi najnovšie videá, ktoré brázdia po rôznych internetových portáloch, pridali hneď štyri a to doteraz nevidené.

V pokračovaní vám ponúkame hľadanie Bystrohlavovej diadému; Snapa, dožadujúceho sa miesta pohybu Harryho Pottera; Nevilla, statočne čeliaceho stovkám lapačov a rozšírenú scénu Voldemortovej Avady Kedavry.

celý článok «]

Recenzia Telegraphu
Poslal(a): Ocean Dream 6.7.2011, 17:02:23; komentáre (7)


Britské noviny The Telegraph vo svojej elektronickej podobe priniesli včera podvečer jednu z prvých recenzií na film Harry Potter a Dary Smrti II.

Recenzent Philip Wormack v nej sprostredkúva pomerne podrobný popis jednotlivých udalostí filmu spolu so záverečným zhodnotením zameraným najmä na herecké výkony.

Za najväčší triumf tohto filmu pritom pokladá, že veľkoleposťou znázornenia bitky o Rokfort prekonáva aj literárnu predlohu, ktorej mnohí vyčítali práve skutočnosť, že Rowlingová udržala opis bitky, jej strát a následkov v rovine Harryho pocitov...

celý článok «]

Dary Smrti II vo Světe filmu
Poslal(a): micho 6.7.2011, 16:39:19; komentáre (6)


Júlové číslo českého filmového magazínu Svět filmu prináša na siedmych stranách niekoľko článkov venovaných záveru čarodejníckej série o Harrym Potterovi. V kocke ponúka zhrnutie sedemdielneho príbehu, ktorý predchádza poslednému filmu, krátky pohľad na jednotlivé diely a sumár doposiaľ známych perličiek spoza kamier. Záver patrí rozhovoru s českými dabingovými hercami, ktorí prepožičali v českom znení hlas Hermione a Ronovi.

Okrem toho v ňom nájdete aj oficiálny teaser plagát. Kolegovia zo spomínaného časopisu sa navyše v tomto čase už zrejme nachádzajú v Londýne, odkiaľ prinesú reportáž o svetovej premiére filmu, ktorá nás čaká zajtra večer. Svět filmu si môžete kúpiť aj v slovenských novinových stánkoch, stojí 1,79 €. Scany nájdete v nasledujúcom riadku:

Obálka .:. 1 .:. 2 .:. 3 .:. 4 .:. 5 .:. 6 .:. 7

Vo štvrtok by malo do stánkov doraziť aj nové číslo časopisu Bravo, ktorý tak isto prinesie článok o poslednom potterovskom filme. Obálku si môžete pozrieť TU.

Tip & scany: Voldy alias Tomik / GinnyLinda (+10 bodov)

Čo možno neviete o tvorbe potteroviek
Poslal(a): micho 6.7.2011, 15:20:06; komentáre (10)


Slovenský distribútor Continental Film dnes na facebookovej nástenke v profile k dvojdielnemu filmu Harry Potter a Dary Smrti zverejnil niekoľko zaujímavostí z natáčania filmových potteroviek. Dozvedieť sa tak môžete niekoľko zaujímavých detailov, ktoré sa udiali na potterovskom pľaci za posledných 10 rokov, napríklad koľko krát mal Daniel Radcliffe na čele nakreslenú (ne)slávnu jazvu Harryho Pottera. Viac v pokračovaní...

celý článok «]

Predpremiéra v Europa Cinemas
Poslal(a): Ocean Dream 5.7.2011, 20:13:52; komentáre (19)


Predpremiéra filmu Harry Potter a Dary Smrti II
v Europa Cinemas v Banskej Bystrici
sa bude konať v stredu,
13. júla 2011, o 19:00
v sále JOJ Cinema.

Vstupné 11€ vám zároveň umožňuje vstup na afterparty, ktorá sa bude konať po skončení premietania (pravdepodobne) v priestoroch Dublin Pubu.


Lístky sú už v predpredaji na pokladniach kina, cez internet sa nebudú dať kúpiť.

Ak prídete autom, nezabudnite zaparkovať na horných parkoviskách a nechať si v pokladni kina predĺžiť parkovací lístok.

Predstavitelia raráškov o hre
Poslal(a): Marty 5.7.2011, 17:47:45; komentáre (6)


Včera sme vám z pripravovanej hry HP a Dary Smrti II priniesli nový trailer. Dnes ponúkame krátky pohľad, v ktorom Warwick Davis (predstaviteľ Griphooka a profesora Flitwicka) s Jonom Keyom (predstaviteľ raráška Bogroda) komentujú svoje postavy v hre. Vo videu nechýbajú ani krátke ukážky ich postáv, konkrétne Griphook kradnúci Chrabromilov meč v útrobách Gringottbanky.

O novinky k hre neboli ukrátení ani majitelia Wii - nové screeny, či majitelia Nintendo DS - nové video.

celý článok «]

Emma propaguje
Poslal(a): Fleur Tera Granger 5.7.2011, 15:32:08; komentáre (3)


Britská verzia časopisu Harper's Bazaar zverejnila video z fotenia s Emmou Watsonovou, ktorá sa už v auguste objaví na obálke prestížneho plátku. Herečka okrem iného absolvovala fotenie aj s úmyslom zviditeľniť príchod poslednej potterovky do kín.

V pokračovaní nájdete video aj s krátkym Emminým komentárom o tom, ako sa jej fotili dve úplne odlišné postavy - drzá mrcha a jemná kráska.

celý článok «]

Stuart Craig: budovanie zničeného Rokfortu
Poslal(a): Marty 5.7.2011, 14:27:46; komentáre (6)


Ak ste si mysleli, že demolácia Rokfortu bola jednoduchá („Nestačilo len obhorieť a zbúrať modely, ktoré už mali?“), tak Stuart Craig vás vyvedie z omylu:

V prvej časti nového rozhovoru z Los Angeles Times sa dozvieme, odkiaľ brali naši modelári inšpiráciu a prečo museli vyrábať modely od základov.

V druhej časti nám Craig odôvodní zvolenie novej lokácie počas jednej z kľúčových scén z knihy (ak ste o tejto zmene ešte nepočuli, pozor na spoiler).

A kto je to vlastne Stuart Craig? Bez tohto uja by Rokfort nebol taký, aký ho poznáme. Povolaním je produkčným dizajnérom, pričom modely pre sériu Harry Potter začal vyrábať už pre prvý film a pokračoval v tom až doteraz. Rozhovor s ním v pokračovaní.

celý článok «]

Tom a otázky fanúšikov
Poslal(a): Albus-Severus 5.7.2011, 12:02:34; komentáre (3)


Víťazi súťaže EA reportérov dostali 30 júna šancu robiť interview s Tomom Feltonom. Tom im okrem iného prezradil aj to, za ktorú postavu si chce zahrať v novo vychádzajúcej hre Harry Potter a Dary Smrti II.

Celé interview nájdete v pokračovaní!

celý článok «]

Ukážka: V Núdzovej miestnosti + TV špeciál
Poslal(a): micho 4.7.2011, 23:09:26; komentáre (5)


Svetlo sveta dnes uzrela nová neskrátená ukážka z filmu Harry Potter a Dary Smrti II, prostredníctvom ktorej sa dostávame priamo k okamihu, keď Harry nachádza v Núdzovej miestnosti Bystrohlavovej diadém, no práve v tom ho vyruší trojica Slizolinčanov a dej sa začína pomaly komplikovať... Keďže s ukážkami sa v posledných dňoch akoby vrece roztrhlo, tentoraz sa s najnovšou nakladá trochu opatrnejšie, odhaľuje len 25 sekúnd.

Ďalej naša video ponuka pokračuje jedenásť minútovým televíznym špeciálom, ktorý bol odvysielaný v Thajsku. Úvod z neho ste už Dennom Prorokovi mohli zazrieť vďaka klipu Kde sme skončili. Naň teraz nadväzujú ďalšie tri: Veľkolepý záver, Núdzová miestnosť a Bitka o Rokfort. Všetky tri obsahujú štedrú porciu nových záberov z filmu i z jeho natáčania s komentárom hercov, producentov a režiséra. Za všetky zábery možno spomenúť príchod Voldemorta do lodenice pre člny, vyčarovanie Satanského ohňa Goylom, útok obra na trio, Harryho, Ginny a Nevilla uprostred zmätku v hrade a súboj Harryho a Voldemorta na schodišti.

celý článok «]

Emma Watson v TVmaxe
Poslal(a): micho 4.7.2011, 19:02:17; komentáre (5)


Slovenské printové médiá si v poslednom čase pomerne často všímajú herečku Emmu Watson, ktorá sa do povedomia divákov dostala ako verná a spoľahlivá kamarátka Harryho Pottera - Hermiona Grangerová. Najnovšie jej patrí titulná strana časopisu TV max, ktorú dopĺňa krátky článok s informáciami, ktoré sú potterovskému fanúšikovi dôverne známe (od zámeru navrhnúť vlastnú kolekciu oblečenia, cez herecký úspech po konštatovanie, že nie je len čarodejnicou z filmu, ale aj „sympatickou, pôvabnou a štýlovou mladou dámou“).

TVmax si môžete kúpiť v každom novinovom stánku za 0,50 €. Článok si môžete prečítať TU.

Potterovský prehľad tlače zo slovenských novinových stánkov pripravujeme v spolupráci s Kwikim (+ 5 bodov) :D

Trailer a fotka z hry HP a Dary Smrti II
Poslal(a): micho 4.7.2011, 18:33:24; komentáre (4)


Posledný júnový deň predstavili Electronic Arts a Warner Games svoj posledný (štvrtý) trailer k pripravovanej videohre Harry Potter a Dary Smrti II. Minútová ukážka prináša zmes toho najlepšieho z duelov, ktoré zvedie hráč v boji o záchranu čarodejníckeho sveta. Okrem iného si v ňom môžete všimnúť vybuchujúce hlavy obrov, Hagrida väzneného smrťožrútmi v Zakázanom lese, duel profesorky McGonagalovej a profesora Snapa. Samozrejme, nechýba ani konfrontácia hlavného hrdinu s lordom Voldemortom.

V ponuke nových detailov k hre je aj nová fotka Harryho bežiaceho Núdzovou miestnosťou a tapeta s motívom Rokfortského hradu. Prehľad obrázkov z hry a všetky doposiaľ zverejnené tapety nájdete na oficiálnej stránke videohry.

celý článok «]

JKR mení literárnu agentúru
Poslal(a): Ocean Dream 3.7.2011, 19:57:53; komentáre (1)


Webová stránka The Bookseller (Predajca kníh) priniesla informáciu o tom, že J.K. Rowlingová opúšťa Literárnu agentúru Christophera Littla a od teraz ju bude zastupovať literárna agentúra The Blair Partnership.

Hoci sa táto zmena zdá priam revolučným krokom, nie je tomu celkom tak. Nová literárna agentúra patrí Neilovi Blairovi, Rowlingovej dlhoročnému agetovi, ktorý ju založil po odchode od Littla.

Rowlingovej "prestup" už potvrdila aj jej PR agentúra Stonehill Salt:

celý článok «]

James Phelps rozpráva o Fredovi
Poslal(a): Fleur Tera Granger 3.7.2011, 16:18:38; komentáre (4)


To, že Dary Smrti II. sú bezpochyby najdramatickejším filmom z celej série vám ani nemusíme hovoriť. Výrazne sa o to postarala najmä záverečná bitka o Rokfort, ktorá si vyžiadala smrť viacerých obľúbených postáv, medzi ktorými bol aj Fred Weasley.

James Phelps, ktorý hral Freda celých desať rokov, porozprával o svojej rozlúčke s milovanou postavou portálu Parade.com.

Viac sa dočítate v pokračovaní.

celý článok «]

Ospravedlnenie fanúšikom v Ríme
Poslal(a): Ocean Dream 3.7.2011, 15:41:49; komentáre (4)


Promo aktivity k poslednej potterovke tento víkend pokračujú v Ríme. Warner Bros. Italia pripravili pre talianskych fanúšikov dve akcie - výstavu retrospektívnych fotografií z potteroviek (na otvorených priestranstvách v Ríme, Neapole a Turíne) a výstavu kostýmov a rekvizít (v Ostii). Slávnostné otvorenie obidvoch týchto výstav bolo naplánované na 2., resp. 3. júla za účasti Evanny Lynchovej a bratov Phelpsovcov.

Avšak, nie všetky plány vychádzajú celkom podľa predstáv, dokonca ani vo svete dobre naolejovanej mašinérie okolo potteroviek.

celý článok «]

Rupert a dvojičky v Amsterdame
Poslal(a): Ocean Dream 3.7.2011, 13:51:42; komentáre (2)


Informovali sme vás o účasti troch najmladších weasleyovských bratoch na promo akcii v Madride, aj o účasti Evanny Lynchovej a Jasona Isaacsa na otvorení HP výstavy v Belgicku, no trochu nám ušla ďalšia zastávka prvej trojice v Holandsku.

Rupert Grint a James a Oliver Phelpsovci sa vo štvrtok, 30. júna, zúčastnili v holandskom Amsterdame na špeciálnom premietaní Darov Smrti II na filmovej výstave CineEurope. Spolu s nimi tam bol aj producent David Heyman, ktorý si v rámci výstavy prevzal ocenenie Producent desaťročia.

Neskôr popoludní sa Rupert a dvojičky zúčastnili na slávnostnom odhalení výstavy fotografií z potteroviek (fotky nájdete v tejto galérii) a poskytli rozhovory miestnym televíznym programom.

Zdroj: SnSe

Televízna upútavka číslo 12
Poslal(a): Marty 3.7.2011, 11:54:52; komentáre (5)


Oficiálny kanál Warner Bros. na youtube nám dnes daroval v poradí už dvanástu upútavku na očakávaný film, pre ktorú je príznačné 30 sekundové trvanie.

Klip opäť obsahuje nové, doteraz nevidené zábery, takže si na pokračovanie klikajte „na vlastné riziko“.

celý článok «]

Nový klip: Herci sa lúčia s Harrym Potterom
Poslal(a): micho 2.7.2011, 23:46:30; komentáre (23)


V Thajsku bol dnes odvysielaný televízny špeciál s novým klipom k filmu Harry Potter a Dary Smrti II. Tentoraz sa k nám dostáva jedinečné dva a pol minútové video s nezabudnuteľným pohľadom na okamihy, ktoré aspoň trochu chytia za srdce každého fanúšika. Nenájdete v ňom žiadne spoilery z filmu, ale krátky zostrih z posledných dní natáčania nielen Darov Smrti II, ale aj celej potterovskej série.

Spolupracovali sme tak dlho, sme ako rodina. Posledný deň každého herca bol dosť dojímavý,“ priznáva v úvode producent David Heyman. Nasledujúci klip je toho dôkazom:

Pozrite si rozlúčku s dvoma najlepšími učiteľmi OPČM Alanom Rickmanom a Davidom Thewlisom, najúžasnejším hájnikom Robbiem Coltranom, skvelou Helenou Bonham Carterovou... Zo všetkých hercov sa stali priatelia a povedať zbohom pre nich nebolo ľahké. Všade navôkol prepukli emócie, objatia, slzy... Trio hlavných hercov rozpráva o tom, čo im dalo desaťročie natáčania filmov o Harrym Potterovi, pozrite si záverečnú reč a poďakovanie Daniela Radcliffa... Klip vám prinášame s celým prekladom v pokračovaní.

celý článok «]

Dary Smrti II v City Cinemas až od 14. júla
Poslal(a): micho 2.7.2011, 12:46:44; komentáre (5)


Sieť kín City Cinemas, ktorá prevádzkuje multikiná v Žiline a v Košiciach podľa dostupných informácii nepripravuje špeciálne predpremiéry filmu Harry Potter a Dary Smrti II. Poslednú potterovku uvedie 14. júla so slovenským dabingom v 3D. Prvé premietanie začína o 13:00. Lístky do žilinského multikina sú už v predpredaji za 7 €. Lístky do košického multikina City Cinemas majú byť v predpredaji „už čoskoro“.

Informácie o predpremiére v CineMaxoch nájdete TU a o premiére v lučeneckom kine Apollo 3D v TEJTO novinke.

Špeciálnej (pred)premiéry sa podľa nášho zdroja dočkajú aj Bratislavčania. Kiná Palace Cinemas (Cinema City) navyše pre fanúšikov pripravujú aj jedno malé prekvapenie. Ale o tom viac až budúci týždeň.

Gratulujeme ešte raz!
Poslal(a): Jin 2.7.2011, 09:58:32; komentáre (18)


Len pred pár dňami Lukinčok oslavoval zbakalárovanie a hneď má dôvod na ďalšiu oslavu a teda aj na ďalší prípitok. A my s ním!
Dnes totiž náš Luki oslavuje svoje narodeniny. A to nie hocijaké. Oslavuje svoje prvé narodeniny ako bakalár. Ale inak oslavuje dvadsiate štvrté - priznajme si to - je to už veľký chlapec.
V pokračovaní novinky zistíte, čo mu všetci želáme.

celý článok «]

Nová ukážka a klip o čarodejníckom maskovaní
Poslal(a): micho 1.7.2011, 22:08:32; komentáre (7)


Druhá ukážka zo záverečného dielu potterovskej série nenechala na seba dlho čakať. Warner Bros. Pictures ju prináša len deň po včerajšom uvedení videa z Tajomnej komnaty. Trištvrte minútová sekvencia priamo z filmu zachytáva okamih príchodu Harryho, Rona, Hermiony a škriatka Griphooka do trezoru Lestrangovcov a komplikovaný presun k ukrytému horcruxu - Bifľomorovej šálke.

AKTUALIZOVANÉ »
V pokračovaní na vás čaká aj ďalší nový klip.

celý článok «]

Svetová premiéra už budúci týždeň
Poslal(a): micho 1.7.2011, 20:45:35; komentáre (9)


Chceli by ste ísť na svetovú premiéru veľkofilmu Harry Potter a Dary Smrti II do Londýna, no už dnes s určitosťou viete, že sa tam zrejme nedostanete a neuvidíte svojich obľúbených hercov? Máme pre vás celkom zaujímavú kompenzáciu: Priori Incantatem vás už najbližší štvrtok vo virtuálnom priestore vezme priamo na Trafalgarské námestie, odkiaľ vám v priamom prenose sprostredkujeme príchod hercov, ako aj s tým spojené dianie priamo z exkluzívneho červeného koberca vedúceho ku kinu Odeon, kde sa následne krátko pred ôsmou večer odoberú všetci pozvaní VIP hostia, aby si vo svetovej premiére pozreli veľkolepý záver fenomenálnej série, ktorá sa zapísala do sŕdc stoviek tisíc fanúšikov z celého sveta. Chýbať nebude ani autorka o nič menej obľúbenej a rovnako slávnej knižnej predlohy - Joanne K. Rowlingová.

Šancu byť pri tom, budete mať 7. júla od 17. do 20. hodiny (stredoeurópskeho letného času) v našom Dennom Prorokovi.

Chystáte sa do Londýna? Čítajte ďalej.

celý článok «]

18 wallpaperov a šetrič obrazovky
Poslal(a): micho 1.7.2011, 20:39:17; komentáre (4)


Warner Bros. počas uplynulej noci predstavili na stránke Muggle Hub sériu oficiálnych wallpaperov k filmu Harry Potter a Dary Smrti 2. Koncepčne vychádzajú zo všetkých doposiaľ zverejnených plagátov, graficky sú však horizontálne rozšírené. Pozrieť a prípadne aj stiahnuť si ich môžete prostredníctvom našej galérie, kde ich nájdete vo vysokom rozlíšení 1920x1200px.

K dispozícii je aj šetrič obrazovky pre PC a MAC, v ktorom sa striedajú jednotlivé wallpapery. Stiahnuť si ho je možné priamo TU.

Zdroj: Harry Potter.com

Trailer pre neznalých
Poslal(a): Ocean Dream 1.7.2011, 07:45:10; komentáre (9)


Keďže sa vám podarilo dostať na stránku s názvom priori-incantatem, museli ste sa už aspoň raz stretnúť s menom Harry Potter. Netvrďte, že nie, veď takú adresu by sa vám len tak mirnix-dirnix nepodarilo dať dokopy. Navyše, s niektorými z vás sa tu stretávame pomerne pravidelne (ak to tak nie je, mali by ste sa urýchlene registrovať, lebo táto stránka je fakt skvelá).

Tak mi teda dovoľte upozorniť vás, že táto novinka má pre vás význam len v troch prípadoch:
a) dostali ste sa sem kliknutím na nejaký link a vaše znalosti o HP sú skutočne mizivé,
b) chcete na posledný film zobrať niekoho, kto o HP nič netuší, a potrebujete mu poskytnúť rýchlokurz základnej orientácie, alebo
c) chcete sa trochu pobaviť.

Ak považujete niektorú z uvedených možností za správnu, nech sa páči do pokračovania (v opačnom prípade vám odporúčam niektorú z našich posledných noviniek).

celý článok «]

Letný kurz parselčiny pre samoukov
Poslal(a): Ocean Dream 1.7.2011, 04:04:27; komentáre (9)


Chceli ste niekedy vedieť poslať Voldemorta do... kadeľahšie v jeho obľúbenom jazyku? Či diplomaticky niekomu vynadať? Alebo nebodaj vypracovať seminárnu prácu z biológie s využitím netradičných zdrojov priamo z prvej ruky? Poprípade, viete už dopredu, že vás v lete nečaká nič zaujímavejšie ako nekonečná tínedžerská nuda? V tom prípade...

V spolupráci s Warner Bros. vám predstavujeme prvý online prekladač do parselčiny, jazyka hadov, ktorý sa zriedka používa a ešte zriedkavejšie dá počuť. Medzi najznámejšími čarodejníkmi ovládajúcimi parselčinu boli Salazár Slizolin, Tom Riddle ml. a v svojej mladosti aj Harry Potter. Vieme aj to, že okrem nich parselčinu úspešne použili aj Ginny Weasleyová a jej brat Ron, o profesorovi Dumbledorovi je známe, že jej minimálne rozumel.

celý článok «]

Pripravení na prázdniny?
Poslal(a): Bc. Lukinčok 1.7.2011, 01:50:28; komentáre (7)


Čo sa mňa týka, tak už od začiatku septembra minulého roku. Takže pripravenejší by som už nemohol byť. Ďakujem za opýtanie. Ale o tom som hovoriť nechcel. Je čas povedať si rovno, že plány, ktoré sme si v septembri naplánovali, nám až na pár výnimiek vyšli. Zostali nám už len dva nevybavené body, ten posledný príde na rad už zajtra, nezabudnite, a predposledný vybavíme práve teraz. Že čo? Jaj, aha... vraj máte ísť na pokračovanie novinky.

celý článok «]

Rozhovor s Alanom Rickmanom
Poslal(a): Emma Davisová 1.7.2011, 01:42:24; komentáre (6)


Alan Rickman, ako vždy záhadne a tajomne, prezradil niečo o svojej postave- Severusovi Snapovi, ktorého označil za „starého priateľa“ a taktiež o rozhovore spred desiatich rokov, ktorý viedol s J.K.Rowlingovou o Severusovi a jeho večnej láske k Lily Potterovej.
Rozhovor si môžete prečítať v pokračovaní.

celý článok «]

Soundtrack na youtube
Poslal(a): Ocean Dream 1.7.2011, 00:44:34; komentáre (3)


Už sme si zvykli na to, že koniec týždňa je vyhradený pre novinky zo sveta filmovej hudby. Spoznali sme obal, názvy a dĺžku skladieb, vypočuli sme si prvé ukážky. Teraz sa na youtube ocitli už celé skladby, dostanete sa ku nim cez linky v pokračovaní alebo priamo na tomto kanáli. Užívajte s rozumom!

celý článok «]


© Copyright 2004-24 by Priori-Incantatem.sk. Powered by PI team.
Optimalizované pre Firefox 20.0, rozlíšenie: 1024x600 a vyššie.
Pri iných prehliadačoch môžu nastať chyby v zobrazení.

Priori-Incantatem.sk nie je majiteľom autorských práv Harryho Pottera, je iba
sprostredkovateľom informácií ohľadom Harryho Pottera pre fanúšikov.
Tento dokument však nesmie byť kopírovaný, či
už v častiach alebo celý, bez súhlasu Priori-Incantatem.sk.

RSS Feed | Optimalizácia PageRank.cz