Evannina nová stratégia na rozhovory
Poslal(a): Ocean Dream 30.6.2011, 23:54:55; komentáre (5)


Posledná promo kampaň k potterovkám je v plnom prúde a veľká väčšina hercov je momentálne zaneprázdnená cestovaním po Európe so zastávkami v rôznych mestách, kde zdravia fanúšikov, rozdávajú autogramy a stretávajú sa s novinármi, ktorým odpovedajú na rôzne zvedavé otázky.

Ak vám niekedy vŕtalo hlavou, či hercov baví neustále odpovedať na v podstate rovnaké otázky, tak vedzte, že trochu svetla do tejto problematiky dnes vniesla Evanna Lynchová (Luna Lovegoodová), ktorá si prostredníctvom svojho twitter účtu povzdychla:

To je všetko. Minuli sa mi zaujímavé odpovede. Od teraz budú všetky moje rozhovory založené na fikcii.

Prvé ukážky odpovedí založených na fikcii môžete nájsť v pokračovaní.

celý článok «]

Pottermore - nové screeny a video!
Poslal(a): Albus-Severus 30.6.2011, 23:54:35; komentáre (3)


Na oficiálnej twitter stránke projektu Pottermore sa objavili nové screeny a dokonca i video zobrazujúce vzhľad niektorých častí stránky.

Na tomto obrázku vidíme, ako sa čitateľ môže interaktívne zapojiť do šiestej kapitoly Kameňa mudrcov (Cesta z nástupišťa deväť a trištvrte).

Nasledujúce video (z tlačovej konferencie) vám zas ukáže, akým spôsobom sa dostanete k novým informáciám, konkrétne tu k nejakým o stretnutí Vernona a Petunie. Tiež si môžete pozrieť spôsob zatrieďovania do fakúlt - otázky, ktoré sa "Triediaci klobúk" pýta na videu, sú len malým zlomkom z celkového počtu otázok, ktoré JKR pripravila, takže je nepravdepodobné, že na začiatku dostanete tie isté.

A je tu tiež posledný screen zo spomínaného videa, z ktorého sa dozvieme, že Vernon a Petunia sa stretli v práci, a že Petunia bola navždy zatrpknutá voči skutočnosti, že jej rodičia si odjakživa viac cenili Lily, ktorá mala magické schopnosti, a tak Petunia nadobro opustila Cokeworth a po kurze sa dostala do práce, kde sa stretla so svojím budúcim manželom.

Nezabúdajte, že 31. júla je registrácia otvorená pre všetkých ľudí, no len prvých milión z nich sa dostane na stránku ešte skôr, ako ostatní, ktorí si budú musieť počkať do októbra 2011!

Zdroj: SnSe

Gaudeamus igitur...
Poslal(a): Ocean Dream 30.6.2011, 22:14:04; komentáre (13)


Nie je to tak dávno, čo sme videli prvú potterovku, akoby to bolo len predvčerom. Ale takýchto článkov teraz čítate dosť a budú len pribúdať. Ono tých desať rokov uplynulo až prirýchlo, akoby to naozaj boli len dva dni.

Ale v skutočnosti uplynuli len dva dni od vtedy, čo sme gratulovali jednému skvelému a šikovnému mladému mužovi, bez ktorého si nevieme túto stránku predstaviť - Bc. Lukinčokovi, ktorý ukončil dôležitú etapu svojho vysokoškolského vzdelávania.

O (virtuálny) krok pred ním je ďalší nemenej skvelý a šikovný mladý muž, bez ktorého si nevieme túto stránku (a konkrétne aj DP) predstaviť - Bc. micho, ktorý tak isto ukončil dôležitú etapu svojho vysokoškolského vzdelávania, no navyše práve dnes (napriek zdravotným problémom) absolvoval tú trochu zvláštnu, na prvý pohľad príliš pompéznu a tradičnú ceremóniu, na ktorú sa do vysokoškolských aul a podobných honosných priestorov schádzajú príbuzní s kyticami kvetov, aby si pozreli honorability a spektability vysokoškolskej komunity a (viac či menej) potajomky utreli slzy z kútika oka pri spomienke na malého chlapca, ktorý sa hrával so svojim parádnym kamiónom a elektrickým vláčikom, preháňal sa na bicykli, či trávil hodiny nad knižkami o inom malom chlapcovi s čarodejníckymi schopnosťami a jazvou na čele a potom ďalšie hodiny nad svojim notebookom pri prekladaní noviniek, písaní článkov, spracúvaní fotiek a videí. A hoci sa zdá, že neuplynuli roky, ale len dva dni, z malého chlapca je mladý muž, ktorý si dnes pred zrakmi akademických hodnostárov a množstva hostí prevzal diplom a stal sa plávoplatným užívateľom titulu bakalár.

Milý Bc. micho, gratulujeme Ti k ukončeniu prvej etapy Tvojho vysokoškolského štúdia, želáme Ti rovnako úspešné pokračovanie k trom a neskôr štyrom písmenkám v titule, ako aj veľa šťastia a úspechov v neakademickom a pi.sk-ovom živote. Sme na Teba hrdí! (A skoré uzdravenie!)

celý článok «]

Ukážka z Darov Smrti II: V Tajomnej komnate
Poslal(a): micho 30.6.2011, 20:40:00; komentáre (15)


Posledný júnový deň sa zapíše do histórie okrem iného aj tým, že Warneri vypustili na internet prvú súvislú ukážku z filmu Harry Potter a Dary Smrti II. Ukážka nás zavedie hlboko do podzemia pod Rokfortom, kde Ron otvára vchod do Tajomnej komnaty, spoločne s Hermionou prichádzajú ku kostre Baziliska, ktorému vylomí jeden z jeho zubov a Hermiona ním zničí Voldemortov horcrux - Bifľomorovej šálku.

Ukážka odhaľuje minútu a štvrť z vyše dvojhodinového filmu. Zároveň upozorňujeme, že ide o spoiler, ktorý odhaľuje jeden z kľúčových okamihov filmu. Ak vás nasledujúca veta neodradila, ukážku si môžete pozrieť v pokračovaní.

celý článok «]

Klip: Horcruxy a nové fotky
Poslal(a): micho 30.6.2011, 20:04:12; komentáre (5)


Dnešný klip o filmovom spracovaní poslednej časti príbehu Harryho Pottera prináša filmový portál Yahoo! Movies. Nesie sa v duchu otázky Voldemortovej (ne)smrteľnosti s príznačným názvom Horcruxy. Herci a tvorcovia sa snažia priblížiť, akú úlohu zohrajú tieto kúsky duše Temného pána v Daroch Smrti II, klip tiež ilustrujú desiatky záberov z nového filmu. Z doposiaľ nevidených môžeme spomenúť trio v trezore, pri jazere po úteku z Gringottbanky, s členmi Dumbledorovej armády v Núdzovej miestnosti a na pár sekúnd môžete zahliadnuť aj Voldemorta v lodenici.

Video vám prinášame spolu s prekladom komentára hercov, režiséra a producentov »

celý článok «]

Expozícia fotiek z nakrúcania
Poslal(a): Richio 30.6.2011, 17:49:54; komentáre (3)


V Belgicku má mnoho fanúšikov dôvod na veľkú radosť. Hlavne tí, ktorí radi sledujú príbehy Harryho Pottera aj z inej - zákulisnej stránky. V mestečku Anvers totižto zahájili výstavu fotografií, ktoré zobrazujú nevidené zábery z nakrúcania všetkých ôsmich filmov. Na zahájení sa zúčastnili aj Evanna Lynch, či Jason Isaacs, ktorí boli príjemným spestrením veľkolepého otvorenia výstavy.

Fotografie (22 až 27) z výstavy si môžete pozrieť v -tejto- galérii.

Zdroj: UniversHarryPotter.com

Súťaž o lístky na Dary Smrti II
Poslal(a): Emma Davisová 30.6.2011, 01:28:55; komentáre (6)


Ako ste už určite zistili pri prečítaní nadpisu, je tu súťaž o lístky na posledný HP film- Harry Potter a Dary Smrti 2.
Do súťaže sa môžete zapojiť úplne jednoducho. Keďže je tu, konečne, koniec školského roku a s ním teda aj prázdniny, stačí poslať fotku, na ktorej ukážete, ako si užívate prvé dni letných prázdnin a máte šancu vyhrať. Fotku spolu s telefónnym číslom, adresou a miestom, kde chcete ísť do kina je potrebné odoslať na sutaz@novycas.sk a to do stredy 6. júla.
Okrem toho je potrebné pripísať aj text súhlasu so spracovaním osobných údajov, ktorý nájdete v pokračovaní novinky.
V hre je 200 vstupeniek, no vyžrebovaných bude 100 výhercov, ktorí získajú po dva lístky. Lístky sú platné pre kiná Cinemax v Trnave, Dunajskej Strede, Skalici, Trenčíne, Žiline, Nitre, Poprade, Prešove a Košiciach, ďalej v kinách Europa Cinemas v Banskej Bystrici a v Cinema City v Bratislave.

celý článok «]

Dnes sa oslavuje!
Poslal(a): Richio 29.6.2011, 21:38:20; komentáre (24)


Tak a mám opäť po roku veľmi milú povinnosť - zablahoželať k meninám. A že komu? Predsa našej/vašej milej webmasterke Peterke!

Milá Peterka, k dnešnému dňu Ti prajem (a verím, že aj všetci ostatní) veľa smiechu, radosti, lásky, zdravia, dobra až na rozdávanie, najviac pekných chvíľ, poslušné deťúrence a podľa tvojho profilu aj poslušné domáce zvieratko a... tak ďalej. Jaj a ešte euráče, tých je vždy málo a úspechy v práci!

Proste všetko najlepšejšejšie k meninám!!!

Súťaž o lístky na poslednú svetovú premiéru
Poslal(a): micho 29.6.2011, 21:31:21; komentáre (5)


Posledná svetová premiéra venovaná filmu o Harrym Potterovi klope na dvere. Londýn sa pripravuje na najväčšiu potterovskú udalosť roka, ktorá sa uskutoční 7. 7. na impozantnom Trafalgarskom námestí. Šancu prežiť na vlastnej koži svoj sen a ocitnúť naživo sa vo svetle reflektorov a v prítomnosti potterovských hereckých hviezd, filmových tvorcov a svetoznámej spisovateľky J. K. Rowlingovej, prejsť sa po červenom koberci a pozrieť si film medzi prvými smrteľníkmi na svete prináša slovenským fanúšikom aj pred veľkolepým finále distribučná spoločnosť Continental Film v spolupráci s rádiom Expres.

Ako túto šancu využiť? Stačí sa zapojiť do súťaže o 2 VIP lístky na svetovú premiéru filmu Harry Potter a Dary Smrti II so spiatočnými letenkami do Londýna. Súťažiť sa tentoraz bude trochu iným spôsobom ako tomu bolo v minulosti: Súťaž sa uskutoční v priebehu jedného dňa, a to v piatok 1. júla. Bližšie informácie o spôsobe zapojenia sa do súťaže, ako aj jej priebeh sa dozviete v tento deň priamo z vysielania rádia Expres, registrovaní užívatelia vo Veľkej sieni. O lístky sa hrá v priebehu celého piatku.

Za informácie ďakujeme nášmu zdroju zo spoločnosti Continental Film.

Klip z Gringottbanky
Poslal(a): micho 29.6.2011, 20:45:21; komentáre (6)


Na stránke filmového časopisu Entertainment Weekly bol dnes uverejnený nový klip k Darom Smrti II, ktorý sa podrobnejšie venuje Gringottbanke a škriatkom, ktorí v nej pracujú.

Klip odhaľuje niekoľko úplne nových záberov z filmu, za všetky spomeňme trio na chodbe v Lastúrovom domčeku, ničenie horcuxu v Tajomnej komnate, odmiestnenie spred Lastútového domčeka, trio a Griphooka v Šikmej uličke, nešikovný príchod maskovanej Hermiony a Rona do Gringottbanky, pýtanie kľúča od škriatka Bogroda, nové zábery z cesty ku trezoru pod bankou, nechýbajú rinčadlá, otváranie trezoru očarovaným Bogrodom, zábery v trezore, útek na drakovi a objasnenie maskovania škriatkov zo zákulisia.

Zhrnuté a podčiarknuté: Je v ňom množstvo ukážok, z ktorých sa dá urobiť celkom slušná predstava o tom, čo uvidíme na plátne v tejto časti filmu. Potešiteľná je skutočnosť, že sa viac-menej drží knižnej predlohy. Klip si môžete pozrieť TU.

Tip poslal aj oleg121 (+ 5 bodov).

Zdroj: EW

Rekapitulácia: Kde sme skončili?
Poslal(a): micho 29.6.2011, 13:40:01; komentáre (7)


Záverečný príbeh Harry Potter a Dary Smrti rozdelili filmári do dvoch celovečerných filmov. Prvú časť sme si mohli pozrieť v kinách koncom minulého roka, dnes sa schyľuje k premiére tej Druhej. Keďže obe časti na seba tematicky nadväzujú, Warneri nám prostredníctvom nového klipu pripomínajú, čo sme z Darov Smrti doposiaľ videli, kde sa skončilo rozprávanie príbehu a stručne naznačujú ako bude pokračovať. Klip na vás čaká spolu s prekladom v pokračovaní.

celý článok «]

Rupert a Phelpsovci v Madride
Poslal(a): Emma Davisová 28.6.2011, 23:15:03; komentáre (10)


Rupert Grint a James a Oliver Phelpsovci sa v pondelok zúčastnili na fotení v španielskom Madride v kine Kinopolis, kde sa samozrejme nevyhli ani rozhovoru a pár otázkam k ich práci na Daroch Smrti II.
Fotky hercov si môžete pozrieť v tejto galérii a odpovede na otázky od troch “Weasleyovcov“ si môžete prečítať v pokračovaní.

celý článok «]

Potterovské predpremiéry v CineMaxoch
Poslal(a): micho 28.6.2011, 22:41:50; komentáre (26)


Patríte medzi skalných potterovských fanúšikov, ktorí si nenechávajú ujsť možnosť pozrieť si nový diel svetoznámej čarodejníckej série medzi prvými na Slovensku? Zbystrite pozornosť! Priori-Incantatem.sk vám prináša bohatý informačný kokteil priamo z multikín CineMax: Tentoraz pre vás pripravujú
špeciálne predpremiéry filmu

Harry Pottter a DARY SMRTI 2
Čítajte ďalej, dozviete sa viac!

celý článok «]

Bc. Lukinčok
Poslal(a): Sedo 28.6.2011, 22:02:45; komentáre (28)


Zdá sa mi, že to bolo len včera, keď po svete behal maličký Lukinčok v plienkach, s cumlíkom v jeho drobných ústočkách. Kto ho vtedy nevidel, prišiel o veľa. Ale dnes, keď sa pozrieme na Lukinčoka, viete čo vidíme? Vidíme v jeho rukách diplom. Nie je to ale diplom za nejaký úžasný športový výkon, ktorých má Luki plnú izbu. Je to diplom z vysokej školy, lebo Luki sa dnes stal Bakalárom. Ešte musím poznamenať, že Luki vlastne ten diplom ešte nemá, ale čoskoro ho dostane, ale to nie je podstatné.

Táto novinka ale vznikla preto, aby ste mohli nášmu milému Adminovi zablahoželať k tomuto jeho veľkému úspechu. Veľmi sa kvôli tomuto zdrapu papiera nadrel, tak si ho teda každý uctime (Lukiho, nie ten papier) nejakým pekným gratulačným komentárom.
Ja už len dodám: Luki, gratulujem, len tak ďalej!

Ste to, čo čítate
Poslal(a): Fleur Tera Granger 27.6.2011, 19:29:55; komentáre (9)


Vo svojej najnovšej kampani You Are What You Read (Ste to, čo čítate) sa vydavateľstvo Scholastic (americký distribútor potteroviek) rozhodlo posmeliť čitateľov k tomu, aby zostavili zoznam svojich piatich kníh, ktoré najviac ovplyvnili ich život.

Do akcie sa zapojilo aj niekoľko populárnych mien posledných dôb ako Tom Hanks, Venus Williams, Alice Walker, Sarah Jessica Parker, Emma Thompson či Daniel Radcliffe.

Pre zoznam kníh našich potterhercov čítajte pokračovanie.

celý článok «]

Klip o príbehu, spot plný emócii a plagáty
Poslal(a): micho 27.6.2011, 11:25:27; komentáre (10)


Warner Bros. v priebehu uplynulých dní odpremiérovali dve nové oficiálne ukážky z posledného dielu potterovskej filmovej série vo vysokej kvalite. Prvou je jedenásty televízny spot, v ktorom tentoraz nedominuje akcia, ale skôr emotívne okamihy z filmu, či už ide o Harryho stretnutie s rodičmi na okraji lesa, Hagridovo objatie hlavného hrdinu vo Veľkej sieni, pohľad na dojatých učiteľov a pod. Jeho hlavnú myšlienku tvorí motív návratu všetkých postáv, aby sa po Harryho boku zúčastnili bitky o čarodejnícky svet.

Druhým je nový klip, ktorý približuje príbeh poslednej časti, ktorému, ako ste už určite zaregistrovali, bude dominovať akčná bitka na čarodejnícky spôsob s poriadnou dávkou emócii. Klip dopĺňajú reakcie tvorcov a hercov, nechýbajú ani nové ukážky, ako napr. Harry vo Veľkej sieni, na schodisku, na ulici v Rokville, U Kančej hlavy pred obrazom Arianny Dumbledorovej, nechýba vytváranie magickej ochrannej kupoly zaklínadlom Protego Maxima, trio utekajúce cez trosky, útok Bellatrix na Ginny, ktorý vyprovokuje pani Weasleyovú a ďalšie...

celý článok «]

Matt na premiére v Toronte
Poslal(a): Richio 26.6.2011, 10:46:10; komentáre (10)


V Toronte sa bude VIP premiéra finálnych Darov Smrti II konať už 12. júla. Fanúšikovia, ktorí vyhrali lístky alebo k nim nejakým šikovným spôsobom prišli, majú možnosť stretnúť Matthewa Lewisa, ktorého účasť na tomto premietaní potvrdili Warner Bros. Lístok zahŕňa účasť na červenom koberci pred kinosálou, štyri lístky sú vyhradené na párty po premietaní a ďalší štyria šťastlivci dokonca vyhrávajú aj ubytovanie v hotelových izbách.

Čo sa ešte Toronta týka, takto aj takto nejako je vyzdobené metro St. Patrick. Keďže metrom sa denne prevážajú desaťtisíce cestujúcich, určite to mnohým padne ako príjemné gradovanie do premiéry finálnej časti série.

Zdroj: SnitchSeeker.com

Dary Smrti v Lučenci
Poslal(a): Ocean Dream 25.6.2011, 15:54:22; komentáre (15)


Ak by sme na pi.sk udeľovali nejaké ceny za prínos pre fanúšikov Harryho Pottera, v tomto momente by som ju v darčekovom balení posielala Marekovi Kamenskému do Lučenca.

Pýtate sa prečo? Jednoducho za mail, ktorý sme dnes od neho dostali. Kým totiž z kín v iných mestách musíme všetky relevantné údaje doslova mámiť, vďaka Marekovi, asistentovi vedúcej lučenského kina Apollo 3D, máme informácie o premietaní Darov Smrti priamo z prvej ruky, úplne dobrovoľne a v dostatočnom predstihu.

Nech sa páči do pokračovania, dozviete sa viac.

celý článok «]

Vydanie videohry sa blíži
Poslal(a): micho 24.6.2011, 13:39:44; komentáre (7)


Electronic Arts a Warner Bros prinášajú nový a tentoraz zrejme aj posledný tretí trailer k videohre Harry Potter a Dary Smrti II. Ukážka uvedená herečkou Evannou Lynch (Luna) nás chronologicky sprevádza celým príbehom hry, ktorý vznikol na motíve pripravovaného filmového spracovania. Hra sa teda začína pri Dumbledorovej hrobke, pokračuje v Lastúrovom domčeku, odtiaľ sa hlavné postavy presúvajú do Gringottbanky, kde zvedú prvé súboje, utekajú na drakovi, nasleduje príchod do Rokvillu a boj s dementormi a návrat do Rokfortu, kde sa odohrá rozhodujúca bitka s Temným pánom.

Trailer (možno nechcene) odhaľuje niektoré nové skutočnosti z filmu, napríklad kto vyčaril magickú ochranu v tvare kupoly okolo hradu.

Okrem traileru vám v ďalších riadkoch prinášame aj oficiálne informácie o verzii, ktorá bude uvedená na slovenský trh spolu s našim dátumom uvedenia.

celý článok «]

Slovenské zhrnutie informácii o DS II
Poslal(a): micho 24.6.2011, 12:28:41; komentáre (12)


Slovenský filmový distribútor Continental Film včera zverejnil základný prehľad oficiálnych informácii, ktoré budú sprevádzať uvedenie filmu Harry Potter a Dary Smrti II v našich kinách. K dispozícii máme dĺžku slovenskej verzie, odporúčanú prístupnosť a krátku oficiálnu anotáciu. V podstate ide o zhrnutie základných informácii na slovenský spôsob. Čítajte ďalej.

celý článok «]

Ukážky zo soundtracku
Poslal(a): Ocean Dream 23.6.2011, 21:23:51; komentáre (14)


Zdá sa, že novinky o poslednom soundtracku nám budú pribúdať s týždňovou periodicitou. Presne pred týždňom sme spoznali názvy skladieb, ktoré budú sprevádzať Dary Smrti II, dnes sme sa konečne dočkali aj prvých 30-sekundových ukážok z nich.

Nájdete ich v pokračovaní, zatiaľ v podobe súhrnného videa od stránky SnitchSeeker.

celý článok «]

Odpočítavanie skončilo - a čo je Pottermore?
Poslal(a): Albus-Severus 23.6.2011, 13:50:47; komentáre (28)


Pred týždňom sme vám priniesli správu o záhadnom projekte Pottermore.

Na Youtube sa hneď potom objavil kanál s odpočítavadlom, ktorý hlásal „The owls are gathering … Find out why soon!“ (Sovy sa zlietajú - zistite, prečo už čoskoro!) A sovy sa naozaj zlietali! Ako sa odpočítavanie blížilo ku koncu, bolo ich tam čoraz viac a viac, až ich tam nakoniec bolo toľko, že sa celá obrazovka zadymila a odhalila nám video, ktoré nájdete v pokračovaní...

!AKTUALIZOVANÉ!
+30 bodov - za rýchly a pohotový prehľad aktuálnych udalostí (Ocean Dream)

celý článok «]

Televízna upútavka číslo 10
Poslal(a): micho 23.6.2011, 11:48:50; komentáre (8)


Sériu televíznych spotov k poslednej potterovke dnes posilňuje nová upútavka, ktorá je podľa nášho číslovania označená poradovým číslom desať. Ak by sme jej chceli dať okrem čísla aj konkrétnejší názov, mohli by sme ju pomenovať spot Sivej dámy - alebo teda ducha Heleny Bystrohlavovej - ktorá vo svojej sekvencii z filmu nahnevane kričí, že vie kto zobral stratený diadém a kto začal s čiernou mágiou. Spot spolu s popisom nových záberov nájdete v pokračovaní.

celý článok «]

Posledný film sa blíži, ale ešte predtým...
Poslal(a): Lukinčok 23.6.2011, 00:05:04; komentáre (36)


...budeme oslavovaaaaaaaať! No lebo Jin má dnes narodeniny! Nechoďte spať, poďte oslavovať! Nájdite si doma nejaký párty kút a spravte tam takú oslavu, že ostatným oči vypadnú! Šak v škole sa už aj tak neučíte. Prázdniny plné nudy vám práve začínajú. Tak začnite vy a ukážte prázdninám hneď na začiatku, že nudiť sa nebudete!
Postup je takýto: Nájdite si doma nejaký vhodný párty kút a urobte tam takú oslavu, že ostatným oči vypadnú! Šak Jin dnes oslavuje narodeniny a nejde o len tak hocijaké narodeniny. Dnes totiž Jin oslavuje...

celý článok «]

Kreslené koncepty a kulisy pre posledný film
Poslal(a): micho 22.6.2011, 12:15:47; komentáre (9)


Stránka Architectural Digest uverejnila nové kreslené koncepty,ktoré boli predlohou pre natáčanie jednotlivých scén do filmu Harry Potter a Dary Smrti II. Spolu s nimi sa objavili aj fotky detailne vyrobených kulís, ktoré zhmotnili priestory a budovy z poslednej knihy pre potreby záverečného filmu. Nahliadnite na pobrežie, na ktorom je situovaný Lastúrový domček, do Gringottbanky, Rokvillu, Rokfortu a budovy pre člny, v ktorej sa odohrá jeden z kľúčových momentov celého filmu.

To všetko vám sprostredkúvame v nasledujúcich riadkoch spolu s podrobnejším popisom vedúceho výpravy Stuarta Craiga.

celý článok «]

Tri nové spoty a scany
Poslal(a): micho 22.6.2011, 11:43:04; komentáre (10)


Nezadržateľne sa blížiaca premiéra Darov Smrti II začína byť naplno podporovaná sprievodnou propagačnou kampaňou. Má to zatiaľ len jeden háčik: objavuje sa prevažne mimo internetu. V amerických televíziách sú v týchto dňoch nasadzované do vysielania úplne nové upútavky na potterovské finále, no v online podobe väčšina z nich zatiaľ dostupná nie je. Tamojší fanúšikovia ich teda postupne neoficiálne pridávajú na internet v nekvalitných verziách, ktoré bude Warner Bros. postupne sťahovať kvôli nerešpektovaniu ich autorských práv. Tri nové spoty si môžete pozrieť v pokračovaní.

AKTUALIZOVANÉ: Spoty už aj vo vyššej kvalite.


Podobná situácia je aj s fotkami, ktoré k nám prichádzajú vo forme scanov zo zahraničných časopisov. Najnovšie bolo zverejnených niekoľko fotiek v jednom japonskom časopise. Do vašej pozornosti dávame napríklad fotku Aberfortha Dumbledora vo svojom hostinci, Harryho a Lunu v hrade a pohľad na obrancov hradu (aj s Dracom Malfoyom) počas Harryho poslednej konfrontácie s Voldemortom. Viac v tejto galérii.

celý článok «]

Šiesty spot k Darom Smrti II
Poslal(a): micho 21.6.2011, 10:58:41; komentáre (7)


Do virtuálneho priestoru internetu sa dostala nová, v poradí už šiesta upútavka propagujúca príchod letného blockbusteru Harry Potter a Dary Smrti II do kín. Spot ponúka v priebehu krátkych 30 sekúnd množstvo úplne nových záberov, medzi ktorými si môžete všimnúť predovšetkým:

profesora Snapa (?) čakajúceho na veži, primiestnenie tria do Rokvillu, rokfortských študentov vo Veľkej sieni, ktorí sa tešia z Harryho príchodu do školy, Rona a Hermionu pred otvárajúcimi sa dverami do Tajomnej komnaty (otvárajú sa rovnako ako v HP2), ďalej napríklad aj Rona v maskovaní za Dragormíra, ktorý v Šikmej uličke prehadzuje cez Harryho a Griphooka neviditeľný plášť, trio na brehu jazera, do ktorého skočili z chrbta draka, pohľad do trezora Lestrangovcov, kde sa trio topí v rastúcom poklade, či profesorku McGonagallovú s Nevillom, profesorom Flitwickom a ďalšími študentmi nastupujúcimi do rozhodujúcej bitky.

Pojem televízna upútavka je tentoraz myslený doslovne, ide o menej kvalitnú verziu nahratú z televízora. Kvalitnejšiu verziu prinesieme hneď, ako bude dostupná.

celý článok «]

Najobľúbenejšie zaklínadlo Evanny Lynch
Poslal(a): micho 20.6.2011, 15:10:18; komentáre (13)


Na facebookovej nástenke spoločnosti Electronic Arts pribudol nový klip, v ktorom herečka Evanna Lynch (filmová Luna Lovegoová) prezradila, aké je jej najobľúbenejšie zaklínadlo z príbehov o Harrym Potterovi. Stalo sa tak v rámci propagačnej kampane k pripravovanej videohre Harry Potter a Dary Smrti II, ktorá sa dostane na pulty obchodov už o tri týždne. Ukážku si môžete pozrieť spolu so slovenským prekladom v pokračovaní.

Okrem klipu boli v priebehu posledných dní uverejnené aj tri nové pozadia s motívom novej potterovskej videohry. Venované sú profesorke McGonagallovej, Seamusovi Finiganovi a Molly Weasleyovej.

celý článok «]

Slovenské PC tapety a nový banner
Poslal(a): micho 20.6.2011, 12:20:31; komentáre (10)


Letné uvedenie najnovšej filmovej potterovky s podtitulom Dary Smrti II bude sprevádzať po celom svete pomerne široká škála propagačných plagátov a bannerov s hlavnými aktérmi bitky o Rokfort. Niektoré z týchto plagátov sa súčasne stávajú aj námetom pre tapety do pozadia na pracovnej ploche počítačov. My vám práve teraz prinášame päť z nich v slovenskom spracovaní. Pozrieť a prípadne aj stiahnuť si ich môžete v našej galérii.

Sériu širokouhlých bannerov dnes navyše dopĺňa nový kus, na ktorom nájdete moment úteku Harryho, Rona a Hermiony na chrbte draka cez vstupnú halu čarodejníckej Gringottbanky. Pre zobrazenie kliknite .: sem :.

Na záver si tu ešte svoje zastúpenie nájde aj FanArt v podobe tapety, ktorú poslal M!MO76. Ide o koláž z oficiálnych plagátov. Pozerajte tu.

„Zopakovať si rolu Harryho nechcem.“
Poslal(a): Albus-Severus 20.6.2011, 00:04:19; komentáre (4)


Daniel Radcliffe sa nedávno vyjadril pre LA Times ohľadom toho, či by si niekedy chcel ešte zopakovať rolu Harryho Pottera, keby J. K. Rowlingová napísala novú knihu. Tiež povedal, že netuší vôbec nič ohľadom projektu Pottermore.

„Nemám absolútne žiadne tušenie, čo by to mohlo byť,“ hovorí Daniel. „Som si istý, že Jo toho v nadchádzajúcich rokoch napíše ešte veľa. Určite má v sebe omnoho viac príbehov, než to, čo sme si od nej doteraz prečítali.“ A s menším smiechom dodáva: „Pokiaľ tie príbehy nebudú zahŕňať postavu Harryho, už sa teším na to, ako si ich kúpim.“

Na otázku, či by si chcel ešte niekedy zahrať Harryho, Daniel odpovedal: „Ani nie. Myslím, že by to bolo trochu čudné. Bol by som ohľadom toho veľmi skeptický. Po prvé, nemyslím si, že Jo napíše pokračovanie k sérii. A po druhé, neviem, tá myšlienka, že sa vrátim ako Harry po nejakých desiatich, možno dvadsiatich rokoch... ? V tom čase by som už mal za sebou dvadsať rokov budovania kariéry mimo Harryho Pottera a vrátiť sa vtedy späť, to by som išiel tak trochu proti sebe, nie? Možno v tom čase to budem cítiť už úplne inak, no teraz si myslím, že by to bolo zvláštne a najmä, že to nie je cesta, ktorou by som chcel, či mal ísť.“

Dan, ktorý týždeň po premiére posledného filmu oslávi svoje 22. narodeniny, tiež potvrdil, že bude na scéne v muzikáli How to Succeed in Business Without Really Trying do januára 2012, a potom si bude zháňať filmové roly.

Zdroj: SnSe

FINÁLNY TRAILER: Harry Potter a Dary Smrti II
Poslal(a): micho 20.6.2011, 00:00:00; komentáre (63)


Strhujúce finále čarodejníckej série, ktorá si za uplynulé desaťročie získala skutočnú priazeň miliónov muklov po celom svete klope na dvere. Dnes sa tieto dvere pootvárajú zase o čosi viac a nám sa naskytá nový pohľad na akciou a emóciami nabitý filmový príbeh, v ktorom sa definitívne rozhodne o všetkom. Warner Bros. Pictures predstavuje finálny trailer k najočakávanejšiemu filmu tohto roka Harry Potter a Dary Smrti II.

Jedinečná ochutnávka nových záberov k poslednému filmu nás prevedie nielen záverom, ale vlastne celou sériou, počnúc Liliným príhovorom k malému Harrymu, doma v Godrickovej úžľabine, ktorý sa odohral takmer 17 rokov pred bitkou o Rokfort... Všetko sa skončí tam, kde sa to začalo.

Trailer vám prinášame nielen v slovenskom preklade, ale priamo so slovenským titulkami. V pokračovaní okrem toho nájdete aj odkazy na priame stiahnutie.

+200 bodov - Dobre, myslím, že teraz je tá vhodná chvíľa. Aspoň takto symbolicky by som chcel odmeniť Ocean Dream a micha za ich pohotovosť a námahu, ktorú vždy vynaložia pri novom traileri. Vďaka tomu sme mali vždy skvelú možnosť zhliadnuť trailery ako jedni z prvých na svete! A nielen trailery samotné, ale aj ich preklady a rozbory, ktoré vytvoriť nie je jednoduché. A keďže ide o finálny trailer, ktorý je finálny aj v zmysle, že ide o úplne posledný trailer na HP film, mám za to, že je naozaj vhodná chvíľa na odmenu. Aby bolo jasné, každý získava po 100 bodoch a zájazd do kina na najbližšie premietanie posledného HP filmu. Lístky a pukance si už musia kúpiť sami. :) (Lukinčok)

celý článok «]

Doposiaľ nepublikované fotky HP 1 - 7 (I)
Poslal(a): micho 19.6.2011, 23:45:55; komentáre (4)


S blížiacim sa finále filmovej série o Harrym Potterovi zaplavujú internet desiatky nových fotiek so zábermi z predchádzajúcich siedmych dielov. Nezachytávajú síce žiadne nové okamihy zo série, no po prvý krát sa objavujú v štandardnej kvalite i v elektornickej podobe. Súčasne tiež poskytujú možnosť zrekapitulovať si podľa záujmu to, čo vás najviac zaujalo z doposiaľ uvedených filmov, počnúc Kameňom mudrcov z roku 2001 a končiac Darmi Smrti 1 z minulého roku.

celý článok «]

Daniel komentuje posledné scény
Poslal(a): Fleur Tera Granger 19.6.2011, 00:26:03; komentáre (4)


Jeden z najnovších výtlačkov Australia's Telegraph nám umožnil nový pohľad na cimburie Rokfortu z filmu Dary Smrti II. Daniel Radcliffe, ktorý nebol v deň návštevy tlače na filmovaní, sa podujal vysvetliť zábery zo scén, ktoré sa natáčali práve v návštevný deň austrálskeho štábu na jar 2010.

Čo sa vtedy natáčalo? Ako sa to vydarilo? Čo tomu predchádzalo? To všetko sa dozviete v pokračovaní.

celý článok «]

Nový TV spot a banner
Poslal(a): micho 18.6.2011, 00:19:47; komentáre (6)


Hoci fanúšikovia po celom svete stále žijú prevažne záverečným trailerom k poslednej potterovke, Warner Bros. naň hneď plynulo nadväzuje internetovým uvedením svojho štvrtého komerčného televízneho spotu (v celkovom poradí je vlastne piaty) s dĺžkou klasických 30 sekúnd. Oproti predchádzajúcim trom upútavkám k Darom Smrti II si môžeme hneď na prvé pozretie všimnúť jeden podstatný rozdiel: Obsahuje niekoľko úplne nových záberov; z lesa, hradu i Gringottbanky.

celý článok «]

Podrobná analýza finálneho traileru
Poslal(a): micho 17.6.2011, 15:34:04; komentáre (23)


Našim dobrým zvykom pri zverejnení traileru k novej potterovke je spracovanie analýzy, v ktorej sa vždy snažíme priblížiť vám všetky nové zábery, ktoré sa v ňom mihli hoci i na stotinu sekundy. Finálny trailer k Darom Smrti II nebude výnimkou, no keďže ide tentoraz špeciálne o posledný trailer k poslednému filmu, rozhodli sme sa posvietiť si na takmer všetky zábery, ktoré obsahuje. A pretože ich je spolu až okolo 100, nasledujúcu fotoanalýzu vám z dôvodu snahy o vyššiu prehľadnosť prinášame v samostatnej novinke.

celý článok «]

Info o soundtracku
Poslal(a): Ocean Dream 16.6.2011, 23:37:42; komentáre (9)


Minulý týždeň sme vám predstavili obrazovú podobu posledného potterovského soundtracku, dnes prinášame zoznam skladieb (s voľným prekladom) a ich dĺžku. Snáď ani nie je potrebné opakovať, že autorom hudby je Alexandre Desplat, ktorý skomponoval aj soundtrack k prvým Darom Smrti.

Na rôznych stránkach už dlhšiu dobu kolovalo niekoľko zoznamov skladieb, boli však priveľmi rozličné, než aby boli pravdivé. Dnešný zoznam je potvrdený z WaterTower Music, soundtrackovej spoločnosti spadajúcej pod Warner Bros.

Dátum vydania soundtracku zostáva nezmenený - 12. júl. Na ukážky si musíme ešte chvíľu počkať, no názvy 25 skladieb už čakajú v pokračovaní.

celý článok «]

WB prezliekli oficiálnu HP stránku
Poslal(a): micho 16.6.2011, 23:20:47; komentáre (4)


Len pár hodín pred odhalením posledného traileru k poslednej filmovej potterovke s podtitulom Dary Smrti II, spustili Warneri úplne nový vzhľad oficiálnej stránky. Tá sa tentoraz prezliekla do slávnostného čarodejníckeho habitu s motívom veľkolepého finále. Graficky vychádza zo štruktúry stránky k Darom Smrti I, čo znamená, že jednotlivé sekcie z menu (napr. O filme, Video, Fotky...) tvoria pozadia k filmu, ktoré sa budú dať zrejme čoskoro aj siahnuť.

Samotné menu je interaktívne: Prechod z jednej časti stránky na druhú dopĺňajú niekoľko sekundové ukážky z nového filmu - vrátane takých, ktoré sme doposiaľ nevideli. Pozrieť si ich môžete v pokračovaní.

celý článok «]

Oficiálna dĺžka Darov Smrti II podľa BBFC
Poslal(a): micho 16.6.2011, 21:05:31; komentáre (10)


Britská rada pre filmovú klasifikáciu (v anglickej skratke BBFC) pred pár hodinami potvrdila dĺžku filmu Harry Potter a Dary Smrti II. Na rozdiel od naposledy publikovaných informácii siete multikín IMAX, čarodejnícke finále bude napokon oficiálne predsa len o pár minút dlhšie. Napriek tomu zostane najkratším z celej série, no koniec koncov, o tom sa producent David Heyman nechal počuť už pár mesiacov dozadu. Z 250 stranovej knižnej predlohy sa totiž kvalitný a dynamický trojhodinový film jednoducho urobiť nedá. A aká bude teda spomínaná minutáž?

celý článok «]

Predstavujeme vám Helenu!
Poslal(a): Albus-Severus 16.6.2011, 18:40:31; komentáre (9)


K Helene Bonham Carter sa do tímu potterhercov pridala ďalšia Helena. Vlastne to bolo už minulý rok v máji, my sme ju však až doteraz poznali len pod krycím menom Rose Weasleyová (celkom vpravo).

Presne túto postavu, najstaršie dieťa a jedinú dcéru Rona a Hermiony Weasleyových, si v záverečnej epilógovej scéne zahrá Helena Barlow.

Helena má 12 rokov a žije v Londýne spolu so svojimi súrodencami, dvomi sestrami a jedným bratom. Harryho Pottera čítala mnohokrát a rola Rose Weasleyovej je jej debutovou. Vo voľnom čase rada tancuje, predovšetkým balet, ale má tiež rada atletiku. Medzi jej ďalšie záľuby patrí varenie a písanie príbehov.

Helenu spolu s ďalšími detskými hercami uvidíme v epilógu už 14. júla!

David Yates o poslednej scéne nášho tria
Poslal(a): Marty 16.6.2011, 13:25:33; komentáre (8)


David Yates nám v najnovšom rozhovore prezradil, ako bude vyzerať scéna, v ktorej sa posledný krát zjaví výlučne naše trio: Harry, Ron a Hermiona, ale aj naše herecké trio: Dan, Rupert a Emma.

Okrem toho spomenul, ako sa k scenáru zachovala Jo a prečo je v poslednom filme meno J.K. Rowling medzi producentmi.

celý článok «]

Niečo sa deje.../čo sa v noci udialo
Poslal(a): Ocean Dream 15.6.2011, 22:55:26; komentáre (23)


AKTUALIZOVANÉ

J. K. Rowlingová dnes po milión rokoch (no dobre, je to zveličené, ale po strašne dlhej dobe) pohla svojou vlastnou stránkou.

Časovrat pri dverách, ku ktorým sa dostanete po kliknutí na ružovú gumu, sa dá natočiť na aktuálny dátum, po jeho otočení sa na kľučke objaví značka Do not disturb (Nevyrušovať).

Okrem toho privilegované fanúšikovské stránky začali zverejňovať záhadné kódy. Situáciu podrobne mapujeme.
Ostaňte naladení a sledujte pokračovanie, je tam zhrnutie udalostí
(hoci trochu skryté, ak by ste chceli mať rovnakú šancu zahrať sa, akou boli v noci rozrušené desaťtisíce HP fanúšikov na celom svete).

celý článok «]

Dnešná dávka plagátov
Poslal(a): Ocean Dream 15.6.2011, 16:22:40; komentáre (15)


Každá bitka má dve strany - s týmto heslom nám dnes tvorcovia potteroviek ponúkli sprievodný plagát k tomu predvčerajšiemu s Harrym, Ronom, Hermionou a obrancami Rokfortu. Nový plagát má podobnú koncepciu - trojica postáv s vedľajšími postavami v pozadí na rokfortskom nádvorí, nechýba nápis Všetko sa končí, ibaže... Áno, každá bitka má dve strany, a dnešný plagát zobrazuje predstaviteľov tej druhej, ktorá Rokfort ničila. Zrejme tipujete správne, ústrednou postavou je Voldemort, po jeho boku stoja Bellatrix a Lucius Malfoy, v pozadí môžeme vidieť Narcissu a ďalších smrťožrútov, medzi ktorými však (ak správne vidím) chýba Draco Malfoy. Plagát nájdete v našej galérii.

Okrem toho tam nájdete aj doplnkový banner k tým s Voldemortom a Harrym - na tom novom nájdeme Rona a Hermionu.

Zdroj: HP Facebook

Oficiálne slovenské logo
Poslal(a): micho 14.6.2011, 22:00:30; komentáre (10)


Najväčší slovenský potterovský web Priori Incantatem.sk vám v spolupráci s distribučnou spoločnosťou Continental Film mesiac pred slovenskou premiérou filmu Harry Potter a Dary Smrti II s potešením predstavuje oficiálne slovenské logo záverečného dielu čarodejníckej série. Najnovší nápis je ladený v tmavých, šedo-čiernych tónoch, nemal by chýbať ani na slovenskom plagáte. Logo si môžete pozrieť v pokračovaní.

Slovenský distribútor tiež zverejnil niekoľko fotiek z Darov Smrti II, ide však len o zábery z posledného traileru. K nahliadnutiu sú v našej galérii (začínajú Harrym kľačiacim pri Dobbyho hrobe).

AKTUALIZOVANÉ » Vieme, kedy bude zverejnený nový trailer! Čítajte ďalej.

celý článok «]

V USA a VB vychádzajú zberateľské edície
Poslal(a): micho 14.6.2011, 20:30:29; komentáre (4)


Americkí a britskí fanúšikovia sa dnes ako prví dočkali svojich rozšírených zberateľských edícii Harry Potter a Fénixov rád / Harry Potter a Polovičný Princ na Blu-ray a DVD. Oproti klasickým dvojdiskovým vydaniam, známym aj u nás, ich dopĺňa tretí bonusový disk s doposiaľ nevideným materiálom z tvorby série, zberateľské karty, 44 stranová obrázková kniha a digitálna kópia filmu.

Pri tejto príležitosti bola zverejnená aj ďalšia nová minútová ukážka z dokumnetu Ako sa rodil svet Harryho Pottera: Vývoj (série), v ktorej režisér Mike Newell a producent David Heyman objasňujú, prečo nebol film Harry Potter a Ohnivá čaša rozdelený do dvoch filmov. Okrem toho v pokračovaní nájdete aj náhľady oficiálnych českých obalov k dvom najnovším prírastkom k zberateľskej edícii, ktoré vyjdú u našich západných susedov a rovnako aj u nás už 6. júla. V porovnaní s vyššie uvedenými materiálmi sa dočkáme o čosi chudobnejšej verzie, viac sa tu dočítate v júli.

celý článok «]

V letnom magazíne sa dočítate aj o Harrym!
Poslal(a): Albus-Severus 14.6.2011, 20:19:35; komentáre (9)


Do novinových stánkov sa dnes dostalo letné vydanie napredávanejšieho teen časopisu Kamarát. Samozrejme, že by sme vám to neoznamovali, keby sa na jeho stránkach nenachádzalo niečo, čo zaujme oko každého fanúšika Harryho Pottera.

A to niečo tam skutočne je! Na dvojstránke venovanej poslednému filmu, ktorý prichádza do slovenských kín už 14. júla, nájdete zhrnutie noviniek z nášho Denného Proroka!

Máte tiež šancu zasúťažiť si o prívesok so zlatou strelou, správnou odpoveďou na skutočne jednoduchú otázku (Ako sa volá trojica hlavných hrdinov z Harryho Pottera?).

V prílohe plagátov nájdete aj jeden neoficiálny s hlavným triom, ten vám však zatiaľ, narozdiel od scanov, poskytnúť nevieme a pokiaľ chcete, aby vám visel na stene, utekajte si pre časopis do novinového stánku a zoberte si so sebou 1,53€!

A tu sú už sľubované scany: 1, 2

Za scany ďakujeme KwikiNQovi a posielame mu malú odmenu! :)

Tip poslal Deiv

Plagát tria k Darom Smrti II
Poslal(a): micho 13.6.2011, 20:05:19; komentáre (20)


Filmový magazín Entertainment Weekly uverejnil v premiére na svojej stránke nový oficiálny plagát k Darom Smrti II. Dominujú mu tri ústredné postavy; Harry so svojimi najlepšími priateľmi Hermionou a Ronom, za nimi sa nachádzajú študenti, časť profesorov a niekoľko známych postáv, ktoré vo filme nasadia svoje životy v bitke o Rokfort, nachádzajúci sa na plagáte za nimi. Nechýba slogan filmu Všetko sa končí, dátum uvedenia filmu do britských a amerických a spŕška červených iskier.

Tentoraz zrejme už nejde len tak o hociaký plagát, ale hlavný kino-plagát, ktorý bude oficiálne sprevádzať film v reklamnej kampani. Chýba mu však oficiálne logo filmu, ktoré by teoreticky mohlo nahradiť slogan. Nechajme sa prekvapiť. Pozerajte ďalej :)

celý článok «]

Warner Bros prináša nový klip a banner
Poslal(a): micho 13.6.2011, 14:29:24; komentáre (8)


Spoločnosť Warner Bros zverejnila nový klip z doposiaľ nevidených bonusov, ktoré sa objavia v zberateľských edíciach k Fénixovmu rádu a Polovičnému Princovi. Najnovšia ukážka však paradoxne neobsahuje takmer žiadne scény z týchto dvoch filmov, namiesto toho sa nám naskytá pohľad do zákulisia natáčania Darov Smrti II. Rupert Grint a Phelpspvci v ňom diskutujú o vvysielaní zaklínadiel a hraní s prútkmi, Daniel Radcliffe oduševnene popisuje choreografiu boja s Voldemortom, ktorá spočívala v blokovaní a vrhaní zaklínadiel a všimnúť si môžete aj nácvik bojovej choreografie medzi Rokfortskými študentmi a smrťožrútmi. Video je k dispozícii v pokračovaní.

Okrem toho bol zverejnení ďalší nový banner k poslednému filmu s Harrym v útočnej pozícii. Pozrieť si ho môžete TU, alebo v Priori Incantatem galérii.

celý článok «]

Trio v časopise Ohník
Poslal(a): micho 13.6.2011, 14:26:45; komentáre (4)


Júnové číslo slovenského detského časopisu Ohník prináša na dvoch stranách článok o trojici hlavných hrdinov z filmových potteroviek. Článok sa snaží priblížiť známych hercov skôr nezainteresovanému čitateľovi, nejaké nové, resp. aktuálnejšie informácie v ňom teda nečakajte. Autorka v ňom ako najúspešnejší článok tria vyzdvihuje Emmu Watson, pričom porovnáva, v čom vyniká oproti Danielovi Radcliffovi a Rupertovi Grintovi, čím obom trošku krivdí. Časopis si môžete kúpiť vo väčšine novinových stánkov za 1, 10 €. Skeny si môžete pozrieť na tomto odkaze, oprava dvoch nepravdivých informácii na vás čaká v pokračovaní.

celý článok «]

Videoukážka z Lego Harry Potter Years 5-7
Poslal(a): Marty 13.6.2011, 14:03:16; komentáre (10)


Konferencia E3 každým rokom uvádza novinky v hernom svete a zakaždým sa pomocou nej dozvieme mnoho zaujímavostí, na ktoré sa môžeme tešiť. Tentokrát sa k nám dostalo video z najnovšie pripravovanej Lego hry.

Päť minútové video s gameplayom odohrávajúcim sa na zasneženom cintoríne v Godricovej úžľabine aj s komentárom nájdete v pokračovaní.

celý článok «]

Dĺžka DSII
Poslal(a): Ocean Dream 12.6.2011, 17:49:20; komentáre (16)


Dnes bola prostredníctvom webovej stránky austrálskeho IMAXu zverejnená dĺžka Darov Smrti II - 125 minút, čiže 2 hodiny a 5 minút.

Film sa tak stáva najkratšou potterovkou, o čom sa hovorilo už od testovacieho premietania na začiatku apríla. Prehľad dĺžok nájdete v pokračovaní.

Zdroj: MuggleNet

celý článok «]

Emma aj v júni
Poslal(a): Fleur Tera Granger 12.6.2011, 16:40:07; komentáre (13)


Už tradične s príchodom nového mesiaca sa na oficiálnej Emminej stránke objavujú jej kalendáre. Tento mesiac stránkovú súťaž o ten najkrajší vyhrala Annie práve s touto verziou.
Tento mesiac sa však tešil mimoriadnej pestrosti vďaka viac ako 40 návrhom.

Tak klikajte -1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10-

Pre všetky kalendáre kliknite sem

Zdroj: emma-watson.net

Nový banner s Voldemortom
Poslal(a): micho 12.6.2011, 00:12:07; komentáre (5)


S bannermi k filmu Harry Potter a Dary Smrti II sa akoby roztrhlo vrece. Posledné tri týždne sme neustále zásobovaný novými plagátmi a zdá sa, že ani dnešok nebude výnimkou. Najnovší z nich opäť patrí lordovi Voldemortovi, ktorý bazovým prútikom vrhá smrtiacu neodpustiteľnú kliatbu. Dotvára ho ucelené grafické spracovanie vchodu do Vstupnej haly a nádvorie, slogan Všetko sa končí, ktorý bude napokon zrejme predsa len oficiálnym sloganom a dátum uvedenia najnovšej potterovky do amerických a bristkých kín.

Pozrieť si ho môžete priamo TU. Počet plagátov a bannerov k dnešnému dňu tak prevyšuje viac ako trojnásobne počet zverejnených oficiálnych fotiek z posledného filmu. Všetkých sedem fotografií a pár kvalitnejších screenov z traileru nájdete v našej galérii, rovanko ako aj oficiálne plagáty.

Do uvedenia Darov Smrti II v slovenských kinách zostáva posledných 31 dní.

Zdroj: Oclumencia

Ukážky z nových bonusov k HP5 & HP6
Poslal(a): micho 11.6.2011, 19:03:47; komentáre (10)


Už najbližší utorok budú vo Veľkej Británii a Spojených štátoch amerických vydané zberateľské DVD a Blu-ray edície k filmom Harry Potter a Fénixov rád / Harry Potter a Polovičný Princ. Podobne ako predchádzajúce diely z tejto kolekcie, tak aj tieto dva dopĺňa nový bonusový disk, na ktorom sa nachádza pokračovanie osem-dielneho dokumentu Ako sa rodil svet Harryho Pottera, tentoraz s podtitulom Vývoj série a Čarovné efekty. Najnovšie ukážky z doposiaľ nevideného materiálu natočeného k filmovému dobrodružstvu o Harrym Potterovi si môžete pozrieť v ďalších riadkoch.

celý článok «]

James a Oliver v Čarovnom svete
Poslal(a): Fleur Tera Granger 11.6.2011, 18:03:48; komentáre (4)


Predstavitelia Weasleyovských dvojičiek Freda a Georga James a Oliver Phelpsovci si tento štvrtok odskočili na Floridu, kde navštívili Čarovný svet Harryho Pottera. Svoju návštevu si zopakovali už po tretíkrát po tom, ako si park naplno vychutnali v máji 2010 spolu s Emmou Watsonovou, Robbiem Coltranom a Matthewom Lewisom a v júni 2010 na slávnostnom otvorení unikátneho komplexu.

Dvojčatá si zapózovali pred lokomotívou Rokfortského expresu, nakúpili pár výmyslov u Zonka a pozdravili fanúšikov na ulici v Rokville.

Zdroj: SnSe.com

Čarovné víkendy
Poslal(a): Emma Davisová 10.6.2011, 22:09:53; komentáre (4)


Hoci názov novinky hovorí o víkendoch, začneme prvý z dvoch víkendov už piatkom.
Pokiaľ ste typ človeka, ktorý nerád chodí skoro spať a okrem toho máte radi detektívne filmy, ste na správnom mieste...na ktorom práve zisťujete, že máte necelých dvadsať minút na to, aby ste sa pohodlne usadili, zapli si ČT1, kde o 22:25 začína Hercule Poirot XI: Tretie dievča. Ak budete pozorne sledovať, mali by ste tam nájsť herečku Zoe Wanamaker, ktorú všetci poznáme ako profesorku lietania- madam Hoochovú.
Ak sa rozhodnete prečítať si aj pokračovanie novinky, nájdete tam niekoľko ďalších filmov...tentokrát už víkendových.

celý článok «]

How to succeed a peniaze pre Trevor Project!
Poslal(a): Albus-Severus 10.6.2011, 22:08:54; komentáre (2)


How to Succeed in Business Without Really Trying (Ako uspieť v biznise bez toho, aby ste sa snažili) je muzikál, ktorý tento rok oslávi svoje polstoročie od prvého uvedenia v divadlách. A teraz sa vracia na scénu s novými hercami, medzi ktorými nechýba ani Daniel Radcliffe. Ten sa však na javisku neoháňa prútikom, ani nelieta na metle. Musí totiž spievať a tancovať!

celý článok «]

Obal pre soundtrack k DS II
Poslal(a): micho 10.6.2011, 20:27:37; komentáre (8)


Dnes sa internete objavil zrejme oficiálny obal pre soundtrack k záverečnému potterovskému dielu s podtitulom Dary Smrti II. Jeho grafické spracovanie sa nesie v duchu teaser plagátu k filmu, na ktorom sa tvárou v tvár stretávajú Harry a Voldemort s bazovým prútikom, nechýba oficiálne logo filmu a zmienka o autorovi hudby, ktorým je opäť francúzsky skladateľ Alexandre Desplat. Obal nájdete v pokračovaní.

Keď sme už pri Daroch Smrti II, už pár hodín koluje po internete informácia o možnosti predobjednať si lístky na ôsmu potterovku v amerických kinách. Slovenské multikiná internetovú službu predpredaja vstupeniek spúšťajú až krátko pred premiérou. O predpredaji lístkov na Dary Smrti II vás budeme samozrejme informovať v našom spravodajstve akonáhle to bude aktuálne. Teda najskôr až v priebehu júla.

celý článok «]

Nová francúzska DVD & Blu-ray kolekcia
Poslal(a): micho 10.6.2011, 18:49:02; komentáre (6)


Francúzske vydavateľstvo Fnac pripravilo pre tamojších fanúšikov novú limitovanú kolekciu filmov Harry Potter 1 - 6 v novom tzv. combo balení (Blu-ray + DVD), ktorá vyjde v nových obaloch. Ich predpredaj sa spustí 24. júna. Kolekciu ďalej dotvára rovnaké balenie Darov Smrti I (v klasickom európskom obale, aký je aj na slovenskom DVD) a tiež Dary Smrti II (zatiaľ len s grafickým návrhom obalu, keďže na oficiálnom sa ešte len pracuje). Kompletná edícia stojí 180 €, pričom jej súčasťou je aj prútik Harryho Pottera, Záškodnícka mapa a dve vstupenky do jedného z francúzskych kín na tohtoročný letný kinohit Harry Potter a Dary Smrti II.

Pozrite pokračovanie...

celý článok «]

Fotky z Polovičného Princa vo vyššej kvalite
Poslal(a): micho 10.6.2011, 18:44:24; komentáre (1)


Presne o takomto čase pred dvoma rokmi pomaly začínala vrcholiť kampaň k filmu Harry Potter a Polovičný Princ. O tom - že vtedy sme už mali k dispozícii niekoľko trailerov (vrátane nášho slovenského) desiatky oficiálnych fotiek a poznali sme názvy skladieb k šiestemu filmu - sa radšej ani nebudeme rozpisovať. Šiestu potterovku tentoraz spomíname kvôli fotkám z filmu, ktoré doteraz neboli zverejnené vôbec, alebo len prostredníctvom skenov, prípadne sme vám ich priniesli v zlej kvalite. Jedenásť z nich sa totiž v týchto dňoch s odstupom dvoch rokov objavilo na internete vo vyššej kvalite.

Prezrieť si ich môžete v našej galérii.

Zdroj: Oclumencia

Klip k videohre a dve pozadia
Poslal(a): micho 9.6.2011, 23:15:37; komentáre (7)


Na tohtoročnom veľtrhu hier E3 gaming expo sa tento týždeň objavil nový klip k poslednej potterovskej videohre ktorá ponesie rovanko posledný film podtitul Dary Smrti II. Prostredníctvom tohto klipu predstavuje videohru vedúci výroby Pete Lake, ktorý stojí za jej produkciou. Lake približuje, že ide o poslednú časť, ktorá je vybudovaná na predchádzajúcich siedmych epizódach a že Harry sa v nej s pomocou priateľov stretne v rozhodujúcom súboji s Voldemortom, v ktorom ho môže konečne poraziť a zničiť. Keďže vzniká na motíve akčného blokbasteru, jej súčasťou je množstvo akčných okamihov...

Dokazujú to aj nové zábery priamo z hry, medzi ktorými sa okrem iného objavil duel Harryho a Voldemorta na reťazovom moste vo veži a rôzne súboje ďalších postáv so smrťožrútmi v Rokforte. A keď sme už pri tom Rokforte, hráči budú môcť v novej videohre navštíviť ďalšie nové zákutia hradu a jeho okolia, do ktorých sa doposiaľ ešte nedostali.

celý článok «]

Akčné bannery
Poslal(a): Ocean Dream 8.6.2011, 21:28:05; komentáre (36)


AKTUALIZOVANÉ

Po nedávnom postupnom pridávaní bannerov označených ako oficiálne, nám dnes stránka Yahoo Movies priniesla jedenásť bonbónikov v podobe akčných bannerov znázorňujúcich bojujúce strany v bitke o Rokfort.

Spoločnou črtou bannerov je bojové postavenie postavy, logo HP7 Part 2, nápis It all ends (Všetko sa končí) a dátum uvedenia filmu na britsko-americký trh - 15. júl, spolu s logom Yahoo Movies v dolnej časti banneru. Nechýba ani leitmotív červených kvapiek. Jednotlivé bannery sa potom mierne líšia pozadím, na ktorom postava "bojuje".

Poďme sa teraz pozrieť do pokračovania na jednotlivé bannery a ich pozadia:

celý článok «]

Nové screeny z Lego HP: Years 5-7
Poslal(a): Marty 8.6.2011, 11:42:31; komentáre (5)


Zatiaľ čo netrpezlivo čakáme na veľkolepý film, či hru ktorá s ním úzko súvisí, nezabúdajme, že sa pre nás pripravuje aj ďalšia hra s trošku odlišnou tematikou.

Jedná sa o ďalšiu hru zo série Lego, ktorej sa darí vyrábať hry ako na bežiacom páse. V minulej novinke sme už informovali o všetkom, na čo sa v hre môžete tešiť. Teraz vám prinášame prvé screeny z tejto jednoduchej, no zábavnej hry.

celý článok «]

Termín americkej premiéry
Poslal(a): Ocean Dream 8.6.2011, 01:37:28; komentáre (3)


Podľa dostupných informácií sa americká slávnostná premiéra poslednej časti potteroviek - Harry Potter a Dary Smrti II bude konať
v pondelok, 11. júla 2011, v New Yorku.


Naznačuje to ponuka účasti na premiére (vrátane zhliadnutia filmu) pre dvoch výhercov od digitálnej televízie Time Warner Cable (bohužiaľ len pre obyvateľov USA, aj to nie zo všetkých častí). Zároveň to potvrdzuje aj skutočnosť, že muzikál Ako uspieť... nemá na tento termín naplánované žiadne predstavenia.

Pripomíname, že celosvetová premiéra sa uskutoční o štyri dni skôr (7. júla 2011) v Londýne, jednotlivé národné premiéry (pre bežných divákov) sa uskutočnia v priebehu týždňa, na Slovensku to bude o 36 dní, 14. júla.

Zdroj: SnSe

"Vážený pán Potter..."
Poslal(a): Albus-Severus 7.6.2011, 15:17:29; komentáre (6)


S netrpezlivým čakaním na posledný film prichádza aj novo výchádzajúca kniha "Dear Mr. Potter" (Vážený pán Potter, oslovenie, ktoré sa nachádzalo v Harryho "pozvánke" do čarodejníckeho sveta). Je zbierkou listov, v ktorých fanúšikovia Harryho Pottera opisujú, ako veľmi príbeh o tomto čarodejníkovi ovplyvnil ich život.

Viac o knihe sa dozviete v pokračovaní!

celý článok «]

Nová rekapitulačná črta
Poslal(a): Ocean Dream 6.6.2011, 22:45:57; komentáre (16)


Portugalská pobočka Warner Bros. a apple dnes zverejnili špeciálne rekapitulačné video celej HP série v podobe montáže ukážok zo všetkých ôsmich filmov série, vrátane Darov Smrti II, pohľadu do zákulisia výroby filmu a krátkych vyjadrení od tvorcov a hlavných predstaviteľov filmu.

Dva a pol-minútovú črtu si môžete pozrieť so slovenskými titulkami v pokračovaní, kde nájdete aj preklad. Medzi novými zábermi je iný uhol pohľadu na bozk Harryho a Ginny a jasný záber na trio opúšťajúce Núdzovú miestnosť zachvátenú satanským ohňom.

Ak by to niekomu nefungovalo, TU je video dostupné v nižšej kvalite a s portugalskými titulkami. Na tejto adrese sa dá stiahnuť v niekoľkých rozlíšeniach.

celý článok «]

Tom Felton Najlepším darebákom roka
Poslal(a): micho 6.6.2011, 20:13:01; komentáre (5)


Americká hudobná televízia MTV má úspešne za sebou ďalší ročník odovzdávania Filmových cien. O priazeň fanúšikov sa tentoraz uchádzal aj minuloročný kinohit Harry Potter a Dary Smrti I, ktorému sa zo šiestich nominácii však napokon ušla len jedna cena: Svoje minuloročné víťazstvo v kategórii Najlepší darebák obhájil herec Tom Felton za stvárnenie filmovej postavy Draca Malfoya.

Tomove fotky z MTV Movie Awards 2011 nájdete v tejto galérii. V krátkych bielych šatách zažiarila na červenom koberci aj Emma Watson, ktorá oprezentovala klip k Darom Smrti II. Fotky si môžete pozrieť tu.

AKTUALIZOVANÉ: Preberanie ceny Tomom Feltonom si môžete pozrieť v pokračovaní. Po vyhlásení výsledkov sa na veľkoplošnej obrazovke zobrazil duel Harryho a Rona proti Malfoyovcom v ich rodinnom sídle.

celý článok «]

Nový rozhovor s Jo
Poslal(a): Marty 6.6.2011, 15:49:36; komentáre (5)


Autorku Joanne Kathleen Rowlingovú vám nemusíme predstavovať. Časopis Words with Jam mal príležitosť sadnúť si s ňou a pri čaji s koláčom s ňou viesť jeden z jej výnimočných rozhovorov.

V úvode autor článku spomína na Jo ešte z roku 1991, kedy ju prvý krát stretol. Opisuje ju ako príjemnú, zábavnú a inteligentnú ženu s obscénnym zmyslom pre humor podobným Sidovi Jamesovi (herec a komediant). Autor sa s ňou hneď spriatelil a hoci sa za tých 20 rokov veľa zmenilo, ich priateľstvo zotrvalo. Doteraz si ju veľmi váži, nie len ako spisovateľku, ale hlavne ako bystrú, odvážnu a vášnivú osobu, ktorá zároveň robí sakra dobré koláče!

Kompletný preklad rozhovoru nájdete v pokračovaní

celý článok «]

Ukážka z Darov Smrti II: Znovu v lese
Poslal(a): micho 6.6.2011, 10:10:29; komentáre (18)


Oči fanúšikov po celom svete dnes ráno (nášho času) smerovali do Los Angeles, kde Emma Watson pred pár hodinami na odovzdávaní tohtoročných MTV Movie Awardas uviedla v premiére nový klip k filmu Harry Potter a Dary Smrti II. Jeho úvodnú časť tvorí vôbec prvá nezostrihaná ukážka z posledného potterovského dielu, v ktorej Harry prichádza za Voldemortom do Zakázaného lesa. Viac o nej zatiaľ neprezradíme, pozrite si ju so slovenským prekladom v pokračovaní. Klip ďalej dopĺňajú zábery, ktoré sme mali možnosť vidieť v predchádzajúcom traileri a TV spotoch.

celý článok «]

Všetko najlepšie, Jason!
Poslal(a): Ocean Dream 6.6.2011, 01:43:22; komentáre (11)


Hoci stvárňuje smrťožrúta a horlivého zástancu čistoty čarodejníckej krvi, je milý a vtipný. Potterovky úprimne miluje - natoľko, že prosil J.K. Rowlingovú, aby jeho postavu vrátila do deja, nech si znovu môže nasadiť svoju blonďatú parochňu a arogantný výraz. A dnes po celý deň oslavuje 48. narodeniny.

A tak všetci hop-šup do komentárov, Jason Isaacs si naše blahoželania naozaj zaslúži!

Many happy returns, Jason!

Všetko najlepšie, Draco!
Poslal(a): Ocean Dream 5.6.2011, 02:37:13; komentáre (15)


Svoje 31. narodeniny dnes neoslavuje nikto iný ako Draco Malfoy, potomok jednej z najstarších čarodejníckych rodín a bývalý smrťožrút, ktorého nakoniec mama a osud postrčili na správnu cestu.

Draco oslavuje v rodinnom kruhu v spoločnosti manželky Astórie a päťročného syna Scorpiusa. Rozšírte rady gratulantov, navštívte naše komentáre, zablahoželajte Dracovi a napíšte o ňom niečo pekné.

Many happy returns, Draco!

Nové screeny z ôsmej HP videohry
Poslal(a): micho 4.6.2011, 21:43:41; komentáre (18)


Na oficiálnom Facebookovom účte venovanom videohre Harry Potter a Dary Smrti II bolo včera uverejnených osem screenov približujúcich jej obsah. Electronic Arts ich tematicky prepája s najnovším trailerom, pričom predstavuje osem postáv, z ktorých si hráč môže slobodne vybrať, za koho bude hrať.

Podľa vybranej postavy na hráča čaká Ginny, bojujúca so smrťožrútmi na nádvorí pred Veľkou sieňou, Hermiona na tom istom mieste zvedie súboj s Fenrirom Greybackom, ďalej to môže byť duel Harryho a smrťožrútov - zrejme súrodencov Carrowovcov - vo Veľkej sieni, boj profesorky McGonagallovej s obrami na viadukte či ostrá výmena názorov Molly Weasleyovej a Bellatrix Lestrangovej medzi troskami Veľkej siene na čarodejnícky spôsob. Ron si zase počká na smrťožrútov na schodisku v hrade, Seamus sa vyberie naproti lapačom a Neville skoncuje so Scabiorom na drevenom moste vedúcom k Hagridovej chatrči a soviarni.

Zdroj: Facebook / fotky v HD z Oclumencia.com.br

Desiatky fotiek z albumu k Darom Smrti 2
Poslal(a): micho 3.6.2011, 22:58:00; komentáre (7)


Predvčerom sme vás informovali o tom, že v Taliansku bol uvedený do predaja nový nálepkový album k Darom Smrti. Odvtedy sa na internete stále objavujú nové obrázky oskenovaných nálepiek zachytávajúcich doposiaľ nevidené momenty z Darov Smrti II.

Prehľad niektorých z nich si môžete v chronologickom poradí pozrieť spolu s popisom v pokračovaní. Pozor, možný spoiler!

celý článok «]

Warner Bros zverejní klip so zábermi z HP7 II
Poslal(a): micho 3.6.2011, 22:20:28; komentáre (3)


Spoločnosť Warner Bros dnes večer pre stránku SnitchSeeker potvrdila, že už najbližšiu nedeľu budú odprezentované nové exkluzívne scény z filmu Harry Potter a Dary Smrti II. Stane sa tak počas odovzdávania MTV Movie Awards 2011.

Klip na odovzdávaní filmových cien naživo odprezentuje Emma Watson. Svoju účasť potvrdil aj Tom Felton. Obaja sú totiž nominovaní na tohtoročné MTV Movie Awards za výkon vo filme Harry Potter a Dary Smrti I. Minuloročný blokbaster je nominovaný spolu v šiestich kategóriách. Viac o nomináciách sa dočítate v tejto novinke z marca.

Zdroj: SnitchSeeker

Prvé info: Dary Smrti II v slovenskom znení
Poslal(a): micho 3.6.2011, 13:40:28; komentáre (28)


Keďže veľkolepé finále filmovej čarodejníckej série o Harrym Potterovi dorazí do slovenských kín už o niečo vyše mesiac a informácii i propagačného materiálu od Warnerov je žiaľ stále žalostne málo, oslovili sme v súvislosti so slovenským znením filmu Harry Potter a Dary Smrti II dabingové štúdio Cinetype. Exkluzívne na Priori Incantatem sa tak v nasledujúcich riadkoch môžete dočítať, v akom štádiu sa nachádza slovenský dabing poslednej potterovky a či sa aj tentoraz dočkáme dabovaného traileru.

celý článok «]

Pracuje sa na bonusovom DVD HP7 II
Poslal(a): micho 2.6.2011, 23:58:31; komentáre (4)


Hoci o pár dní prejde rok od vtedy, čo padla posledná klapka posledného potterovského dielu, filmových predstaviteľov zamestnávajú Dary Smrti II dodnes. Herec Oliver Phelps, ktorý stvárňuje Georga Weasleyho, zverejnil ráno na Twitteri status, podľa ktorého strávil dnešný deň prácou na nahrávaní DVD bonusov, ktoré sa koncom roka obajvia na Blu-ray a DVD Harry Potter a Dary Smrti II: „Úžasne som sa vyspal v jednom z mojich obľúbených hotelov v Londýne. Takže som svieži. Dnes pracujem na DVD extra bonusovom materiály pre HP8. Dnešok sa zaobíde bez golfu.

Medzi posledné povinnosti, ktoré absolvujú herci v súvislosti s Harrym Potterom patrí svetová premiéra, ktorá sa uskutoční 7. 7. v Londýne.

Zdroj: Twitter

Koniec (ďalšieho) tínedžera na pi.sk
Poslal(a): Ocean Dream 2.6.2011, 19:01:50; komentáre (13)


Ako vám napovedá titulok, s -násť rokmi sa dnes definitívne rozlúčil ďalší človiečik na stránke. Keďže vľavo nevidíte jeho fotku, zatiaľ netušíte, o koho ide. Alebo tušíte? Nuž áno, keďže je to v DP, ide zrejme o niektorého z redaktorov, či?

No dobre, nebudeme to ďalej naťahovať. Martymu želáme bezbolestný prechod cez dvadsiatku, veľa akademických i žurnalistických úspechov, veľa ZŠL a väčšinu z toho, čo si želá on sám.

Many happy returns, Marty!

Prvá ukážka zo zberateľskej edície HP6
Poslal(a): micho 2.6.2011, 15:15:55; komentáre (8)


Už o necelé dva týždne vyjde vo Veľkej Británii a Spojených štátoch pokračovanie zberateľských edícii filmových potteroviek. Tento rok prichádzajú na rad zberateľské DVD k filmom Harry Potter a Fénixov rád / Harry Potter a Polovičný Princ. V rámci projektu Harry Potter: The Quest dnes bola zverejnená krátka ukážka z doposiaľ nevidených bonusov k šiestemu dielu. Klip sa zameriava na vzťah medzi hereckým triom a režisérom, ako aj medzi Harrym, Hermionou a Ronom, jeho súčasťou sú nové zábery z natáčania vo Veľkej sieni pred metlobalovým turnajom a nechýbajú ani vyjadrenia Emmy Watson a režisérov Davida Yatesa (HP5-8) a Chrisa Colombusa (HP1-2). Vieme, kedy vyjdú nové zberateľské DVD edície na Slovensku, čítajte ďalej!

celý článok «]

Dve nové fotky z poslednej potterovky
Poslal(a): micho 1.6.2011, 21:01:35; komentáre (11)


Výrobca a distribútor nálepok Panini uviedol v Taliansku na trh nový nálepkový album Harry Potter a Dary Smrti s nálepkami z Prvej aj Druhej časti záverečného filmu. Jedná sa o posledný album k novej filmovej potterovke, z čoho vyplýva, že Dary Smrti II sa samostatného albumu nedočkajú. Spomedzi obrázkov, ktoré sa v ňom nachádzajú, bola na internete zverejnená oskenovaná fotka z úvodu posledného dielu. Zachytáva Fleur s Billom obývačke ich Lastúrového domčeka. Pozrieť si ju môžete na - tomto - odkaze.

V priebehu minulého týždňa sa tiež objavila aj menej kvalitná fotka z Kančej hlavy, kde sa Harry, Ron a Hermiona stretávajú s Nevillom, ktorý vychádza spoza Arianinho portrétu. Pozerajte .: tu :.

Snáď sa oboch dočkáme v dohľadnom čase aj vo vyššom rozlíšení.

Zdroj: Hogwartsite / Oclumencia

Oficiálny banner: Bellatrix
Poslal(a): micho 1.6.2011, 19:00:04; komentáre (23)


Aj dnes večer nám Warneri prinášajú nový banner k filmu Harry Potter a Dary Smrti II. Tentoraz na ňom nachádzame Bellatrix Lestrangeovú s pramienkom vlasov uprostred tváre a novým pohľadom na trosky zničeného nádvoria v areáli Rokfortského hradu. Séria bannerov samostatných postáv k poslednej potterovke so sloganom Všetko sa končí je teda na svojom konci. Do júlovej premiéry filmu by sme sa však mali dočkať ešte jednej série posterov, na ktorých budú zrejme dvojice postáv a tešiť sa môžeme aj na zverejnenie hlavného plagátu, ktorý bude spracovaný aj v slovenskej verzii.

Bellatrix na vás čaká v pokračovaní.

celý článok «]

Je deň detí - náš deň
Poslal(a): Lukinčok 1.6.2011, 18:11:19; komentáre (8)


Ak ste sa dnes ráno zobudili s pocitom, že by ste práve dnes mali niečo osláviť, zobudili ste sa so správnym pocitom. Dnes by ste naozaj mali niečo osláviť. Je predsa nový deň a vy môžete ísť opäť do školy! Skvelý dôvod na oslavu! Alebo ste v škole a učiteľka vyvolala na odpoveď práve vás! Jeeeej, aj to si zaslúži oslavu! Alebo ste v škole a zistíte, že ste si doma zabudli desiatu. Napriek tomu sa vrátite domov živí, lebo ste neumreli od hladu a aj to je skvelý... no... dobre, už prestanem trepať sprostosti, nikto na to nie je zvedavý.
Je deň detí a vy dobre viete, že oslavu a ten darček, ktorý dostanete od rodičov, si zaslúžite! Aj keď všetci vieme, že mimo dňa detí nie ste žiadne deti, ale ste už predsa dospelí. :P

celý článok «]

Štvrtý TV spot k Darom Smrti 2
Poslal(a): micho 1.6.2011, 13:43:07; komentáre (7)


Spoločnosť Warner Bros. opäť po pár dňoch vyrukovala s ďalším televíznym spotom k Darom Smrti II. Okrem už takmer notoricky známych ukážok sa v ňom nachádza aj jeden nový, aj keď veľmi rýchly záber, v ktorom Hermiona vrhá zaklínadlo s prútikom Bellatrix Lestrangovej v Núdzovej miestnosti. Spot má štandartných 30 sekúnd, spolu s fotkou nového záberu si ho môžete pozrieť v nasledujúcich riadkoch.

celý článok «]

Trailer k videohre HP a Dary Smrti II
Poslal(a): micho 1.6.2011, 00:24:48; komentáre (13)


Electronic Arts zverejnili na internete svoj najnovší trailer k videohre Harry Potter a Dary Smrti II, ktorá bude uvedená na trh 12. júla. Ukážku uvádza Rupert Grint, patriaci medzi hŕstku hercov, ktorí do hry nadabovali digitálne spracovanie svojich filmových postáv. Celý trailer sa nesie v prezentovaní možnosti hráča vybrať si podľa seba postavu, s ktorou chce hrať; vrátane Harryho, Rona, Hermiony, Ginny, Nevilla, Seamusa Finnigana, Molly Weasleyovej, či profesorky McGonagallovej. Záverečná potterovská videohra sa drží viac filmu, ako knihy, čo sa čiastočne odráža aj v ukážke.

Nájdete v nej duely Ginny, Rona, Hermiony a Seamusa na nádvorí a v hrade so smrťožrútmi a lapačmi, Nevillovu obranu Chrabromilovým mečom, ktorým zabije Nagini, súboj Molly Weasleyovej a Bellatrix Lestrangovej, pri ktorom sa zničí Veľká sieň, nechýba profesorka McGonagallová s oživenými brneniami zvádzajúca súboj s obrami na viadukte, v traileri sa mihne aj Hermiona bežiaca pred prívalovou vlnou v Tajomnej komnate ale aj Harry bežiaci pred Satanským ohňom a bojujúci s Voldemortom.

celý článok «]


© Copyright 2004-24 by Priori-Incantatem.sk. Powered by PI team.
Optimalizované pre Firefox 20.0, rozlíšenie: 1024x600 a vyššie.
Pri iných prehliadačoch môžu nastať chyby v zobrazení.

Priori-Incantatem.sk nie je majiteľom autorských práv Harryho Pottera, je iba
sprostredkovateľom informácií ohľadom Harryho Pottera pre fanúšikov.
Tento dokument však nesmie byť kopírovaný, či
už v častiach alebo celý, bez súhlasu Priori-Incantatem.sk.

RSS Feed | Optimalizácia PageRank.cz